UEFA Organizasyonlarındaki Para Ödülleri Açıklandı

ANA SAYFAHABERLER → UEFA Organizasyonlarındaki Para Ödülleri Açıklandı

UEFA Organizasyonlarındaki Para Ödülleri Açıklandı

UEFA Organizasyonlarındaki Para Ödülleri Açıklandı

UEFA, bu sezon düzenlediği organizasyonlarda dağıtacağı para ödüllerini açıkladı.

Buna göre Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecek olan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor’un elde etmesi muhtemel gelirler de belli oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi

Spor Toto Süper Lig’de 2022/23 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray’ın, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalabilmek için 3 eleme turunu da geçmesi gerekiyor.

Sarı kırmızılı ekip, bunu başardığı durumda yaklaşık 25 milyon €’luk bir geliri kasasına koyacak. UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına katıldığı anda 15.64 milyon € kazanacak olan Galatasaray, son 5 yıllık performansa göre belirlenen katsayı payından da üzerine düşeni alacak.

Buna göre hali hazırda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde katsayılara bakıldığında 6 takımı geride bırakan sarı kırmızılılar, en az yaklaşık 8 milyon € kazanacak. UEFA katsayısında Galatasaray’ın üzerinde olan Kopenhag ve Dinamo Zagreb de eğer turnuvaya veda ederse, sarı kırmızılıların kazancı yaklaşık 2.2 milyon €’ya kadar artacak.

Türkiye’nin market gelirinin de 1.5 milyon € olduğu düşünüldüğünde, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizin tek temsilcisi olan Galatasaray bu geliri de tek başına alacak.

Avrupa’nın 1 numaralı organizasyonunda yer alan takımlar ayrıca yayın gelirlerinden de belirli bir miktarda gelir elde edecek. Avrupa’nın en üst seviyesinde yarışacak olan 32 takım, gruplardaki her galibiyet için 2.8 milyon € kazanırken beraberliklerde ise 0.93 milyon €’yu kasasına koyacak.

Gruplardan sonra son 16’ya yükselen ekipler 9.6 milyon €, çeyrek finale ulaşanlar 10.6 milyon €, yarı finalde yer alanlar 12.5 milyon € ve finalistler ise 15.5 milyon € gelir elde edecek. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2023/24 sezonunda mutlu sona ulaşan ekip ise ekstradan 4.5 milyon € daha para ödülü kazanacak.

UEFA Avrupa Konferans Ligi

Türkiye, UEFA Avrupa Konferens Ligi’nde bu sezon Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor ile temsil edilecek.

Turnuvaya ikinci eleme turunda girecek 3 takım, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde gruplara katılım sağladıkları andan itibaren 2.94 milyon €’luk katılım payını kasalarına koyacak.

Grup aşamasından itibaren aldıkları her galibiyet için 0.5 milyon € kazanacak olan ekipler, beraberlik halinde ise 166 bin €’nun sahibi olacak.

UEFA, Avrupa Konferans Ligi’nde son 16 turuna yükselen ekiplere 600 bin €, çeyrek finalistlere 1 milyon €, yarı finalistlere 2 milyon € ve finalistlere ise 3 milyon € ödeyecek.

Turnuvanın şampiyonu ise bunlara ek olarak 2 milyon €’luk gelirin sahibi olacak.