Yukatel Kayserispor – Trabzonspor Maç Önü Notları

ANA SAYFAHABERLER → Yukatel Kayserispor – Trabzonspor Maç Önü Notları

Yukatel Kayserispor – Trabzonspor Maç Önü Notları

Yukatel Kayserispor – Trabzonspor Maç Önü Notları

Süper Lig’in 8’inci haftasında Trabzonspor, Yukatel Kayserispor’a konuk oluyor.

İki takımın da sakatlıklardan dolayı birçok oyuncusundan yararlanamayacağı maçta Yukatel Kayserispor Teknik Direktörü Çağdaş Atan; Cenk Gönen, Emrah Başsan, Attamah ve Mustafa Pektemek’i kullanamayacak.

Öte yandan Trabzonspor’da ise Bruno Peres, Dorukhan Toköz, Edin Visca, Hüseyin Türkmen ve Serkan Asan sakatlıkları sebebiyle kadroda olamayacaklar.

1 Ekim 2022 Cumartesi günü saat 17:00’da başlayacak mücadeleyi Umut Öztürk yönetecek.

Süper Lig’de 2022/23 Sezonu’na şampiyon apoletiyle başlayan Trabzonspor, şu ana kadar geçtiğimiz sezonkinden uzak bir performans sergiledi. Teknik direktör Abdullah Avcı liderliğindeki takım, 7 haftalık süreci 4 galibiyet 2 mağlubiyet ve 1 beraberlikle geçip lig tablosunda 7’nci sırada yer aldı.

Çağdaş Atan yönetimindeki Yukatel Kayserispor ise aynı süreci 4 galibiyet 3 mağlubiyetle bitirdi. Sarı kırmızılı ekip, Fraport TAV Antalyaspor ve Kasımpaşa ile birlikte ligde henüz beraberlik almayan 3 takımdan biri oldu.

Yukatel Kayserispor Geçen Sezonki Kadroyla Yeni Sezona Başladı

Kayserispor deplasmanda farklı kazandı

Yukatel Kayserispor, Süper Lig’de en dar rotasyon kullanan takımlardan biri olarak dikkat çekti. Sarı kırmızılı ekip bu sezon şu ana kadar toplam 23 oyuncudan yararlandı.

Ligdeki son maçında geçtiğimiz hafta BITEXEN Giresunspor ile evinde 0-0 berabere kalan Yukatel Kayserispor, önceki haftada ise Hatay deplasmanından 0-4’lük galibiyetle dönmüştü.

Bununla birlikte Yukatel Kayserispor, son dönemde Süper Lig’de “son şampiyonlar” ile karşılaştığı maçlarda istediğini elde edemedi. Öyle ki Kayseri’ye ligin son şampiyonu unvanıyla gelen takımlar, son 10 maçta 9 galibiyet alırken ev sahibi takım bu süreçte sadece 1 kez kazandı.

Buna rağmen son 2 haftada namağlup ilerleyen Kayseri ekibi, yenilmezlik serisini 3 maça çıkartmayı hedefliyor. Aynı zamanda Yukatel Kayserispor, evinde oynadığı son 4 maçtan gol yemeden galip gelerek formda olduğunu da kanıtlıyor. Eğer Yukatel Kayserispor, Trabzonspor karşısında da bu şekilde galip gelirse lig tarihinde ilk kez bu şekilde 5 maçlık bir seri yakalayacak.

Trabzonspor Seriye Başlamak İstiyor

Trabzonspor, Avrupa'da galibiyet özlemine son verdi

Trabzonspor, Süper Lig’in ilk 2 haftasında aldığı galibiyetlerin ardından geride kalan 5 haftada üst üste maç kazanmayı başaramadı.

Bu sezon savunmasında yaşadığı sıkıntılarla dikkat çeken Karadeniz ekibi, attığı 11 gole karşılık kalesinde 10 gol gördü.

Ligde çıktığı son 11 deplasmanında üst üste aynı sonuçları alamayan (4G 3B 4M) Trabzonspor, geçtiğimiz hafta Adana Demirspor’a mağlup olmuştu.

Dikkat Çeken Oyuncular

Trabzonspor’da son iki haftanın en dikkat çeken ismi Anastasios Bakasetas oldu. Son iki maçta 2 gol 1 asistle oynayan Yunan oyuncu, Süper Lig kariyerinde en çok golü Yukatel Kayserispor karşısında buldu (4).

Yukatel Kayserispor’da ise geçen sezon gösterdiği performansla da takımı adına dikkat çeken Mario Gavranovic, yeni sezona 2 gol atarak başladı. Öte yandan Miguel Cardoso ise 7 maçlık süreci 2 gol 1 asistle geçti.