UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Yarı Finaller Başlıyor

ANA SAYFAHABERLER → UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Yarı Finaller Başlıyor

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Yarı Finaller Başlıyor

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Yarı Finaller Başlıyor

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 10 Haziran 2023’te İstanbul’da oynanacak final için yarışacak 4 takım, yarı final ilk maçlarında 9 Mayıs – 10 Mayıs 2023 tarihlerinde karşı karşıya gelecek.

İtalya’dan Inter ile AC Milan, İngiltere’den Manchester City ve İspanya’dan ise turnuvanın son şampiyonu unvanı apoletiyle Real Madrid, İstanbul bileti almak için kıyasıya mücadele edecek.

Guardiola – Ancelotti Rekabeti

Dünya futbolunun en elit teknik direktörleri arasında sayılan Pep Guardiola ve Carlo Ancelotti, kariyerlerinde üçüncü kez UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finallerinde karşı karşıya gelecekler.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez 2013/14 sezonunda Real Madrid – Bayern Münih eşleşmesinde birbirlerine rakip olan bu iki isim, ardından geçtiğimiz sezonki Real Madrid – Manchester City eşleşmesinde karşı karşıya gelmişlerdi.

2013/14 sezonundaki eşleşmede yine Real Madrid’in başında bulunan Carlo Ancelotti, İspanyol meslektaşını turnuvadan elemiş; üstelik Real Madrid, Almanya’da 0-4 galip gelerek Bayern Münih’e turnuva tarihinde kendi evindeki en ağır mağlubiyeti tattırmıştı.

2021/22 sezonunda bu kez Manchester City ve Real Madrid teknik direktörleri olarak karşılaşan ikili arasında kazanan yine Carlo Ancelotti olmuştu.

UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinin en çok şampiyonluk yaşayan teknik direktörü olan Carlo Ancelotti (4 kez – 2 AC Milan, 2 Real Madrid), Pep Guardiola’yı mucizevi bir geri dönüşle elemişti.

İlk maçtaki avantajlı skordan sonra ikinci maçta Santiago Bernabeu’ya konuk olan Manchester City, son dakikalarına avantajlı girdiği maçta üst üste goller yiyerek büyük hayal kırıklığı yaşamış ve turnuvadan elenmişti.

Bu sezon başında kadrosuna Erling Haaland’ı katarak güçlenen Manchester City, Pep Guardiola döneminin nihai hedefine ulaşmak için bir kez daha Carlo Ancelotti engelini aşmak zorunda kalacak.

Real Madrid - Manchester City eşleşmesinin ilk maçı, 9 Mayıs 2023 Salı akşamı (bu akşam) Santiago Bernabeu'da oynanacak.

Rövanş maçı ise 17 Mayıs 2023'te Etihad Stadyumu'nda olacak.

Derby della Madonnina Avrupa’da

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final eşleşmelerinin bir diğer ayağında ise Derby della Madonnina'nın heyecanı yaşanacak.

Son olarak 2003 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi’nde karşı karşıya gelen iki İtalyan ekibi, 20 yıl sonra bu kez İstanbul’daki final için karşılaşacak.

Bu sezon Napoli’nin sürklase ettiği Serie A’da şampiyonluktan uzak kalan iki takım da taraftarlarına Avrupa başarısı hediye ederek ligdeki hayal kırıklığını bu muhteşem başarıyla unutturmayı hedefleyecek.

Aynı stadyumu paylaşan iki takımın UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final aşamasındaki ilk maçı 10 Mayıs 2023 Çarşamba akşamı oynanacak ve karşılaşmada ev sahibi avantajına AC Milan sahip olacak.

Inter'in ev sahibi avantajına sahip olacağı rövanş maçı ise 16 Mayıs 2023 Salı günü oynanacak.