Valencia Yıldızlaştı, Ekvador Açılış Maçını Kazandı

ANA SAYFAHABERLER → Valencia Yıldızlaştı, Ekvador Açılış Maçını Kazandı

Valencia Yıldızlaştı, Ekvador Açılış Maçını Kazandı

Valencia Yıldızlaştı, Ekvador Açılış Maçını Kazandı

2022 Katar FIFA Dünya Kupası, Katar ve Ekvador arasında oynanan karşılaşmayla başladı.

Açılış maçında rakibinden daha etkili bir futbol sergileyen Ekvador, Enner Valencia’nın 16 ve 31.dakikalarda gelen golleriyle maçı 2-0 kazanmayı başardı.

Ekvador 3 puanla lider, Katar 0 puanla sonuncu olurken gruptaki diğer maç yarın (21 Kasım Pazartesi) saat 19.00’da Hollanda ve Senegal arasında oynanacak.

“Valencia Zor Zamanlardan Geçti”

Ekvador teknik direktörü Gustavo Alfaro, karşılaşma sonunda açıklamalarda bulundu.

Alfaro, "Enner Valencia, Ekvador tarihinin en golcü oyuncusu. Çok zor zamanlardan geçti. Ekvador'da eleştirildi, yetenekleri sorgulandı. Ancak, bugün çıkıp onun için anlamı çok büyük olan gollerini attı." şeklinde konuştu.

“Çok Büyük Bir Gerginlik Vardı”

Katar teknik direktörü Felix Sanchez de karşılaşmanın ardından maçı değerlendirdi.

Sanchez, "Arka arkaya 4 pas yapamadık. Üzerimizde çok büyük bir gerginlik vardı. Bahane üretmek istemiyorum. Belki de çok fazla tereddüt ettik, iyi bir başlangıç ​​yapmadık. İstediğimiz seviyeye gelmemiz imkansız hale geldi." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar

Karşılaşmanın öne çıkan oyuncusu Ekvador’dan Enner Valencia oldu. Fenerbahçe forması giyen 33 yaşındaki forvet, karşılaşmada takımı adına 2 kez sahneye çıktı ve galibiyeti getirdi.

Ekvador’un FIFA Dünya Kupalarında attığı son 5 golün tamamında imzası bulunan Valencia, 4 Dünya Kupası maçında 5 gole ulaştı.