Adana Demirspor – Galatasaray Maç Önü Notları

ANA SAYFAHABERLER → Adana Demirspor – Galatasaray Maç Önü Notları

Adana Demirspor – Galatasaray Maç Önü Notları

Adana Demirspor – Galatasaray Maç Önü Notları

Süper Lig’e verilen milli takım arasının ardından ligin zirvesinde aynı puanla yer alan Adana Demirspor ve Galatasaray, 8’inci hafta mücadelesinde karşı karşıya geliyor.

Ligde 7 haftayı geride bırakırken çıktıkları maçlarda 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan iki takımdan Galatasaray, Adana Demirspor’un ardından averajla ikinci sırada bulunuyor.

Transfer döneminde kadrosuna Mauro Icardi, Torreira, Sergio Oliveira ve Juan Mata başta olmak üzere birçok oyuncuyu katan ve takımını büyük ölçüde yenileyen Galatasaray, Okan Buruk önderliğinde rakibini yenip zirvenin yeni sahibi olmak istiyor.

Öte yandan Vincenzo Montella önderliğinde geçtiğimiz sezondan beri istikrarlı bir şekilde ligin üst sıralarını zorlayan Adana Demirspor ise rakibiyle puan farkını açmayı hedefliyor.

Maç öncesinde Yusuf Demir ve Mauro Icardi’nin sakatlıkları sebebiyle kadroda olmayacağını açıklayan Galatasaray’ın aksine Adana Demirspor’un sakat oyuncusu bulunmuyor. Buna karşın Rakitskiy’nin kırmızı kart cezası sebebiyle bu önemli maçta forma giyemeyeceği biliniyor.

1 Ekim 2022 Cumartesi günü saat: 20:00’da başlayacak mücadelede orta hakem olarak Halil Umut Meler düdük çalmaya hazırlanıyor.

Adana Demirspor Evinde Rekora Kilitlendi

Adana Demirspor deplasmanda Antalyaspor'u 3-0 yendi

Süper Lig’de evinde çıktığı son 4 maçından da galibiyetle ayrılan Adana Demirspor, lig tarihindeki en uzun ikinci galibiyet serisini yaşıyor. 1988 yılında evinde üst üste 6 maçından galibiyetle ayrılan Adana Demirspor’da Vincenzo Montella ve ekibini hedefi 34 yılın ardından bu seriyi geliştirmek.

Lig tarihindeki en iyi başlangıcını yapan Adana Demirspor, toplanan puan (16), atılan gol (16) ve galibiyet sayısı (5) bakımından Süper Lig’deki en iyi döneminden geçiyor.

Galatasaray Liderliği Hedefliyor

Yaz transfer döneminde yaptığı transferlerle büyük ses getiren Galatasaray, yeni teknik direktör Okan Buruk ile ilk 7 maçından 5 galibiyet çıkardı.

Bu süreçteki tek mağlubiyetini ikinci haftada Bitexen Giresunspor karşısında alan Galatasaray, Trabzonspor deplasmanından ise beraberlikle ayrılmıştı.

Geçen hafta arabam.com Konyaspor ile oynanan maçta rakibine bu sezonki ilk mağlubiyetini yaşatan Galatasaray’da o karşılaşmada Mauro Icardi de ilk kez kendi seyircisinin karşısına çıkmıştı.

Bu süreçte 4 deplasman maçı oynayan sarı kırmızılı ekip, zorlu deplasmanlardan aldığı puanlarla dikkat çekti.

İki Takım Arasındaki Rekabete Dair Notlar

Galatasaray ile Adana Demirspor 37. randevuda

Adana Demirspor ile Galatasaray, birbirlerine 40 kez rakip oldu.

Bu karşılaşmalarda rakibine 22 kez üstünlük kuran sarı kırmızılı ekip, 10 kez ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Adana Demirspor ile Galatasaray arasında yapılan 8 maç da beraberlikle sonuçlandı.

İki takım arasında oynanan son 5 maçta rakibini 4 kez mağlup eden Galatasaray, tek mağlubiyetini 2-0 ile 21 Aralık 2021’de aldı.

Süper Lig’in 7’nci haftasında Adana’da oynanacak maç, ligde ilk golü attığı 5 maçı da kazanan Adana Demirspor ile ilk golü yediği maçlarda en çok puan toplayan takım olan (6) Galatasaray’ı da karşı karşıya getirmiş olacak.

Dikkat Çeken Oyuncular

Adana Demirspor adına Galatasaray karşısında en güvenilen oyuncuların başında, bu sezon şu ana kadar gösterdiği performansla takımının en çok gol atan (4) ismi konumundaki Younes Belhanda yer alıyor.

Petrol Ofisi Sosyal Lig’de kendisini tercih eden oyunculara bu haftaya kadar toplamda 52 puan kazandıran Belhanda, 2017-2021 arasında Galatasaray forması giymişti.

Öte yandan Galatasaray’da ise sezonun şu ana kadar olan bölümünün yıldızı olarak Bafetimbi Gomis öne çıkıyor.

Galatasaray formasıyla bu sezon 7 maçta 4 gol atarak takımına birçok puan kazandıran 37 yaşındaki Fransız oyuncu, Adana Demirspor karşısında da Okan Buruk’un en güvendiği isimlerin başında gelecek.