MKE Ankaragücü – Medipol Başakşehir Maç Önü Notları

ANA SAYFAHABERLER → MKE Ankaragücü – Medipol Başakşehir Maç Önü Notları

MKE Ankaragücü – Medipol Başakşehir Maç Önü Notları

MKE Ankaragücü – Medipol Başakşehir Maç Önü Notları

Süper Lig’de geride kalan 6 haftada 4 galibiyet ve 2 beraberlik alarak ligdeki namağlup tek takım konumunda bulunan 3’üncü sıradaki Medipol Başakşehir, milli takım arasının ardından 8’inci haftada MKE Ankaragücü deplasmanına konuk olacak.

Geçtiğimiz sezon Spor Toto 1. Lig’de gösterdiği performansla bu sezon Süper Lig’de mücadele etmeye hak kazanan MKE Ankaragücü, 7 haftalık süreçte topladığı 4 puanla ligin 16’ncı basamağında yer alıyor. Bu durumda Medipol Başakşehir karşısına çıkacak olan Başkent ekibi, rakibinin namağlup serisini bitirmeyi hedefleyecek.

1 Ekim 2022 Cumartesi günü saat 17:00’da başlayacak mücadeleyi Arda Kardeşler yönetecek.

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, maç öncesinde kadrosunda sakat veya cezalı oyuncu bulunmamasının avantajını kullanmaya çalışacak. Öte yandan Medipol Başakşehir’de teknik direktör Emre Belözoğlu ise Mesut Özil ve Mahmut Tekdemir’den yararlanamayacak.

Medipol Başakşehir Savunmasıyla Göz Doldurdu

Süper Lig ve UEFA Konferans Ligi’nde sezona oldukça iyi başlayan Emre Belözoğlu önderliğindeki Medipol Başakşehir’in başarısının temelinde savunma performansı yatıyor.

Şu ana kadar Süper Lig’de çıktığı 6 maçta rakip fileleri 9 kez havalandıran Medipol Başakşehir buna karşın henüz kalesinde gol görmedi.

UEFA Konferans Ligi gruplarına da 2’de 2 ile başlayan İstanbul temsilcisi, Fiorentina ve Hearts maçlarında da kalesini gole kapattı.

Medipol Başakşehir geçen hafta ise Vava Cars Fatih Karagümrük ile sahasında golsüz berabere kalıp, bu sezonki ikinci beraberliğini de yine 0-0’lık sonuçla aldı.

MKE Ankaragücü Seri Peşinde

MKE Ankaragücü'nde galibiyet sevinci yaşanıyor

Sezona oldukça kötü bir başlangıç yapan MKE Ankaragücü, ilk 3 hafta yalnızca 1 puan toplayabildi. Bu süreçte arabam.com Konyaspor ile berabere kalan ve Gaziantep FK ile Vava Cars Fatih Karagümrük’e mağlup olan Ankara temsilcisi, sürecin sonunda teknik direktörü Mustafa Dalcı ile yolları ayırdı.

Mustafa Dalcı’dan boşalan teknik direktörlük görevine gelen Ömer Erdoğan ile de istediği sonuçları alamayan sarı lacivertli ekip, ligdeki ilk galibiyetini ise geçtiğimiz hafta Demir Grup Sivasspor karşısında almıştı.

Rakibini Ankara Eryaman Stadyumu’nda 2-1 mağlup eden MKE Ankaragücü, Medipol Başakşehir’i de mağlup edip hem bu sezon bir ilki gerçekleştirmek hem de bir galibiyet serisine başlamak istiyor.

Mart 2021’den beri üst üste 2 maç kazanamayan MKE Ankaragücü, son 5 Süper Lig maçında kalesinde en az 2’şer gol görerek savunmasında alarm veriyor.

İki Takım Arasındaki Rekabete Dair Notlar

MKE Ankaragücü ile Medipol Başakşehir’in lig tarihinde karşı karşıya geldiği 18 maçın 9’unda sahadan galibiyetle anlatan İstanbul ekibi, ikili rekabette üstün olan taraf konumunda.

Ankara’da oynanan maçlarda rakibine 1 kez mağlup olan Medipol Başakşehir (4 galibiyet, 4 beraberlik, 1 mağlubiyet), üstünlüğünü deplasman maçlarında da ortaya koydu.

Öte yandan iki ekibin birbirlerine rakip oldukları son 5 maçın tamamı 2-1’lik Medipol Başakşehir galibiyetiyle sonuçlandı.

Dikkat Çeken Oyuncular

Karşılaşma öncesinde MKE Ankaragücü adına en dikkat çeken oyuncu Giorgi Beridze olarak öne çıkıyor. Bu sezon takımı adına 3 gol atan ve Petrol Ofisi Sosyal Lig’de ilk 7 haftada kendisini tercih edenlere 39 puan kazandıran oyuncu, Ömer Erdoğan’ın Medipol Başakşehir karşısındaki en büyük kozu olacak.

Öte yandan takım savunmasındaki başarısıyla dikkat çeken Medipol Başakşehir’de kaleci Volkan Babacan, kalesini gole kapatma konusunda güven veriyor. Onunla birlikte Youssouf Ndayishimiye’de Petrol Ofisi Sosyal Lig kullanıcılarına kazandırdığı 24 puanla dikkat çeken isimler arasında yer alıyor.