Wout Weghorst: Beşiktaş Bir Sistem Takımı

ANA SAYFAHABERLER → Wout Weghorst: Beşiktaş Bir Sistem Takımı

Wout Weghorst: Beşiktaş Bir Sistem Takımı

Wout Weghorst: Beşiktaş Bir Sistem Takımı

Beşiktaş’ın Hollandalı futbolcusu Wout Weghorst, Süper Lig’in 10’uncu haftasında oynanacak Trabzonspor maçı öncesi basın toplantısında konuştu.

Takımın genel durumundan, bireysel performansına kadar birçok soruya cevap veren Wout Weghorst, teknik direktör Valerien Ismael ile çok iyi bir iletişimi olduğundan da bahsetti.

“Son Şampiyona Karşı Oynayacağız”

Hafta sonunda oynayacakları Trabzonspor maçının zor geçeceğini ifade eden 30 yaşındaki Hollandalı oyuncu, “Trabzonspor ligin son şampiyonu. Güçlü bir rakip. Bu sene Fenerbahçe'ye karşı bir büyük maç oynadık ve o maçın sonunda iyi bir performans gösterdik. Trabzonspor'a karşı da iyi bir oyun oynayıp, kazanmak istiyoruz." dedi.

Takımın son haftalarda aldığı eleştirilen üzerine fikirlerini belirten Weghorst, eleştirilerin futbolun bir parçası olduğunu söyleyerek Beşiktaş’ın bir sistem takımı olduğu vurgusunu yaptı:

“Eleştiriler futbolun parçası. Her zaman olacak bunlar. Hoca, biz, herkes eleştirilebilir. Bizim yapmamız gereken en önemli şey birlikte plana sağdık kalıp en iyisini vermek. Tüm takım olarak idman yapıp çalışıyoruz. Bu sezon bazı maçlarda iyi bazılarında kötü performans gösterdik. Bizim bir sistemimiz var ve Trabzonspor maçında en iyi performansı göstereceğiz. Biz sistemi olan, bir oyun anlayışı olan ve hocasıyla birlikte bunu yansıtmaya çalışan bir oyuncu grubuyuz.”

“Taraftarlar Burada Oynamak İçin Yeterli Bir Sebep”

Hollandalı futbolcu, basın toplantısında Süper Lig ve Premier League arasındaki farklar ile ilgili de konuştu. Yarım sezonluk Burnley kariyerinde İngiltere Premier League deneyimi yaşayan Wout Weghorst, her iki ligin de kendine has özellikleri olduğunu söyledi:

“Tabii ki Premier Lig ile Süper Lig arasında farklar var. Maç temposu, takım kaliteleri, hakem kaliteleri farklılıklar gösteriyor. Bunlara iyi veya kötü diyemem. Hepsinin kendine ait özellikleri var. Uyum sağlamak kolay değil.”

“Süper Lig bence iyi bir lig. Birçok takım iyi ekiplere, iyi oyunculara sahip. Üstelik takımlar gol atmak istiyor. Bu çok iyi bir şey.”

“İstanbulspor Maçında Çok Üzüldük”

Beşiktaş’ın golcü oyuncusu, bu sezon en çok üzüldüğü maçın hangisi olduğuyla ilgili gelen soruya “İstanbulspor maçı” yanıtını verdi. Hatırlanacağı üzere Beşiktaş, Süper Lig’in 7. Hafta mücadelesinde İstanbulspor deplasmanından, Ali Yaşar’ın 86’ncı dakikada attığı gole engel olamayarak 2-2 beraberlikle ayrılmıştı.

O maçta takımına 1 gollük katkı veren Wout Weghorst, maç sonunda soyunma odasında yaşananları anlattı:

“Puan kaybettiğimiz her maçtan sonra ben çok üzülüyorum. Ancak açıkçası bu sezon İstanbulspor beraberliği bizi çok üzdü. Soyunma odasında bunun bir daha olmaması gerektiğine dair konuşmalar yaptık. Biz takım olarak iyi çalışıyoruz. Bazen sahip olduğumuz kaliteyi sahaya yansıtamıyoruz. Maçları 90 dakika boyunca kontrol edip 90 dakika boyunca sahip olduğumuz gücü sahaya yansıtmalıyız. Ben de bu takımın bir parçası olarak elimden gelen her şeyi takıma veriyorum ve buna devam edeceğim.”

“Fenerbahçe Maçı Sonrası Hayal Kırıklığı Yaşadım”

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinde golsüz beraberlik

Fenerbahçe maçı sonrasında teknik direktör Valerien Ismael ile kameralara yansıyan konuşmaları hakkında da açıklamalar yapan Weghorst, Fransız teknik direktör ile iyi bir ilişkileri olduğunu söyledi.

Weghorst, bu konuyla ilgili gelen bir soru üzerine, “Fenerbahçe maçından sonra hayal kırıklığı içindeydim. 2 net pozisyon kaçırmıştım. Biri direkten döndü biri dışarı çıktı. Hocamız bana sürekli maçın son anlarında fırsat bulacağımızı söylüyordu. Maçtan sonra da onu konuştuk. Hocamızla iletişimimiz çok iyi, çok net. Benden ne istediğini ve beklentilerini biliyorum. Zaten benim verebileceklerimi istiyor benden. Onun isteklerinin hepsini yerine getirip daha da iyisini yapmak için elimden geleni yapıyorum.” dedi.

“Çılgın, Coşkulu ve Sürekli Destek Veren Bir Grup”

Türkiye’deki kariyerinin şu ana kadar olan bölümüyle ilgili de konuşan Weghorst, özellikle Beşiktaş taraftarlarından övgüyle bahsetti:

“Beşiktaş tarafına minnettarım. Bana Türkiye sorulduğunda aklıma ilk gelen şey çılgın, coşkulu ve sürekli destek veren taraftarlarımız oluyor. Onların desteği için sürekli çalışıp elimden gelen her şeyi yapıyorum. Bu özel ilişki beni sürekli daha iyi olmak için motive ediyor.”

"Taraftarların tutkusu ve bağlılığı, özellikle iç sahadaki maçlar beni mutlu ediyor. Bu bile Türkiye’de oynamak için yeterli bir sebep.”

“Kızıma Benzemek İstiyorum”

Beşiktaş farklı galibiyetle 3 puan aldı

Sezon başından beri maçlara birçok farklı saç stiliyle çıkan Beşiktaşlı oyuncu, bu değişimi kızı için yaptığını söyledi. Kızının kendisine benzemek istediğinden ve bu yüzden saçlarını değiştirmeye çalıştığından bahseden Hollandalı oyuncu, “Küçük kızım benimle aynı renk saçları olmasını istedi. Onun boyatmasındansa ben, ona benzemek için saçımı sarıya boyattım. Kızım için böyle bir şey yaptım. Genelde bunu yapan biri değilim.” sözleriyle stil değişikliklerinin nedenini açıkladı.

Weghorst basın toplantısındaki açıklamalarında tüm bunlara ek olarak Beşiktaş’ın sezon başında çok daha fazla pozisyon bulduğundan bahsetti. Süper Lig’in ilk 5 haftasına çok iyi başlayan ve bu süreci 2 gol 4 asist ile geçen Weghorst, haftalar geçtikçe rakiplerin kendisine daha fazla önlem aldığını söyledi.

Weghorst bununla birlikte takımın farklı rakiplere ve farklı şartlara karşın sürekli gelişmeye açık olduğunu da belirtti:

“Tabii ki her maçın hikayesi farklı. Her maçta farklı bir oyun sistemi oluyor. Örneğin Fenerbahçe maçında, maçın son bölümlerinde rakip ceza sahasına çok top taşıdık. Ligin başlarında daha çok pozisyon bulup gole daha yakın oluyorduk. Bunun da sebebi, her maçın farklı şartlarda oynanması. Ancak bizim bir sistemimiz var ve bunu geliştirmeye devam ediyoruz. Benim bir futbolcu olarak gücüm ceza sahasında topla buluşup gol atmak. Bunu da yaptım ve yapmaya devam etmek için çalışmayı sürdürüyorum.”