Vincenzo Montella A Milli Takımın Yeni Teknik Direktörü Oldu

ANA SAYFAHABERLER → Vincenzo Montella A Milli Takımın Yeni Teknik Direktörü Oldu

Vincenzo Montella A Milli Takımın Yeni Teknik Direktörü Oldu

Vincenzo Montella A Milli Takımın Yeni Teknik Direktörü Oldu

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Futbol Takımı’nın başına geçecek yeni ismi açıkladı.

Buna göre son olarak Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor’u çalıştıran Vincenzo Montella, Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın Stefan Kuntz’dan sonraki yeni teknik direktörü oldu.

İtalya’da Başladı Türkiye’de Devam Etti

Futbolculuk günlerinde İtalya’nın ve Roma’nın ikonik figürlerinden biri olan Vincenzo Montella, teknik direktörlük kariyerine de oyuncu olarak toplamda 258 maçta formasını giydiği Roma’da başladı. Roma’nın genç takımını çalıştırdıktan sonra 2010/11 sezonunun ortasında A takımın başına geçen Montella, sonrasında 2011/12’de ise Catania’yı çalıştırdı. Catania’da gösterdiği gelişimle birlikte Seria A’nın üst seviye kulüplerinin ilgisini çeken İtalyan teknik direktör, 2012/13 sezonunun başında Fiorentina’nın teknik direktörlük koltuğuna oturdu.

Kariyerinde en uzun süre Fiorentina’da çalışan Montella (2012/13 – 2014/15), sonrasında başkent ekibinden ayrıldı. Kısa bir süre takım çalıştırmayan Türk milli takımının yeni teknik direktörü, kulübeye Kasım 2015’te Sampdoria’nın başında döndü. Sonrasında 2016/17 sezonu başında AC Milan’ın teknik direktörlüğüne getirilen Montella, burada kariyerindeki ilk ve tek kupayı da kazandı ve İtalya Süper Kupası’nın sahibi oldu.

İtalya’nın dışındaki ilk deneyimini Aralık 2017’de çalıştırmaya başladığı Sevilla’da yaşayan tecrübeli çalıştırıcı, Nisan 2018’de İspanyol ekibinden ayrıldı. Yaklaşık 1 sene hiçbir takımın başına geçmeyen Montella, Nisan 2019 – Aralık 2019 aralığında tekrar Fiorentina’nın başına geçti.

Vincenzo Montella, 2021/22 sezonunun başında ise Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor’u devraldı. Akdeniz ekibini ligin dişli takımlarından birine döndüren ve Avrupa kupaları için düzenli olarak mücadele eden bir ekibe dönüştüren Montella, 2022/23 sezonunun sonunda sözleşmesinin bitmesiyle takımdan ayrıldı.

Son 6 Yıldaki 3. Yabancı

Türkiye A Milli Futbol Takımı, son 6 yılda 4 farklı isimler çalışırken bunların 3’ünü yabancı teknik direktörler arasından tercih etti.

2017-2019 arasında milli takımın başında olan Mircea Lucescu’dan sonra 2019-2021 dönemini Şenol Güneş ile geçen Ay Yıldızlılar, Eylül 2021’de ise Stefan Kuntz’a emanet edilmişti.

Son dönemde milli takımla istikrarsız sonuçlar alan Stefan Kuntz, dün TFF ile yaptığı görüşmenin sonundan Türkiye A Milli Futbol Takımı’ndaki görevinden alınmıştı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Kuntz sonrasında göreve kimi getireceği merak edilirken bugün yapılan açıklamayla İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella’nın koltuğu devraldı.

Montella, Türk milli takımı tarihindeki 23. yabancı teknik direktör oldu.