Yaz Döneminin Serbest Yıldızları

ANA SAYFAHABERLER → Yaz Döneminin Serbest Yıldızları

Yaz Döneminin Serbest Yıldızları

Yaz Döneminin Serbest Yıldızları

Avrupa ve dünyada kulüpler, tüm hızıyla takımlarını 2023/24 sezonuna hazırlamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Transfer döneminde yeni kulüplerine katılmayı bekleyen birçok oyuncu arasında, sözleşmesi geçtiğimiz günlerde sona eren yıldızlar öne çıkıyor.

Kadrolarını güçlendirmek isteyen birçok takım, daha düşük maliyetleri sebebiyle bonservissiz yıldızları tercih ediyor.

İşte Transfermarkt verilerine göre an itibarıyla dünyanın en değerli 10 serbest oyuncusu:

10. David De Gea (13 Milyon €)

Manchester United’ın 2011’de 25 milyon € ödeyerek Atletico Madrid’den kadrosuna kattığı İspanyol kaleci, İngiltere’de geçirdiği 12 yılda 8 kupa kazandı.

Kırmızı Şeytanlar’daki kariyerinin tek Premier League şampiyonluğunu 2013’te yaşayan De Gea, uzun bir yolculuğun sonuna gelmiş gibi görünüyor.

Teknik direktör Erik ten Hag’ın takımın kalesini başka bir oyuncuya emanet etmek istemesiyle 32 yaşındaki kaleci Manchester United’dan ayrıldı. De Gea ile yeni sözleşme imzalamayan Manchester United ise İspanyol eldivenin yerini Andre Onana ile doldurmak için çalışmalarını sürdürüyor.

İsmi Fenerbahçe ile de anılan David De Gea’nın ise yeni durağının neresi olacağı merak ediliyor.

9. Ellyes Skhiri (13 Milyon €)

2019’dan beri Köln formasını giyen Tunuslu ön libero Skhiri, bu sezon Alman ekibiyle sözleşme yenilemedi.

2019/20 sezonunun başında 6 milyon € bonservis bedeli karşılığında Montpellier’den transfer edilen Skhiri, geri kalan 3 sezonda Köln formasıyla 133 maça çıktı.

Kariyerinde daha önce yalnızca Montpellier’de forma giyen oyuncu, Fransız ekibiyle de 133 maça çıkmış ve takımdan ayrılmıştı.

8. Çağlar Söyüncü (15 Milyon €)

Yıllardır Türkiye Milli Futbol Takımı’nın da formasını giyen Çağlar Söyüncü, 2018’de yaklaşık 21 milyon € bedelle transfer olduğu Leicester City’den ayrıldığını açıkladı.

Bu sezon Leicester City ile sadece 9 maça çıkan Çağlar Söyüncü, İngiliz ekibinin küme düştüğü sezonda çok fazla forma şansı bulamadı.

Buna karşın önceki sezonlarda takımın değişmezlerinden olan ve kulübüyle FA Cup ve Community Shield sevinci yaşayan oyuncu, yaptığı açıklamayla kulübe veda etti.

Çağlar Söyüncü, veda paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili Leicester City taraftarları, ikinci ailem! Bugün; yıllardır aidiyet duyduğum, her anında gurur ve heyecanı sonuna kadar hissettiğim kulübümden ayrıldığımı sizlerle paylaşıyorum.”

“Buraya veda etmek elbette kolay değil. Bu kulübe bir çocuk olarak geldim, bir yetişkin olarak ayrılıyorum. Sizler için ter dökmek, mavi forma altında sahaya çıkmak benim için büyük bir onurdu. Çok güzel anlar yaşadık ve tabii çok zor günler de geçirdik ancak bu şehirde geçirdiğim her an, sayenizde evimde gibi hissettim. Tutku dolu tezahüratlarınız, desteğiniz ve inancınız beni bugünlere getirdi.”

“Şimdi, yeni bir sayfa açarken bu sevgiyi ve coşkuyu da yanımda taşıyacağım. Sizlerle olan bağımı koparmıyorum, sadece başka bir serüvene yelken açıyorum. Sonsuz teşekkürlerimle!”

27 yaşındaki milli stoperin gelecek günlerde Atletico Madrid’e katılması bekleniyor.

7. Ben Brereton Díaz (16 Milyon €)

Son 4 sezondur Blackburn forması giyen Diaz, geçen sezon takımıyla 50 maçta 16 gol ve 4 asistlik bir performans sergiledi.

Şili milli takımının da formasını giyen oyuncu, sezon sonunda ise yeni bir sözleşme imzalamadan kulübünden ayrıldı.

Blackburn formasıyla toplamda 177 maçta 47 gol atıp 16 asist yapan Diaz’ın yeni sezonda da İngiltere’de kalması bekleniyor.

6. Roberto Firmino (18 Milyon €)

2022/23 sezonunun sonunda 2015’ten beri formasını giydiği Liverpool’a bir efsane olarak veda eden Roberto Firmino, Klopp döneminin en özel oyuncularından biri oldu.

Kırmızılar için 362 maçta 111 gol atıp 79 asist yapan Brezilyalı forvet, tarihi başarılarda da rol oynadı. Öyle ki Firmino, Liverpool’da UEFA Şampiyonlar Ligi, FIFA Kulüpler Dünya Kupası, Premier League, UEFA Süper Kupası, FA Cup, İngiltere Lig Kupası ve Community Shield’ı kaldırma başarısı gösterdi.

Liverpool’a, “Birlikte başardıklarımızın mümkün olduğunu asla hayal edemezdim. Liverpool ailesinin bir parçası olmak hayatımdaki en büyük onurdu.” diyerek veda eden Firmino, kulüp için efsaneleşen Salah – Mane – Firmino üçlüsünün de en önemli parçalarından biri oldu.

Suudi Arabistan Ligi ekiplerinden Al-Ahli ile anlaştığı iddia edilen oyuncunun, ilerleyen günlerde yeni takımıyla 2026’ya kadar sözleşme imzalaması bekleniyor.

5. Jonathan Bamba (20 Milyon €)

Son 5 yılı Ligue 1 ekiplerinden Lille’de geçiren Jonathan Bamba, bugünlerde ayrılığa hazırlanıyor. Kulübüyle sözleşme yenilemeyen 27 yaşındaki sol kanat oyuncusu, 20 milyon €’luk değeriyle göze çarpıyor.

Lille formasıyla tarihi bir lig şampiyonluğu yaşayan ve Fransa Süper Kupası’nı da kaldıran Bamba, geçtiğimiz sezon 35 maçta 6 gol atıp 7 asist yaptı ve takımına katkı verdi.

Lille kariyerinde toplamda 200 maçta görev alan Bamba, 29 gol ve 35 asistlik bir performans sergiledi.

Serbest oyuncular arasında dikkat çeken isimlerden biri olan Bamba’nın kariyerinin büyük bölümünde forma giydiği Fransa’da kalması beklense de oyuncunun farklı bir deneyime de açık olabileceği iddia ediliyor.

4.Wilfried Zaha (22 Milyon €)

2015 yılında Manchester United’dan Crystal Palace’a sadece 3.8 milyon € karşılığında transfer olan Wilfried Zaha, geride kalan süreçte Premier League’in dikkat çekici kanat oyuncuları arasında yerini aldı.

Crystal Palace formasıyla tam 458 maçta sahaya çıkan ve bu dönemde 90 gol atıp 76 asist yapan Zaha, takımının en dikkat çeken oyuncularından biri olmuştu.

Yeni sezon öncesinde sözleşmesi sona eren oyuncu, Crystal Palace ile henüz yeniden anlaşmadı. Serbest statüde transfer görüşmeleri yapan Zaha’nın, Fenerbahçe’nin de en önemli transfer hedeflerinden biri olduğu iddia edildi.

Bunun yanında Fildişi Sahilli oyuncunun Suudi Arabistan’dan da teklifler aldığı ve bununla birlikte Crystal Palace ile sözleşme uzatmasının da ihtimaller arasında olduğu belirtildi.

3.Marco Asensio (25 Milyon €)

Real Madrid’in Avrupa futbolunu domine ettiği dönemde kadroda rotasyonun ana parçalarından biri olarak forma giyen Marco Asensio, bu sezon sonu itibarıyla Los Blancos’taki sözleşmesini tamamladı.

Madrid ekibinde 3 UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere tam 17 kupa kazanma başarısı gösteren 27 yaşındaki İspanyol kanat oyuncusu, 286 maçta attığı 61 golün ve yaptığı 32 asistin ardından kulüpten ayrıldı.

İsmi Premier League ekipleriyle de anılan Asensio’nun kariyerine nerede devam edeceği bilinmezliğini koruyor.

2.Daichi Kamada (27 Milyon €)

2021/22 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’ni kazanan Eintracht Frankfurt takımının en önemli oyuncularından biri olan Daichi Kamada, bu sezon sözleşmesinin sonuna gelmesinin ardından serbest kaldı.

26 yaşındaki Japon orta saha oyuncusu, Frankfurt ekibini formasıyla 179 maçta 40 gol atıp 33 asist yaparak kulübün son yıllarının en önemli oyuncularından biri olarak dikkat çekti.

Geçtiğimiz sezonda 47 maçta 16 gol atıp 7 asist yapan ve formda bir grafik çizen Kamada’nın AC Milan’ın yakın takibinde olduğu bildirildi.

1. Milan Skriniar (50 Milyon €)

2023/24 sezonu öncesinde transfer pazarında serbest statüde olan en değerli oyuncu olarak Inter’in Slovak savunmacısı Milan Skriniar öne çıktı.

2017’de 34 milyon € bedelle Milano temsilcisine gelen Skriniar, geride kalan süreçte İtalya’nın en dikkat çeken savunma oyuncularından biri oldu.

Inter forması giydiği süreçte üst üste 4 kez Slovakya’da yılın futbolcusu seçilen 28 yaşındaki stoper, Inter formasıyla 5 kupa kaldırdı.

Bu sezon oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Avrupa’nın 1 numaralı kupasını kaldırmaya çok yaklaşan Skriniar, ikincilikle yetindi. Slovak oyuncunun Inter ile sözleşmesinin bitmesinin ardından ilerleyen günlerde Paris Saint Germain ile anlaşması bekleniyor.