Zlatan Ibrahimovic Futbolu Bıraktı

ANA SAYFAHABERLER → Zlatan Ibrahimovic Futbolu Bıraktı

Zlatan Ibrahimovic Futbolu Bıraktı

Zlatan Ibrahimovic Futbolu Bıraktı

Futbolun en ikonik ve kendine has karaktere sahip isimlerinden Zlatan Ibrahimovic, Milan’ın Hellas Verona’yı konuk ettiği karşılaşmanın ardından futbolculuk kariyerini noktaladığını açıkladı.

24 Yıllık Bir Kariyer

1999’un ocak ayında ülkesi Malmö’nün U19 takımından A takımına yükselen Zlatan Ibrahimovic, İsveç’te gösterdiği başarılı performansın ardından 2001’de Avrupa futbolunun oyuncu yetiştirmesiyle ünlü kulüplerinden Ajax’a transfer oldu.

Hollanda’da bütün dikkatleri üzerine çeken İsveçli forvet, Amsterdam’da geçirdiği 3 sezonda 110 maça çıktı. 48 gol ve 17 asist yapan Zlatan Ibrahimovic, 3 sezonda 4 kupa kazanarak Serie A’nın yolunu tuttu.

Kariyerinde önemli bir yeri olan ve tam 3 farklı takımın formasını giydiği Serie A’daki ilk durağı Juventus oldu.

Ancak Juventus, Zlatan’ın takımda geçirdiği ikinci sezonun sonunda şike skandalıyla Serie B’ye düşünce Inter, ezeli rakbinin elinden Zlatan Ibrahimovic’i almış oldu.

Inter’de geçirdiği 3 sezon, Zlatan Ibrahimovic’in kariyerinde geçirdiği en başarılı dönemlerden biri oldu. Milano ekibi, 2007-2009 arasında üst üste üç kere Serie A’yı kazandı.

Üç şampiyonluğa 117 maçta attığı 66 gol ve yaptığı 30 asistle katkı sağlayan İsveçli oyuncu, 2009 yazında kariyerinin en yüksek maliyetli transferine imza attı.

2009 Şampiyonlar Ligi şampiyonu Barcelona, 70 milyon € bedelle Zlatan Ibrahimovic’i kadrosuna kattı. Ancak Barselona’da işler istediği gibi gitmedi.

Pep Guardiola ile anlaşmakta sorun yaşayan Zlatan Ibrahimovic, 1 sezonda 3 kupa kazanmasına ve oynadığı maça göre oldukça iyi bir gol katkısı vermesine rağmen yalnızca 1 sezonun ardından takımdan ayrıldı.

Milano’ya bu kez kırmızı siyah renklerle dönen Ibrahimovic, önce kiralık sonra bonservisiyle Milan’a transfer oldu. Milan’da geçirdiği iki sezonda biri Serie A şampiyonluğu olmak üzere iki kupa kazanan Zlatan, 2012 yazında yeni bir projenin parçası oldu.

PSG’nin Avrupa futboluna atılım yaptığı dönemde kadronun sembol ismi olarak tercih ettiği isim Zlatan Ibrahimovic oldu. Zlatan, Fransa’da forma giydiği dönemde adeta durdurulamaz bir isme dönüştü.

Paris Saint-Germain’de 4 sezon geçiren Zlatan Ibrahimovic; 4 Ligue 1, 2 Fransa Kupası, 3 Fransa Lig Kupası ve 3 Fransa Süper Kupası kazandı.

4 sezona 12 kupa sığdıran ve sezonluk 3 kupa ortalaması yakalayan Zlatan Ibrahimovic, Paris ekibinde çıktığı 180 maçta 156 gol ve 61 asist üreterek inanılmaz bir istatistik yakaladı.

Zlatan, PSG ile sözleşmesi sona erdiğinde 35 yaşına gelmişti. Birçok futbolcunun futbolu bırakmayı tercih ettiği yaşta o, farkını göstererek Premier League’e transfer oldu.

Manchester United’da geçirdiği 1,5 sezonda yaşına göre oldukça iyi performans gösteren Zlatan Ibrahimovic, 53 maçta 29 gol ve 10 asist üretti.

Kırmızı Şeytanlar’ın kadrosunda yer aldığı 1,5 sezonda tam 3 kupa kazanan Zlatan, Manchester’da oldukça büyük bir etki bıraktı.

2018 yılına gelindiğinde Zlatan artık 37 yaşındaydı ancak o, futbolu bırakmayı yine tercih etmedi. LA Galaxy formasıyla MLS’e giden Zlatan Ibrahimovic, ABD’de futbolun gelişmesine yardımcı oldu.

37 yaşında olmasına rağmen MLS onun için kolaydı. ABD’de çıktığı 58 maçta 53 gol ve 15 asist üretti. 2020 yılının ocak ayında son transferini yaparak Milano’ya geri döndü.

Milan’a bedelsiz olarak transfer olan 39 yaşındaki efsane, 39 yaşında bir veteran oyuncu gibi değil; kadronun önemli bir parçası gibi oynadı.

2021/22 sezonunda Milan’ın kazandığı Serie A şampiyonluğunda pay sahibi olan İsveçli golcü, bu sezon sakatlıklarla mücadele etmek zorunda kaldı ve en sonunda futbolu bırakma kararını 41 yaşında aldı.

Zlatan Ibrahimovic; futbolculuk kariyerini 827 maç, 496 gol, 204 asist ve 32 kupayla noktaladı.

Kariyeri boyunca yaptığı açıklamalar, davranışları, kendine özgü tarzı ile dünya futbolunun en önemli yıldızlarından biri oldu.

Veda Konuşması

Zlatan Ibrahimovic, Milan’ın Hellas Verona’ya karşı oynadığı sezonun son maçının ardından mikrofonu eline aldı ve futbolu bıraktığını açıkladı.

İsveçli süper yıldız, "Burada o kadar çok anım var ve o kadar çok duygu yaşadım ki, ömür boyu bir Milan taraftarı olacağım. Futbola veda etme zamanı geldi.” diyerek kariyerini sonlandırdı.