Vincent Aboubakar: “Türkiye’de Sadece Beşiktaş’ta Oynarım”

ANA SAYFAHABERLER → Vincent Aboubakar: “Türkiye’de Sadece Beşiktaş’ta Oynarım”

Vincent Aboubakar: “Türkiye’de Sadece Beşiktaş’ta Oynarım”

Vincent Aboubakar: “Türkiye’de Sadece Beşiktaş’ta Oynarım”

Beşiktaş’ın yeni transferi Vincent Aboubakar antrenman öncesinde düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Beşiktaşlı golcü, geçen sezonki sakatlığı, takıma katılma süreci, takım içindeki arkadaşlık gibi konulara değindi.

“Yeri Geldi Sakat Şekilde Oynadım”

Beşiktaş'taki bir önceki sezonundaki sakatlık durumuyla ilgili konuşarak sözlerine başlayan Aboubakar, “Buraya tekrar dönmeme vesile olan hocama, menajerime ve başkanıma teşekkür ederim. Son sezonumdaki sakatlığa gelecek olursak, o sezon milli takımda bir sakatlık yaşadım, Tedavim bir süre devam etti. Tedavimin ardından Sivasspor maçında 45.dakikada oyundan çıkmak durumunda kaldım. Şampiyonluk yolundaki önemli maçlardan biriydi. İşin diğer boyutu; Sivasspor karşısında 29. Maçımı oynuyordum, 30.maçta oynasam kontratım devam edecekti. Ancak bunun benim oynamamamla bir alakası yok.” şeklinde konuştu.

Kamerunlu futbolcu, ikinci Beşiktaş döneminin sonunda diğer takımlarla görüşme halinde olsa bile ayrılık döneminde Beşiktaş’ta kalmaya öncelik verdiğini şu sözlerle ifade etti:

“Bu süreçte Beşiktaş’la da diğer takımlarla da görüşmelerimiz oldu ben Beşiktaş’ı önceliğime almıştım. Başkanımızla da konuşuyorduk ben yeri geldi sakat şekilde de oynadım. Sivasspor maçında büyük ağrılarla oyundan çıkmak zorunda kaldım. Sakatlığım geçince oynamak istediğimi belirttim ancak ne yazık ki düzelmedi. Süreç de bu şekilde oldu.”

“Herkesi Çok Özledim”

Fiziksel durumu ve takım içindeki hedefleri ile ilgili gelen soru üzerine Vincent Aboubakar, “Fiziksel olarak gayet iyi durumdayım. Hocamız şans verdiği takdirde sahada olacağım. Burada yaşadığım anları hiç unutmuyorum, çok güzel zamanlardı. Yine kupalar ve başarılar kazanmak için elimden geleni yapacağım ve güzel anlar yaşayacağız.” cevabını verdi.

Siyah beyazlı golcü takımda herkesi çok özlediğini belirtti. Aboubakar, “Buradaki herkesi çok özledim, kulüp yönetimini, çalışanları, Necip’i çok özledim. Burada tekrardan olmak çok mutluluk verici.” dedi.

“Sergen Hocayla Hiçbir Problemimiz Yok”

Vincent Aboubakar, takıma geri dönmesinin nedenini, “Buradan ayrılırken geri dönebilecek şekilde ayrılmıştım. Premier League ve başka yerlerden de teklifler vardı ancak burada daha çok başarılı olabileceğimi ve takıma katkı sağlayacağımı düşündüğüm için buraya geldim.” sözleriyle açıkladı.

Başarılı oyuncunun takımın eski teknik direktörü Sergen Yalçın ile bir problemi olup olmadığı sorusu üzerine Aboubakar, “Sergen hocayla ilgili hiçbir problemimiz yok. Kendisine büyük bir saygı duyuyorum çok büyük bir tecrübe.” yanıtını verdi.

“Beşiktaş Dışında Bir Takıma Gitmek Hainlik Olur”

Basında, Fenerbahçe’nin de kendisiyle ilgilendiği ve “istesek alırdık” açıklaması ile ilgili de konuşan Kamerunlu, “ Fenerbahçe menajerimle konuştu ancak Beşiktaş dışında başka bir takıma gitmem. Bu hainlik olur. Burası benim için çok değerli. Her takıma saygı duyuyorum ancak Türkiye’de sadece Beşiktaş’ta oynarım.” diyerek sadece Beşiktaş forması giymek istediğini belirtti.

Aboubakar, son olarak takımdaki dostluk ortamı içinse şunları söyledi:

“Bazı tanıştığınız insanlar sizin aileniz olur, Beşiktaş’ta da çok fazla böyle insan var. N’Koudou, Rosier, Necip... Özellikle Necip’e çok fazla saygı duyuyorum. Rosier’i çok seviyorum iyi bir iletişimimiz var eğlenceli harika bir karakter. Çok iyi ve neşeli bir ilişkimiz var abi kardeş gibiyiz.”