Ümraniyespor İlk Deplasman Galibiyetini Ankara’da Aldı

ANA SAYFAHABERLER → Ümraniyespor İlk Deplasman Galibiyetini Ankara’da Aldı

Ümraniyespor İlk Deplasman Galibiyetini Ankara’da Aldı

Ümraniyespor İlk Deplasman Galibiyetini Ankara’da Aldı

MKE Ankaragücü ve HangiKredi Ümraniyespor, Süper Lig’in 16.haftasında Ankara Eryaman Stadı’nda karşı karşıya geldi.

Orta sıralardaki yerini korumak isteyen Ankaragücü ile küme düşme hattından kurtulmak isteyen Ümraniyespor karşılaşmasında gülen taraf Ümraniyespor oldu.

Ev sahibi ekibin tek golünü maçın hemen başında, 2.dakikada Ghayas Zahid atarken, HangiKredi Ümraniyespor’a galibiyeti getiren 2 gol ise 9 ve 55.dakikalarda Durel Avounou’dan geldi.

Alınan bu sonuçla birlikte Ümraniyespor 10 puanla 18. Sıraya yükselirken, Ankaragücü ise 16 puanda kaldı.

“Bize Yakışmayan Goller Yedik”

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, rakibin iyi bir savunma sergilediğini ve istedikleri sonucu alamadıklarını söyledi. Erdoğan, “Çok üzgünüm, 3 gün önce deplasmanda önemli bir galibiyet almışken bugün de galip ayrılmak istiyorduk. Ancak bize yakışmayan goller yedik ve mağlup olduk. Ümraniyespor çok iyi savunma yaptı. Biz de maalesef geçişlerde sıkıntı yaşadık. Rakibi tebrik ediyorum.” diye konuştu.

“Kendi Oyun Planımızdan Vazgeçmedik”

HangiKredi Ümraniyespor, deplasmanda MKE Ankaragücü'nü mağlup etti

Ankaragücü deplasmanının zor bir deplasman olduğunu dile getiren Ümraniyespor Teknik Direktörü Recep Uçar oyun planlarından vazgeçmeyerek, kendi oyunlarını geriye düştükten sonra da sürdürerek oyunda kaldıklarını söyledi. Uçar, “Ankara deplasmanları hep zordur. Ankaragücü’nün oyun kalitesi Ömer hoca ile birlikte çok yüksek. Biz kendi oyun planımızdan vazgeçmeyerek oyunda kaldık. İkinci yarıda topun arkasında olan taraftık, Ankaragücü oyunu domine etti ama planımız bu yöndeydi. İlk deplasman galibiyetimiz. Bu maçı umut maçı olarak görüyorduk. Umudumuz devam ediyor oyuncularımı canı gönülden kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

3 puanın kilit noktası neydi sorusu üzerine ise Recep Uçar, “İkinci yarıda çok daha iyi savunma yaptık, taktiksel sadakat oyundan kopmamak ve inanarak devam etmek 3 puanı almamızda etkili oldu.” yanıtını vererek sözlerini sonlandırdı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

MKE Ankaragücü - HangiKredi Ümraniyespor mücadelesinde maçın öne çıkan ismi Ümraniyesporlu Durel Avounou oldu.

9 ve 55.dakikalarda attığı 2 golle takımına galibiyeti getiren Durel Avounou, ortaya koyduğu oyunla alkışları topladı.

Durel Avounou’nun  bu sezon Spor Toto Süper Lig’de 4 golü bulunuyor.