UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final Eşleşmeleri

ANA SAYFAHABERLER → UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final Eşleşmeleri

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final Eşleşmeleri

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final Eşleşmeleri

Avrupa futbolunun kulüpler bazındaki en üst düzey organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final eşleşmeleri belli oldu.

10 Haziran 2023’te İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun ev sahipliğinde gerçekleşecek finalde yer almak için zorlu aşamalardan geçen 8 takım, heyecan verici bir kura çekimi sonrasında birbirleriyle eşleşti.

Son İki Şampiyon Karşı Karşıya

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bu sezonun en büyük favorileri olarak gösterilen Real Madrid, Manchester City ve Bayern Münih; kura çekimi sonrasında aynı potada toplandı.

Buna göre turnuvanın son şampiyonu olan ve organizasyon tarihinde bu kupayı müzesine en çok götüren takım olarak dikkat çeken Real Madrid, 15. Şampiyonluğuna ulaşma yolunda çeyrek finalde Chelsea ile eşleşti.

Graham Potter ile son haftalarda toparlanma sinyalleri veren Maviler, son olarak 2020/21 sezonunda finalde Manchester City’i mağlup ederek kupayı müzesine götürmüştü.

Hal böyle olunca UEFA Şampiyonlar Ligi 2022/23 Sezonu çeyrek final eşleşmesi, turnuvanın son iki şampiyonunu karşı karşıya getirdi.

Guardiola Eski Takımı Karşısında

En heyecan verici çeyrek final kuralarının bir diğerinde ise Manchester City, Bayern Münih ile eşleşti.

Pep Guardiola ile birlikte yıllardır UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmayı hedefleyen Manchester City, İspanyol teknik direktörün eski takımı Bayern Münih karşısına çıkacak.

Diğer taraftan genç teknik direktörü Julian Nagelsmann ile Bundesliga’da kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesi veren Bayern Münih, 2019/20 sezonunun ardından bir kez daha Avrupa’nın en büyüğü olma hedefiyle çeyrek finalde yer alacak.

Barcelona’dan ayrıldıktan sonra Bayern Münih’in başına geçen Guardiola, burada Bundesliga şampiyonluklarına rağmen UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanamamıştı.

İtalya’nın Şansı 3’te 1

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 17 yıl sonra ilk kez 3 takımla çeyrek finalde temsil edilen İtalya ise eşleşmeler sonucunda oluşan tabloya göre en fazla 1 takımını finale çıkarabilecek.

Buna göre Inter, yarı finale çıkabilmek için Portekiz temsilcisi Benfica ile oynayacak. Diğer İtalyan temsilcileri Napoli ve Milan ise çeyrek finalde birbirlerine rakip olacak.

İtalyanlar, son UEFA Şampiyonlar Ligi zaferlerini 2009/10 sezonunda Inter ile yaşamışlardı.