Valon Ethemi İstanbulspor’u Taşıdı

ANA SAYFAHABERLER → Valon Ethemi İstanbulspor’u Taşıdı

Valon Ethemi İstanbulspor’u Taşıdı

Valon Ethemi İstanbulspor’u Taşıdı

Spor Toto Süper Lig’de 18.haftanın son maç günü, HangiKredi Ümraniyespor ile İstanbulspor arasındaki karşılaşmayla başladı.

Ligde son 3 haftayı 7 puanla kapatarak formda bir görüntü çizen ev sahibi HangiKredi Ümraniyespor, İstanbulspor karşısında namağlup serisini sürdüremedi.

Sarı siyahlı ekip, 11 hafta sonra Süper Lig’de ilk kez üst üste 2 maçtan puanla ayrıldı. İstanbulspor’a galibiyeti getiren golleri ilk yarıda Valon Ethemi ve Melih Kabasakal kaydetti.

HangiKredi Ümraniyespor’da ise Mrsic, ilk yarıda 1 penaltı vuruşundan yararlanamadı.

İstanbulspor, 2-0’lık bu galibiyetle ligde puanını 15’e yükseltirken HangiKredi Ümraniyespor ise 14 puanda kaldı ve ligin ilk yarısını sonuncu sırada tamamladı.

“Ümraniyespor Golü Bulsa Dağılacaktık”

İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, maç sonunda yaptığı açıklamalarla takımının ve rakibinin performansını değerlendirdi.

Karşılaşmanın kırılma anlarına dikkat çeken Fatih Tekke, “Ümraniyespor penaltıyı gole çevirmiş olsaydı belki de dağılacaktık. Penaltı, maçın kırılma noktasıydı.” dedi.

Maçın ilk bölümünde takımından beklediği performansı alamadığını söyleyen İstanbulspor Teknik Direktörü Tekke, “İlk bölümde beklediğim performans olmadı. Ümraniyespor, penaltıyı gole çevirseydi başka bir maç olabilirdi ama kalecimizin performansı da önemliydi. Oyuncularımın ilk bölümden sonra gösterdikleri etkinlik önemliydi. Bu benim beklediğim oyundu.” diye konuştu.

Fatih Tekke, ek olarak kadro yapısı itibariyle kendi oyunlarından vazgeçtiklerini vurguladı:

“Her maçı böyle oynayamayız. Ayrılan ve yeni katılan oyuncular var. Kadroya katılan oyuncuların profilinden dolayı kendi oyunumuzdan bir süreliğine vazgeçmiş gibiyiz. Puan ve puanlara ihtiyacımız var.”

İstanbulspor Teknik Direktörü sözlerini bitirirken ise maçta 1 gol 1 asistle yıldızlaşan Valon Ethemi’nin performansından övgüyle bahsetti:

"Ethemi'ye özel parantez açmak lazım. Bizim dönemimizde (İstanbulspor’da çalıştığı önceki dönemi kastediyor) transfer etmiştik. Çok kaliteli, yetenekli ve fark yaratıyor. Dikkatle takip edilmesi gereken oyuncu.”

“Protestoların Takıma Katkısı Olmuyor”

HangiKredi Ümraniyespor tarafında ise teknik direktör Recep Uçar, maç sonunda taraftarlarına sitemliydi.

Konuşmasına öncelikle oyunu değerlendirerek başlayan Uçar, “Tablonun en altındaki iki takımından biri olarak rakibimizi yenip düşme hattının en üstünde yer almak istiyorduk. Son 3 haftaya bakıldığında 7 puanla buraya geldik. 30 dakika ayrı, 30-45 arası ayrı, 45’ten sonrası apayrı bir hikaye oldu.” diye konuştu.

Recep Uçar özellikle ilk 30 dakikada takımının gösterdiği performanstan bir hayli memnun olduğunu belirtirken kaçan penaltıya da dikkat çekti:

“İlk 30 dakikalık bölümde penaltı kaçıran, gol arayan, oyunu domine eden bir takımdık. Kalemize ilk top 30’da geldi ve o da gol oldu. Ardından 45'te korner dönüşünde verdiğimiz pozisyonlar ve 2-0 geride içeri girdiğimiz bir maçtı.”

Konuşmasının son bölümünü HangiKredi Ümraniyespor taraftarlarına ayıran Recep Uçar, maç içindeki protestoların takıma katkısı olmadığının da altını çizdi:

"Maç dışında farklı bir şeye değinmek gerekirse ülkenin birçok alanda yol alması lazım.  Biraz cehaletten biraz duygulardan dolayı takım içeri girerken yapılan protestolar, 'formaları çıkarın adam gibi oynayın' söylemleri…Bunların takıma hiçbir katkısı olmuyor. Takımlar, teknik direktörler eleştirilecek ama en azından 90 dakika sonuna kadar destek verin, sonra kaybedersek protestolar başımızın üzerinde.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Karşılaşmanın en dikkat çeken oyuncusu, maç sonunda teknik direktörü Fatih Tekke’nin de özel olarak kutladığı Valon Ethemi oldu.

İstanbulspor’un bu sezonki en büyük hücum kozu, HangiKredi Ümraniyespor karşısında da 1 gol ve 1 asist yaptı. Böylece Ethemi, ligde geri kalan 17 maçtaki gol sayısını 7’ye yükseltti.