UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Yarı Finalistler Belli Oldu

ANA SAYFAHABERLER → UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Yarı Finalistler Belli Oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Yarı Finalistler Belli Oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Yarı Finalistler Belli Oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde İstanbul’daki finale giden yolda çeyrek final aşaması sona erdi.

Birbirinden heyecanlı çeyrek final eşleşmelerinin ardından yarı finale yükselen 4 takım belli oldu.

Buna göre yarı finallerde; Napoli’yi toplamda 2-1’lik skorla geçen AC Milan, Chelsea’yi 4-0 ile eleyen Real Madrid, Benfica’yı 5-3’lük skorla turnuvanın dışına iten Inter ve belki de çeyrek finallerin en merakla beklenen karşılaşmasında Bayern Münih’i toplamda 4-1 ile saf dışı bırakan Manchester City yer aldı.

Yarı Finalde Milano Derbisi

Geçtiğimiz sezonun Serie A şampiyonu olarak bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılan AC Milan, Napoli karşısında turnuvadaki tecrübesini gösterdi.

Bu kupayı daha önce 7 kez müzesine götüren Rossoneri, ilk maçta evinde aldığı 1-0’lık galibiyetin avantajını ikinci maça taşıdı. Rakibiyle Napoli’de 1-1 berabere kalan AC Milan, 16 yıl sonra Şampiyonlar Ligi yarı finaline ulaştı.

Öte yandan UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki bir diğer Milano temsilcisi Inter ise Benfica deplasmanında ilk maçtaki 2-0’lık galibiyetiyle turu geçen taraf oldu. Kendi evinde rakibiyle 3-3 berabere kalan Inter, adını yarı final aşamasına yazdırdı.

Milano'nun iki devi, 20 yıl sonra UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalde eşleşti.

Geçen Sezonun Rövanşı

Çeyrek final aşamasının bir diğer kolunda ise turnuvanın favorilerinden Real Madrid, Chelsea, Manchester City ve Bayern Münih karşı karşıya geldi.

Son şampiyon unvanıyla sahaya çıkan Real Madrid, İngiliz temsilcisi Chelsea’yi hem kendi evinde hem de deplasmanda 2-0’lık skorlarla mağlup edip son 13 sezonda 11.kez yarı finale çıktı.

Bir diğer eşleşmede ise Pep Guardiola’nın geçmiş ve şu anki takımları karşı karşıya geldi.

İspanyol teknik direktörün Barcelona’dan sonra 2013-2016 arasında görev yaptığı Bayern Münih, final yolunda Pep Guardiola’nın 2016 yılından beri çalıştırdığı Manchester City karşısına çıktı.

Turun ilk ayağını Julian Nagelsmann önderliğinde oynayan Bayern Münih, rakibine direnemedi ve Etihad Stadyumu’ndan 3-0’lık mağlubiyetle ayrıldı.

Bu skordan sonra büyük avantaj kazanan Manchester City, Almanya’daki rövanş maçına giderken rakibinin başında Thomas Tuchel’i buldu.

Bavyera’daki maç 1-1 sonuçlandığında ise Manchester City, üst üste ikinci sezonda da Şampiyonlar Ligi hayaline ulaşmak için Real Madrid’in rakibi oldu.