Ümraniyespor Süper Lig’e Veda Etti

ANA SAYFAHABERLER → Ümraniyespor Süper Lig’e Veda Etti

Ümraniyespor Süper Lig’e Veda Etti

Ümraniyespor Süper Lig’e Veda Etti

HangiKredi Ümraniyespor, Spor Toto Süper Lig’deki geleceğini belirleyecek maçta 35.hafta mücadelesinde MKE Ankaragücü ile karşılaştı.

MKE Ankaragücü, 18. dakikada Malcuit ile öne geçti ancak HangiKredi Ümraniyespor 25’te Umut Nayir’in penaltı golüyle eşitliği yakaladı.

Sarı lacivertliler, 71. dakikada Milson ile tekrardan öne geçti ve maçı da bu golle kazandı.

2-1’lik galibiyetin ardından MKE Ankaragücü 39 puana yükselirken HangiKredi Ümraniyespor 27 puanda kaldı ve Spor Toto Süper Lig’e veda etti.

İstanbul temsilcisi, 2022/23 sezonunda Süper Lig’den düşen ilk takım oldu.

“Yorucu Bir Sezon Oldu”

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, karşılaşma sonrasında aldıkları galibiyete rağmen kritik bölgede olduklarını söylerken sezonu değerlendirdi:

"Zor ve kritik maçlardan biri de Ümraniyespor maçı oldu. Haftalardır iyi oyunumuzun karşılığını alamıyorduk. Maçın büyük bölümüne hâkim olduğumuz karşılaşmayı 2-1 kazandık. 3 hafta kaldı. Hala kritik bölgede olduğumuzu düşünüyorum. Bütün takımlar için yorucu bir sezon oldu. Çok büyük bir felaket yaşadık. Allah bir daha yaşatmasın, onun getirdiği aralar var. Lig çok uzadı. Bugün alınan 3 puan çok değerli."

“Camiamızdan Özür Diliyorum”

Takımının lige veda ettiği maçın ardından konuşan yükselirken HangiKredi Ümraniyespor Teknik Direktörü Mustafa Er, sezon içerisinde olan olayları eleştirdi.

Mücadele etmeden teslim olduklarını belirten Mustafa Er, “Süreç içerisinde fesih edip giden, ‘sakatım’ diye oynamayan futbolcular oldu. Oyuncuları içeri katma anlamında çok problem yaşadık. Bu takım sezon başından beri üst üste kazanmamış, bunu başaramadık. Camiamızdan özür diliyorum. Ciddi problem var, bunu kabullenemiyorum. Mücadele etmeden, direnmeden teslim olmak yakışmıyor. Böyle olmaması gerekiyordu.” şeklinde konuştu.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

MKE Ankaragücü’nde Malcuit, Süper Lig kariyerinin ilk golünü atarken Milson ise geçtiğimiz hafta olduğu gibi fileleri havalandırdı.

HangiKredi Ümraniyespor’da Umut Nayir, Süper Lig’de bu sezonki 17.golünü attı. Ancak bu gol, takımını ligde tutmaya yetmedi.