Uğurcan Çakır: “Arkadaşlık Geçen Seneye Göre Çok Daha İyi”

ANA SAYFAHABERLER → Uğurcan Çakır: “Arkadaşlık Geçen Seneye Göre Çok Daha İyi”

Uğurcan Çakır: “Arkadaşlık Geçen Seneye Göre Çok Daha İyi”

Uğurcan Çakır: “Arkadaşlık Geçen Seneye Göre Çok Daha İyi”

Trabzonspor’un kaptanı Uğurcan Çakır, bordo mavili ekibin hazırlık kampı devam ederken Bein Sports’a konuştu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica’nın enerjisinden çok olumlu etkilendiklerini belirten Uğurcan Çakır, kendisi hakkında çıkan transfer söylentilerini de yanıtladı.

“Hocayla Takım Arasındaki Enerji Çok İyi”

Trabzonspor’un milli kalecisi Uğurcan Çakır, sözlerine kamp dönemini değerlendirerek başladı. Nenad Bjelica’nın takıma olumlu etkisinin altını çizen Çakır, şu anda takımda geçen sezondan daha iyi bir arkadaşlık ortamı olduğundan bahsetti:

“Hoca ilk geldiğinde Trabzon’da yaptırdığı antrenmanlarla kampın sinyallerini vermişti. Her gün çalışmak, kendimizi geliştirmek zorundayız. Hocamız bilinçli bir şekilde ağır yüklemeler yaptı. Keyifli, güzel, yorucu antrenmanlar yaptık. Takımımız da iyi uyum sağladı buna. Bence hocalar da ekibi de memnun. Güzel bir kamp sezonu geçirdik. Artık sonuna geliyoruz yavaş yavaş. Yorucu ama çok güzel geçiyor.”

“Hocamız gerçekten çok dobra bir insan. Doğruyu yanlışı herkesin yüzüne çok açık bir şekilde söyleyebiliyor. Bu benim bir insanda aradığım en önemli özelliklerden biri. Bizden istediği şeyler çok net. Çok bilinçli şeyler istiyor aslında. Enerjisi ve motivasyonu çok yüksek. Bu da takıma yansıyacaktır. Özellikle bu kamp döneminde hocayla takım arasındaki enerjiyi çok iyi görüyorum. Arkadaşlık geçen seneye göre çok daha iyi. Bunun da hocanın enerjisine bağlı olduğuna inanıyorum. Biz hep enerjisi yüksek, en iyiyi isteyen bir camiayız. Hocanın da enerjisi buna gayet uygun.”

“Geçen Sezon Uyumu Yakalayamadık”

27 yaşındaki başarılı eldiven, geçtiğimiz sezon yaşanan süreci de değerlendirdi. Takımın istenilen uyumu bir türlü yakalayamadığını vurgulayan Uğurcan Çakır, oyuncu sirkülasyonunun da kendilerini olumsuz etkilediğinin altını çizdi.

Uğurcan Çakır, “Geçtiğimiz sezonun başında iyi başlayamadık. O enerjiyi, o uyumu yakalayamadık. Sezon başı kampında uyumu yakalayamadık. Birçok arkadaş gitti, birçok arkadaş aramıza katıldı. Bu da bizi olumsuz etkiledi. Ancak geçmişe dönmenin bir önemi yok. Yeni sezon başlıyor. Herkesin yeni hedefleri var. 2 sene öncenin de geçen senenin de bir önemi yok. Önümüze bakmamız gerekiyor.” dedi.

Bir kaleci için önündeki savunma oyuncularını tanımanın çok önemli olduğunu belirten Uğurcan Çakır, buna paralel olarak yeni gelen oyunculara bir an önce uyum sağlamaları gerektiğini söyledi:

“Edgar ve Vitor ile 2-2.5 sene birlikte oynamıştım. Artık kim nerede hata yapar, onu çözebiliyordum. Aynı şekilde Hüseyin ile de uzun zamandır oynuyordum. Hep birlikte oynayınca aranızda ister istemez bir uyum, güven oluyor. Çok oyuncu değişti ama adapte olmak zorundayız, işimiz bu. Gidenler-gelenler bizi ilgilendirmiyor açıkçası. En kısa sürede uyumu yakalayıp başarılı olmak istiyoruz.”

“Galatasaray veya Avrupa”

İsmi hemen her transfer sezonunda Avrupa kulüpleriyle anılan Uğurcan Çakır, sezon başından itibaren ortaya atılan Galatasaray iddialarıyla ilgili de konuştu.

Kendi önceliğinin her zaman kulübün menfaatleri olduğunun altını çizen Uğurcan Çakır, “Avrupa’dan teklifler aldığım dönemler oldu. Teklif almadığım, teklif alıp kulübe götürmediğim dönemler bile oldu. Bunu sadece yönetimimiz biliyor. Benim, onlara karşı ne kadar samimi olduğumu da biliyorlar. Tabii ki ben kulübümün menfaatlerini düşünüyorum her zaman. Öyle düşünmeye hep devam ettim. Geçmişte kulübüm bana gelen teklife hayır dediğinde bunu olgunlukla karşılamıştım. Çünkü o zaman kulübün menfaatine göre değildi o teklif. Sonrasında gelen iyi teklifleri de kabul etmedikleri oldu, ben bunları saygıyla karşıladım. Çünkü ben Trabzonsporluyum. Burası benim yuvam, burada çok mutluyum. Galatasaray veya Avrupa, kulübüm ne derse o. Bunu da başkanımız biliyor zaten.” diye konuştu.

Uğurcan Çakır ayrıca Avrupa ile ilgili net bir planının olmadığını da belirtti:

“Avrupa ile ilgili bir planlamam yok. Gelen tekliflere göre kulübümüz derse ki 'Uğurcan, iyi bir para geldi ve senin gitmen lazım.', kulübün de ligin de bir önemi yok. Ancak ben şu anda Bjelica hocanın gelmesinden sonra birçok şeyi birlikte başarabileceğimize inanmaya başladım. Ben de takımıma liderlik edeceğime, takım arkadaşlarımın saygı duyup güveneceği bir performans vereceğime inanıyorum. O yüzden bu sene burada kalmayı düşünüyorum. Tabii ki çok özel bir teklif gelir, o zaman yine de düşünebiliriz.”

“Ben her zaman kendimle yarışıyorum. Yeteneklerimin, potansiyelimin ve yaptıklarımın farkındayım.” sözleriyle çalışma etiğini de vurgulayan milli eldiven, “Çok çalışacağım ve bir önceki yaptıklarımdan daha iyi olmaya çalışacağım. Sonrasında da vicdanen 'her şeyi verdim' demek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

“Kendimle Gurur Duyuyorum”

Yakın arkadaşı Dorukhan Toköz’ün Adana Demirspor’a transferi hakkında da görüşlerini paylaşan Uğurcan Çakır, “Dorukhan, uzun yıllardır tanıdığım samimi bir arkadaşım. Kazandığımız kupalarda onun payı çok büyük. Ancak hoca ve yönetimin verdiği karara herkes saygı duymak zorunda. Çok iyi bir takıma gitti. Adana Demirspor’a çok yardımcı olacaktır. Üzüldük ama profesyonellik bu.” şeklinde konuştu.

Trabzonspor kariyeriyle gurur duyduğunu belirten Uğurcan Çakır, bordo mavili formayla hedeflerini gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi:

“Geride kalan 8 yıla baktığımda kendimle gurur duyuyorum. Takım halinde birçok başarı kazandık, taraftarlarımıza birçok sevinç yaşattık. Ben Trabzonsporluyum, bu anları yaşamak benim için hedefti. Bunların olabileceğini düşünüyordum, bu benim hedefimdi. Kulübü hem saha içi hem daha dışı iyi temsil etmeye çalıştım. Hep %100’ümü vermeye çalıştım, her zaman Trabzonspor’un menfaati için her şeyimi vereceğim.”

Uğurcan Çakır, röportajının sonunda ise Trabzonspor’da birlikte oynadığı en iyi oyunculardan kurulu alternatifli bir 11 kurarak, iki Trabzonspor efsanesini de joker olarak buraya dahil etti:

Onur Kıvrak

Bruno Peres – Bosingwa

Vitor Hugo – Durica

Edgar Ie – Hüseyin Türkmen

Novak – Eren Elmalı

Marek Hamsik – Jose Sosa

Abdülkadir Ömür – Anastasios Bakasetas

Edin Visca – Ibrahima Yattara

Anthony Nwakaeme

Fatih Tekke – Alexander Sørloth – Andrea Cornelius