Victor Osimhen Tarihe Geçti

ANA SAYFAHABERLER → Victor Osimhen Tarihe Geçti

Victor Osimhen Tarihe Geçti

Victor Osimhen Tarihe Geçti

İtalya Serie A ekiplerinden Napoli, bu sezon tarihi bir sezon yaşadı. Son olarak 33 yıl önce Diego Armando Maradona’nın kadroda bulunduğu dönemde Serie A şampiyonluğu yaşayan kulüp, bu başarıyı yıllar sonra 2022/23 sezonunda tekrar etti.

Napoli’nin şampiyon olması özellikle şehirde büyük bir coşkuyla kutlandı. Şampiyonluğun mimarları olarak yönetim ve teknik heyet gösterilirken özellikle 2 isim, diğer takım arkadaşlarından ayrıldı.

İtalyan kulübüne bu sezon başında Dinamo Batum’dan 11.5 milyon € bedelle transfer edilen Gürcü futbolcu Khvicha Kvaratskhelia, taraftarlarca kendisine takılan “Kvaradona” lakabının hakkını vererek şampiyonlukta büyük pay sahibi oldu.

Öte yandan şampiyonluğun bir diğer mimarı ise attığı gollerle takımını hücumda sırtlayan Victor Osimhen olarak öne çıktı.

Eylül 2020’de LOSC Lille’den Napoli’ye 75 milyon € bedelle transfer olan Nijeryalı golcü, bu sezon kariyerinin zirvesine çıktı.

Osimhen’in gösterdiği performans kendisini Avrupa’nın dev kulüplerinin transfer hedefi haline getirirken 24 yaşındaki oyuncu Serie A’daki çok önemli bir rekorun da sahibi oldu.

Weah’ı Geride Bıraktı

Victor Osimhen, Napoli’nin şampiyonluk kutlamalarına hazırlandığı Fiorentina karşılaşmasında taraftarların şampiyonlukla birlikte galibiyeti de kutlamalarını sağladı.

Attığı golle şampiyon takımına 3 puan daha kazandıran Victor Osimhen, İtalya Serie A’da uzun süredir kırılamayan bir rekorun yeni sahibi oldu.

24 yaşındaki Nijeryalı yıldız, Serie A’daki gol sayısını 47’ye yükseltti ve böylece Serie A’da en çok gol atan Afrikalı futbolcu unvanını aldı.

Bu unvan daha önce, 1995 yılında Ballon d’Or’un sahibi olan efsanevi forvet George Weah’a aitti. Liberyalı efsane, kariyerinde 1995-2000 yılları arasında oynadığı AC Milan’da 2 kez Scudetto’yu kazanmasının yanında çıktığı 114 maçta 46 gol attı.

Bu da George Weah’ı, 23 yıl boyunca İtalya Serie A’nın en çok gol atan Afrikalı futbolcusu yaptı. Buna karşın 23 yıl sonra, Napoli’ye şampiyonluğu getiren en önemli isimlerden olan Victor Osimhen, Weah’ın rekorunu kırarak unvanın yeni sahibi oldu.

Sezonun hala devam ettiği Serie A’da önümüzdeki maçlarda bu rekoru geliştirmeye çalışacak olan Osimhen’in gelecekte Napoli’de kalması halinde Weah’ın attığı gol sayısıyla farkı açması bekleniyor.