Vinicius Jr’a Çirkin Saldırı

ANA SAYFAHABERLER → Vinicius Jr’a Çirkin Saldırı

Vinicius Jr’a Çirkin Saldırı

Vinicius Jr’a Çirkin Saldırı

La Liga’da dün oynanan Valencia-Real Madrid maçı, saha içinden çok saha dışında yaşanan bir olayla gündeme geldi.

Valencia’nın Real Madrid’i 1-0 yendiği maçın 71. dakikasında Valencia taraftarları, Real Madrid’in Brezilyalı kanadı Vinicius Jr’a karşı ırkçı tezahüratlarda bulundu.

Vinicius Jr’un, hakeme tezahüratları yapan taraftarları göstermesiyle maç 10 dakikalığına durdu ve polisler ırkçı söylemlerde bulunan taraftarları aramaya başladı.

Maç, yapılan anonsların ardından devam etti ve Vinicius Jr, 90+7.dakikada rakibine dirsek attığı gerekçesiyle oyundan ihraç edildi.

Ancelotti ve Vinicius Jr La Liga’ya Tepki Gösterdi

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, yaşanan olaydan sonra yaptığı açıklamada İspanya’nın genelinde bir sorun olduğunu söyledi:

“Çok kızgınım. Bugün burada olanlar utanç verici. Tüm stat Vinicius'a maymun diye bağırdı. İspanya liginin bir sorunu var ve bu, Vinicius değil. O sadece kurban. Bu şekilde futbol oynanamaz.”

"Burası, büyük takımların olduğu bir lig. Ama bu sorunu ortadan kaldırmalıyız. 2023 yılındayız. Tek çözüm maçı durdurmak. Futbolda ırkçılık ile ilgili bir protokol var ama çözüm, maçı durdurup eve gitmektir."

Brezilyalı futbolcu ise Instagram hesabından yaptığı açıklamada La Liga’yı “ırkçıların ligi” olarak niteledi:

"Yapılan ilk ırkçılık değildi, ikincisi de değildi, üçüncüsü de değildi. La Liga'da ırkçılık normal. Rakipler bunun normal olduğunu düşünüyor. Federasyon, normal olduğunu düşünüyor ve rakipler de bunu teşvik ediyor. Çok üzgünüm. Bir zamanlar Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano ve Messi'nin yer aldığı lig; bugün ırkçıların ligidir! Beni kucaklayan, çok sevdiğim ama ırkçı ülke imajını tüm dünyaya ilan eden güzel bir millet. Aynı fikirde olmayan İspanyollar için üzgünüm ama bugün Brezilya'da, İspanya için ırkçıların ülkesi diyorlar. Ne yazık ki, her hafta olan şeye karşı savunacak bir şeyim yok. Ben güçlü biriyim, ırkçılara karşı sonuna kadar savaşacağım. İspanya'dan uzakta olsa bile..."

Barcelona Teknik Direktörü Xavi, bu durumun yalnızca eğitimle çözülebileceğini ifade etti:

"Hakaretin kabul edildiği tek meslek bu. Hiçbir fırıncının ya da öğretmenin iş yerinde hakarete uğradığını görmüyorum. Buna katlanmak zorunda değiliz. Bir araya gelmeli ve daha sert olmalıyız. Bu bir eğitim meselesi. Bu tip durumlarda maçlar durdurulmalı. Futbol dünyasında eğitimli bir ortamımız yok."