Umut Nayir 6 Maç Sonra Galibiyeti Getirdi

ANA SAYFAHABERLER → Umut Nayir 6 Maç Sonra Galibiyeti Getirdi

Umut Nayir 6 Maç Sonra Galibiyeti Getirdi

Umut Nayir 6 Maç Sonra Galibiyeti Getirdi

HangiKredi Ümraniyespor ve Demir Grup Sivasspor, Spor Toto Süper Lig’de 33.haftada karşı karşıya geldi.

Spor Toto Süper Lig’de oynadığı son 6 maçta 2 beraberlik 4 mağlubiyet alan HangiKredi Ümraniyespor, Demir Grup Sivasspor karşısında ligdeki galibiyet hasretini sonlandırdı.

Rakibini 4-1 mağlup eden HangiKredi Ümraniyespor’a galibiyeti getiren golleri Umut Nayir (3) ve Kayode kaydetti.

Demir Grup Sivasspor’un tek golü Max Gradel’den gelirken Mostapha Yatabare, 45+5’te rakibine yaptığı müdahale sonucunda direkt kırmızı kart gördü.

İstanbul temsilcisi bu galibiyetle ligdeki puanını 26’ya yükseltmesine karşın 17.basamakta kalmayı sürdürdü. Demir Grup Sivasspor ise 32 maç sonucunda 37 puanda kaldı.

“Maçın Önüne Geçti”

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada kırmızı kart görerek oyundan atılan Yatabare’ye tepki gösterdi.

Oyuncusunun gereksiz bir şekilde takımını eksik bıraktığını söyleyen Çalımbay, “Amacımız bu maçtan puan veya puanlar almaktı. Maça kötü de başlamadık ama kötü bir gol yedik. Sonra penaltı oldu. Sonrasında ise maalesef oyuncu arkadaşımız yapmaması gereken bir şey yaptı. Gereksiz bir şekilde takımını yalnız bırakan bu arkadaşımız maçın önüne geçti.” diye konuştu.

HangiKredi Ümraniyespor’un ligdeki konumuna paralel olarak puana ihtiyacı olduğunu belirten Rıza Çalımbay, rakiplerinin kendilerinden daha istekli olduğunu vurguladı:

"Karşımızdaki takımın şiddetle puana ihtiyacı vardı. Onlar daha hırslı, daha istekliydiler ve çok mücadele ettiler. Böyle maçlarda takımı yalnız bırakmak çok yanlış, bu bize pahalıya patladı. 10 kişi olarak da bir şeyler yapmaya çalıştık, sonlara doğru tüm hücumcularımızı oynattık. Bir gol daha atabilirdik ama istediğimiz gibi ataklar yapamadık. Futbolun içinde bu sonuçlar var. Böyle bir mağlubiyet aldığımız için üzgünüz, bunu telafi edeceğiz. Bu sezon bizim için çok yorucu oldu. Kalan maçlarımızı iyi bir şekilde bitirip sonrasında gelecek sezona bakacağız."

“Son Maçımız Gibi”

Demir Grup Sivasspor’u 4-1 mağlup eden HangiKredi Ümraniyespor’da ise teknik direktör Mustafa Er, alınan sonuçtan mutlu olduklarını belirtti.

Ligde kalmak adına çok kritik haftalardan geçtiklerini hatırlatan Mustafa Er, “Kazanmamız gereken bir maçı net bir skorla kazandığımız için mutluyuz. Bugün de başka şansımız yoktu. Maçtan önce oyuncularımızla, ligdeki son maçımız gibi oynayacağız dedik. Rakibe özellikle bunu hissettirmemiz gerekiyordu. Ümraniyespor'un dimdik ayakta olduğunu ve pes etmediğini göstermemiz gerekiyordu.” dedi.

Takımın zihinsel seviyesini yukarı çekmek için büyük bir uğraş verdiklerini belirten Mustafa Er, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Zihinsel olarak çok uğraştık. Oyuncularımıza inandırmaya çalışıyoruz. Onur Atasayar ve Lenjani yoktu, bugün Onur Ayık ile başladık. Popov ısınmada sakatlandı. Birçok oyuncumuz eksikti. Oyuncularım fedakarlık yaptılar ve bugün net bir skor aldık. Bu maçı mental anlamda da kazanmamız gerekiyordu.”

HangiKredi Ümraniyespor Teknik Direktörü Mustafa Er, son olarak vakit kaybetmeden önümüzdeki maça odaklanacaklarını söyleyerek açıklamalarını noktaladı:

“Mutluluğumuzu bugün yaşayacağız, dinlenmemiz gerekiyor. İlk antrenman gününden itibaren de önümüzdeki maça odaklanacağız. Her maçı tek tek ele alıp son maçımız gibi değerlendirip son topa kadar mücadele edeceğiz.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

HangiKredi Ümraniyespor’un 4-1 kazandığı mücadelede attığı 3 gol ve yaptığı 1 asistle yıldızlaşan Umut Nayir, karşılaşmanın en dikkat çeken oyuncusu oldu.

Umut Nayir, Demir Grup Sivasspor karşısında profesyonel kariyerinin ilk hat-trick performansına imza attı.