West Ham United Konferans Ligi Şampiyonu Oldu

ANA SAYFAHABERLER → West Ham United Konferans Ligi Şampiyonu Oldu

West Ham United Konferans Ligi Şampiyonu Oldu

West Ham United Konferans Ligi Şampiyonu Oldu

UEFA’nın kulüpler bazında üçüncü turnuvası olan UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde final, dün akşam oynandı.

Çekya’nın başkenti Prag’da oynanan karşılaşmada West Ham United ve Fiorentina, kupayı kazanmak için mücadele ettiler.

Namağlup Şampiyon

Finalde ilk yarı golsüz eşitlikle sonuçlandı. İkinci yarıda ise açılışı İngiliz ekibi yaptı. Benrahma’nın penaltı golüyle öne geçen West Ham United, Bonaventura’nın golüne engel olamadı ve skor dengeye geldi.

Karşılaşmanın uzatmalara gideceği düşünülürken 90. dakikada sahneye Jarrod Bowen çıktı. West Ham United, Bowen’ın golüyle kupayı 2-1’lik skorla kazanmayı başardı.

David Moyes’in ekibi, play-off turundan dahil olduğu Konferans Ligi’ni adeta domine etti. West Ham United, play-off eşleşmesi dahil olmak üzere bu sezon Konferans Ligi’nde çıktığı 15 maçın hiçbirinde mağlubiyet yüzü görmedi ve bu maçların 14’ünü kazandı.

Londra ekibi, kulüp tarihinde 1980 yılından beri ilk üst düzey kupasını kazanarak 43 yıllık bekleyişi sonlandırdı. Teknik direktör David Moyes ise kariyerinin 25. yılında, ikinci kupasını kazandı.

İtalyanlar Yine Üzüldü

Finalin kaybeden tarafı Fiorentina, 1 hafta içerisinde bir Avrupa finali kaybeden ikinci İtalya temsilcisi oldu.

Roma’nın geçtiğimiz hafta Sevilla’ya mağlup olmasıyla birlikte Avrupa ve Konferans Ligi’nde final oynayan iki İtalyan takımı da sahadan boynu bükük ayrıldı.

En büyük Avrupa turnuvası olan Şampiyonlar Ligi’nde final oynayacak olan Inter, İtalya’ya bir Avrupa kupası getirmeye çalışacak.

Ancak dün başka bir İtalyan, futbol tarihine geçti. West Ham United’ın İtalyan sol beki Emerson Palmieri, futbol tarihinde hem Şampiyonlar Ligi hem Avrupa Ligi hem de Konferans Ligi'ni kazanan ilk futbolcu oldu.

Emerson, ayrıca EURO ve Süper Kupa'da dahil olmak üzere 5 UEFA organizasyonu kazanan ilk futbolcu olmayı başardı.