UEFA Ödülleri İçin Adaylar Belli Oldu

ANA SAYFAHABERLER → UEFA Ödülleri İçin Adaylar Belli Oldu

UEFA Ödülleri İçin Adaylar Belli Oldu

UEFA Ödülleri İçin Adaylar Belli Oldu

UEFA’nın her sezon başında yılın en iyi performans gösteren isimlerine verdiği ödüller için öncelikle kısa listeler oluşturuldu. UEFA’daki bir ekip tarafından oluşturulan bu kısa listeler, daha sonra UEFA’ya üye ülkelerin teknik direktörleri ve Avrupa Spor Medyası’ndaki (ESM) belirlenen gazetecilerin oylarına sunuldu.

Yapılan oylama sonucunda UEFA Yılın Teknik Direktörü ve UEFA Yılın Futbolcusu ödüllerini almak için zirvedeki 3 aday UEFA tarafından duyuruldu.

Messi Manchester City Yıldızlarıyla Yarışıyor

UEFA Yılın Futbolcusu Ödülü adayları arasında geçtiğimiz sezonu 3 kupa ile tamamlayan İngiltere Premier League ekibi Manchester City’nin 2 yıldızı yer aldı.

2022/23 sezonunu çıktığı 53 maçta 52 gol – 9 asistlik olağanüstü bir performansla tamamlayan ve birçok rekor kıran Erling Haaland, 23 yaşında bu prestijli ödülün adayları arasında yer aldı.

Erling Haaland’ın takım arkadaşlarından Kevin De Bruyne ise toplamda 10 gol atıp 31 asist yaptığı sezonun neticesinde UEFA Yılın Futbolcusu Ödülü adayları arasına girdi.

Manchester City’nin 2 yıldızının yanında ise 2022/23 sezonunda kariyerinin en büyük hedefi olarak tanımladığı FIFA Dünya Kupası’nı kazanan Lionel Messi yer aldı.

Geçtiğimiz günlerde Inter Miami’ye transfer olan Arjantinli süper yıldız, Arjantin’e FIFA Dünya Kupası şampiyonluğunu getirdiği etkileyici performansı sonrasında kariyerinde 4.kez bu ünvana sahip olmak için aday oldu.

2022 FIFA Dünya Kupası’nda çıktığı 7 maçta 7 gol atarak 3 de asist yapan Lionel Messi, PSG formasıyla ise sezonu 30 gol – 21 asistle tamamlamıştı.

UEFA Yılın Teknik Direktörü Adayları Açıklandı

UEFA’nın açıkladığı UEFA Yılın Teknik Direktörü Ödülü adayları arasında ise İtalya Serie A’dan iki isim kendine yer buldu.

Inter’i uzun yıllar sonra UEFA Şampiyonlar Ligi finaline taşıyan Simone Inzaghi, başarısının karşılığını bu adaylıkla aldı. Öte yandan Napoli’ye 1989/90 sezonundan sonra ilk lig şampiyonluğunu kazandıran ve yeni sezon öncesinde kulüpten sürpriz bir biçimde ayrılan Luciano Spalletti de adaylardan bir diğeri oldu.

İtalya Serie A temsilcilerinin başında bu ödüle aday olan iki ismin yanında ise Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola yer aldı. Guardiola, 3 kupayla sona eren sezonun ardından geçtiğimiz hafta içinde UEFA Süper Kupa’yı da kazanmış ve kariyerindeki kupa sayısını 36’ya yükseltmişti.

İspanyol teknik direktör ayrıca UEFA Süper Kupa’yı 3 farklı takımla kazanan tarihteki ilk teknik direktör olma ünvanına da erişmişti.