Başakşehir 81’de Galibiyeti Kurtardı

ANA SAYFAHABERLER → Başakşehir 81’de Galibiyeti Kurtardı

Başakşehir 81’de Galibiyeti Kurtardı

Başakşehir 81’de Galibiyeti Kurtardı

Spor Toto Süper Lig’in 8.haftasında MKE Ankaragücü ve Medipol Başakşehir Ankara Eryaman Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

3.dakikada Okaka ile öne geçen Başakşehir, 55.dakikada eski futbolcusu Tolga Ciğerci’nin penaltı vuruşuyla bu sezon ilk kez kalesinde gol görmüş oldu. İstanbul temsilcisine galibiyeti getiren golü 81.dakikada Deniz Türüç kaydetti.

Emre Belözoğlu Galibiyete Rağmen Takımını Eleştirdi

Ankaragücü - Medipol Başakşehir - Karamandan.com

Kazandıkları için mutlu olduklarını belirten Belözoğlu, "Oyunun genel bölümünden memnun olmadığımı söylemek zorundayım. Her iki takım iyi mücadele etti. Ancak saha içi organizasyonu olarak özellikle son iki hafta sezon başının biraz gerisinde gibi görünüyoruz. Bunu düzeltmek için çalışmaya devam edeceğiz. Yapmamız gereken zaten oyunun galibi olmak ve bu yolda ilerlemek. Ondan sonra neticelerin geleceğini her zaman söyledim. Yine buna inanmaya devam edeceğim." diye konuştu.

Oyundan genel hatlarıyla memnun olmadığını kaydeden Belözoğlu, "Oyuncu değişikliklerimiz çok önemli katkılar verdi. Bundan dolayı oyuna giren arkadaşları tebrik ediyorum. Kazanmak güzel ama kazanırken de doğruları konuşmak ve hatalarımızdan ders çıkarmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Erdoğan: “En Az Bir Puanı Hak Ediyorduk”

MKE Ankaragücü teknik direktörü Ömer Erdoğan, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Medipol Başakşehir'in hem Süper Lig'de hem de Avrupa'da dominant oynayan takımlardan biri olduğunu söyledi.

 Milli takım arasında yaptıkları antrenmanda çalıştıklarını oyuncularının sahada uyguladığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Özellikle ilk yarıda zaman zaman yaptığımız ön alan baskısında rakibi istediği şekilde oyun kurdurtmadık. Aynı şekilde merkezi daraltarak iyi pozisyon alıp, rakibe neredeyse hiç pozisyon vermedik. Erken yediğimiz talihsiz gol bizi maça 1-0 geriden başlattı. Geriye düşmemize rağmen oyunun ilk yarısını daha fazla domine ve kontrol eden, topa çok fazla sahip olan, ceza sahasında daha çok topla buluşan bir Ankaragücü vardı. Beraberliği yakaladıktan sonra maalesef biraz geriye çekildik. Spesifik bir golle tekrar 2-1 geriye düştük. Sonra bazı riskler aldık. 4-4-2'ye döndük. Ancak çok etkili olamadık. Mücadele ve oyun anlamında hem savunma hem hücum kısmını bugün yapabileceğimiz en iyi şekilde yaptık. Maalesef yediğimiz goller bizim için çok üzücü oldu. En az bir puanı hak ettiğimizi düşünüyorum"

Fark Yaratanlar

Medipol Başakşehir deplasmanda galip

MKE Ankaragücü-Medipol Başakşehir maçına 56.dakikada oyuna girip 81.dakikada galibiyet golünü atan Deniz Türüç damga vurdu.

Öte yandan ligde şu ana kadar 3 asisti bulunan Tolga Ciğerci bu sezonki ilk golünü attı.