Valencia 100. Maçını Geride Bıraktı

ANA SAYFAHABERLER → Valencia 100. Maçını Geride Bıraktı

Valencia 100. Maçını Geride Bıraktı

Valencia 100. Maçını Geride Bıraktı

Fenerbahçe, dün Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında karşılaştığı Yukatel Kayserispor’u deplasmanda 2-1 mağlup ederek şampiyonluk yarışında puanını 51’e yükseltti.

Sarı lacivertli ekibin galibiyetiyle sona eren maç, Enner Valencia için ise ayrı bir öneme sahipti. Fenerbahçe’nin 33 yaşındaki Ekvadorlu yıldızı, bu sezon Spor Toto Süper Lig’deki 23. golünü kaydettiği maçta sarı lacivertli formayı 100. kez giydi.

Fenerbahçe’ye Meksika’dan Gelmişti

Kariyerinin büyük bölümünü İngiltere Premier League’de geçiren Ekvadorlu forvet, 2014/15 sezonu başında West Ham United’a 15 milyon € karşılığında transfer olmuştu.

West Ham United formasıyla 68 maçta forma giyip 10 gol 7 asist kaydeden Valencia, 2016/2017 sezonunu ise bir başka Premier League ekibi Everton’da geçirmişti.

Dünyanın en çok takip edilen liginde bu iki takımın formasıyla toplam 75 maça çıkan Enner Valencia, 11 gol 8 asist yaparak İngiltere kariyerini sonlandırmıştı.

2017/18 sezonu başında 5.5 milyon €’ya Tigres’e transfer olan oyuncu, burada 118 maçta 34 gol 14 asist yaparak o döneme kadarki en yüksek kulüp istatistiklerine ulaşmıştı.

Fenerbahçe, 2020/21 sezonu başında Enner Valencia’yı Tigres’ten bedelsiz olarak kadrosuna katmıştı.

Türkiye’de Zirveye Çıktı

Fenerbahçe kariyerinin ilk sezonunda Spor Toto Süper Lig’de 34 maçta 12 gol atıp 5 asist yapan Enner Valencia, önceki kulüplerine kıyasla Türkiye kariyerine daha yüksek bir performansla başladı.

Teknik direktör Vitor Pereira ve İsmail Kartal döneminde de istikrarını koruyan Valencia, Fenerbahçe ile tüm kulvarlarda 33 maçta 13 gol atıp 5 asist yaptı. Ekvadorlu oyuncu kariyer sezonunu ise Jorge Jesus yönetiminde bu sezon yaşıyor.

Sarı lacivertli formayla bu sezon şu ana kadar 32 maçta görev yapan Ekvadorlu yıldız, bu süreci 26 golle geçerek kendi tek sezonluk kariyer rekorunu da kırdı.

Valencia aynı zamanda Fenerbahçe formasıyla daha şimdiden kariyerindeki tüm kulüplerdeki gol sayılarını da geride bıraktı.

Toplamda kaydettiği 52 golle daha şimdiden Fenerbahçe tarihinin en çok gol atan 10. ismi olan Enner Valencia, bu listenin 7. sırasındaki Oğuz Çetin’in yalnızca 5 gol gerisinde bulunuyor.

33 yaşındaki forvet aynı zamanda Fenerbahçe formasıyla 100 maç ve üzerinde forma giyen isimler arasında ise 74. sırada yer alıyor. Sezon sonunda kulübüyle sözleşmesi sona erecek olan Valencia’nın her iki listede de üst sıralar tırmanmayı sürdürmesi bekleniyor.