Uruguay ile Güney Kore Maçı Sessiz Bitirdi

ANA SAYFAHABERLER → Uruguay ile Güney Kore Maçı Sessiz Bitirdi

Uruguay ile Güney Kore Maçı Sessiz Bitirdi

Uruguay ile Güney Kore Maçı Sessiz Bitirdi

Katar 2022 FIFA Dünya Kupası’nda G Grubu’nun ikinci maçında Uruguay ile Güney Kore karşı karşıya geldi.

90 dakikası golsüz biten karşılaşma, 2022 FIFA Dünya Kupası’nda gol sesinin çıkmadığı dördüncü karşılaşma oldu.

Bu sonuçların ardından G Grubu’nda İsviçre, 3 puanla liderlik koltuğunda oturdu. Uruguay ve Güney Kore 1’er puanla rakiplerini takip ederken grubun puansız takımı Kamerun son sırada yer aldı.

Kim Min Jae Pozitif Bakıyor

Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Güney Kore milli takımı stoperi Kim Min Jae, maç sonrasında açıklamalarda bulundu. Karşılaşmanın zorlu geçtiğinin altını çize Kim Min Jae, geleceğe dair ümitli konuştu:

“Oldukça zor anlar geçti maçta. Gole yaklaştığımız, pozisyonlara girdiğimiz anlar da oldu. Geliştirmemiz gereken yönlerimiz olduğunu gördük. Geleceğin aslında olumlu olduğunu söyleyebilirim. Bu grupta iyi bir şansımız olduğunu düşünüyorum.”

“Akıcılığı Sağlayamadık”

Uruguay Teknik Direktörü Diego Alonso, maçı şu sözlerle değerlendirdi:

"Dünya Kupası maçlarının nasıl olduğunu biliyoruz. Sıkı ve karmaşık. Birçok gol şansımız vardı. Kazanmak istedik ama berabere kaldık. Gelecek için bu durumdan faydalanmalıyız. Güney Kore ilk 20 dakikada topu daha fazla kontrol etti. Sonrasında biz kontrolü ele aldık. İkinci yarıda da bunu sürdürdük. Ancak özellikle bire bir oyunlarda, orta sahada ve kanatlarda akıcılığı sağlayamadık.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

0-0 sona eren karşılaşmada iki takımın da defans oyuncuları, rakip forvetleri durdurmak konusunda başarılı bir performans sergiledi.

Bunun yanında Uruguay’da forma giyen Federico Valverde, takımının gole en çok yaklaştığı pozisyonlarda öne çıkarak dikkat çekti.