Kasımpaşa – Gaziantep FK Maç Önü Notları

ANA SAYFAHABERLER → Kasımpaşa – Gaziantep FK Maç Önü Notları

Kasımpaşa – Gaziantep FK Maç Önü Notları

Kasımpaşa – Gaziantep FK Maç Önü Notları

Türkiye Süper Lig’inde 8. Hafta heyecanı Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda başlıyor. Ligin ilk 7 haftasında 3 galibiyet 4 mağlubiyet alarak 9 puan toplayan Kasımpaşa, lig tablosunda bir basamak üstünde 9’uncu sırada yer alan 11 puanlı Gaziantep FK’yı ağırlayacak.

1 Ekim 2022 Cumartesi günü saat 14:30’da başlayacak mücadeleyi Zorbay Küçük yönetecek.

Gaziantep FK’da teknik direktör Erol Bulut, sakat ve cezalı oyuncusunun bulunmaması sebebiyle karşılaşma öncesinde tüm oyuncularından yararlanabilecek. Öte yandan Kasımpaşa Teknik Direktörü Şenol Can ise sakatlığı süren Petretta ve Tarkan Serbest’i Gaziantep FK karşısındaki mücadelede kullanamayacak.

Kasımpaşa Teknik Direktör Değişikliğine Gitti

Kasımpaşa'da teknik sorumluluğa Şenol Can getirildi

Geçtiğimiz sezonu teknik direktör Sami Uğurlu ile oldukça başarılı bir şekilde bitiren Kasımpaşa, yeni sezona istediği gibi başlayamadı.

Lacivert beyazlı İstanbul temsilcisi, sezonun açılış maçında Medipol Başakşehir’e 4-0, ikinci haftada ise Fenerbahçe’ye deplasmanda 6-0 mağlup oldu. Bu sonuçların ardından teknik direktör Sami Uğurlu’nun görevine son veren yönetim, takımın başına Şenol Can’ı getirdi.

Şenol Can yönetiminde ligde şu ana kadar çıktığı 5 maçta 3 galibiyet 2 mağlubiyet alan Kasımpaşa, son 4 haftada ise sadece evinde Galatasaray’a mağlup oldu.

Kasımpaşa, şu anda Süper Lig’de Yukatel Kayserispor ve Fraport TAV Antalyaspor ile birlikte hiçbir maçta berabere kalmayan 3 takım arasında yer alıyor. Ayrıca lacivert beyazlı ekip, Süper Lig’deki son 19 maçında da berabere kalmayarak bu alanda lig tarihinin en uzun serisini sürdürüyor.

Gaziantep FK Seriyi Bitirmek İstiyor

Gaziantep FK, son dakika gollerine engel olamıyor

Sezona teknik direktör Erol Bulut ile ligdeki ilk 4 maçında 10 puan toplayarak başlayan Gaziantep FK, bu sürecin sonunda ligin zirvesine çıkmıştı.

Buna karşın son 3 haftada üst üste puan kayıpları yaşayan Gaziantep ekibi, Kasımpaşa karşısında 3 haftalık galip gelememe serisini sonlandırmayı hedefliyor.

Süper Lig’in 7’nci haftasında deplasmanda Trabzonspor’a 3-2’lik skorla mağlup olan Erol Bulut ve ekibi, İstanbul takımlarına konuk olduğu son 10 lig maçından puan alamayan takımlarının bu serisini sonlandırmak istiyorlar.

İki Takım Arasındaki Rekabete Dair Notlar

Lig tarihinde birbirlerine toplamda 13 kez rakip olan iki takım arasında toplam galibiyet sayılarında dengeli bir durum göze çarpıyor.

Öyle ki Gaziantep FK’nın bu süreçteki 6 galibiyetine karşın Kasımpaşa’nın 5 galibiyetinin olduğu ve 2 karşılaşmanın da beraberlikle sonuçlandığı görülüyor.

Öte yandan iki takım arasında oynanan son 5 karşılaşmada Kasımpaşa’nın yalnızca 1 galibiyet alması, son dönemde Gaziantep FK’nın rakibine üstünlük kurduğunu gösteriyor. Bununla birlikte Gaziantep FK’nın Süper Lig tarihinde deplasmanda en fazla gol attığı takımın (9) Kasımpaşa olması da başka bir dikkat çeken istatistik olarak öne çıkıyor.

Dikkat Çeken Oyuncular

İki takımın maç öncesinde en dikkat çeken oyuncuları olarak ise Kasımpaşa’dan Stephane Bahoken ve Gaziantep FK’dan Alexandru Maxim performanslarıyla fark yaratıyorlar.

Petrol Ofisi Sosyal Lig’de Gaziantep FK adına geride kalan 7 haftada kullanıcılara en çok puan getiren isim olan Alexandru Maxim, attığı 3 gol ve yaptığı 2 asistle Erol Bulut’un en güvendiği isimlerin başında geliyor.

Öte yandan Kasımpaşa formasıyla ligdeki son iki karşılamada da gol atan Stephane Bahoken ise hem takımına skor katkısı vermek hem de gol serisini üç maça çıkararak kariyerinde ilk kez üst üste 3 maçta gol atmak istiyor.