UEFA Şampiyonlar Ligi’nde İkinci Hafta Geride Kaldı

ANA SAYFAHABERLER → UEFA Şampiyonlar Ligi’nde İkinci Hafta Geride Kaldı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde İkinci Hafta Geride Kaldı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde İkinci Hafta Geride Kaldı

Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ikinci hafta mücadeleleri oynanan 16 maçla sona erdi.

Bu 16 karşılaşmada deplasman ekiplerinin başarısı dikkat çekti. Öyle ki 9 karşılaşmada sahadan mutlu ayrılan taraf deplasman ekipleri oldu. Yalnızca 4 maçta ev sahibi ekipler kazanırken geriye kalan 3 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

Tam 55 golün atıldığı UEFA Şampiyonlar Ligi’nin ikinci haftasının ardından genel görünüm ise şu şekilde oluştu:

Kayıpsız 4 Takım Var

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasının ilk iki haftasının ardından yoluna kayıpsız devam eden 4 takım öne çıktı.

Türkiye’nin turnuvadaki tek temsilcisi Galatasaray’ın da yer aldığı A Grubu’nda ilk iki maçında sırasıyla Manchester United ve Kopenhag’ı mağlup eden Bayern Münih, 6 puanlı dört takımdan biri oldu. Bayern Münih, gruptaki liderliğini sürdürürken Galatasaray ise Manchester United deplasmanında aldığı galibiyetle Alman ekibini 4 puanla ikinci sırada takip etti. Grubun diğer ekiplerinden Kopenhag, 1 puanla üçüncü sırada yer alırken Manchester United ise iki maç sonunda puan toplayamadı.

Bayern Münih ile birlikte C Grubu’nda Real Madrid, G Grubu’nda Manchester City ve H Grubu’nda Barcelona da ilk iki haftayı 6 puanla tamamlayan diğer ekipler olmayı başardılar.

5 Takım Sıfır Çekti

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon mücadele eden 32 takım arasında 5’i ise ilk iki haftanın ardından henüz puanla tanışamadı.

Bu hafta temsilcimiz Galatasaray’ı evinde ağırlayan ve sarı kırmızılılara 3-2 mağlup olan Manchester United, A Grubu’ndaki puansız tek takım olarak öne çıktı. C Grubu’nda ise turnuvaya tarihinde ilk kez katılan ve ilk iki maçında sırasıyla Real Madrid ve Braga’ya mağlup olan Union Berlin, iki haftayı puansız kapattı. Bu iki takım gibi Benfica da D Grubu’nda RB Salzburg ve Inter’e yenilerek 0 puanlı takımlar arasına girdi.

E Grubu’nda sırasıyla Feyenoord ve Lazio’ya yenilen Celtic, H Grubu’nda Barcelona ve Shakhtar Donetsk’ten iki maçta 8 gol yiyen Royal Antwerp ile birlikte iki haftayı puansız geride bıraktı.