UEFA Avrupa Ligi’nde Finalin Adı Belli Oldu

ANA SAYFAHABERLER → UEFA Avrupa Ligi’nde Finalin Adı Belli Oldu

UEFA Avrupa Ligi’nde Finalin Adı Belli Oldu

UEFA Avrupa Ligi’nde Finalin Adı Belli Oldu

UEFA Avrupa Ligi’nde dün oynanan maçların ardından yarı final heyecanı sona erdi. 2 İtalyan, 1 İspanyol ve 1 Alman temsilcisinin yer aldığı yarı final aşamasında kupanın doğal favorilerinden Sevilla, Juventus ile; Jose Mourinho önderliğindeki Roma ise Bayer Leverkusen ile karşılaştı.

Buna göre daha önce UEFA Avrupa Ligi’ni 6 kez müzesine götüren Sevilla, Juventus’u saf dışı bırakarak tarihindeki 7. UEFA Avrupa Ligi finaline çıktı.

Öte yandan geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi’ni kazanarak tarihindeki ilk Avrupa zaferini yaşayan Roma ise teknik direktör Jose Mourinho liderliğinde üst üste ikinci Avrupa finalini oynamaya hak kazandı.

Roma, yarı finalde Jose Mourinho’nun eski öğrencisi Xabi Alonso’nun çalıştırdığı Bayer Leverkusen’i eledi.

Böylece Roma ve Sevilla, UEFA Avrupa Ligi 2022/23 Sezonu’nu şampiyon tamamlamak için birbirlerine rakip oldular ve 31 Mayıs 2023’te Budapeşte’de oynanacak finaldeki yerlerini ayırttılar.

Sevilla Rekorunu Geliştiriyor

Bu sezon Avrupa macerasına UEFA Şampiyonlar Ligi’nde başlayan Sevilla; Manchester City, Kopenhag ve Borussia Dortmund’un yer aldığı grubunda 1 galibiyet 2 beraberlikle UEFA Avrupa Ligi bileti aldı.

UEFA Avrupa Ligi’nde önce PSV Eindhoven’ı eleyen İspanyollar, son 16 turunda ise temsilcimiz Fenerbahçe’nin rakibi oldu.

İlk maçta elde ettiği 2-0’lık avantajı ikinci maça da taşımayı başaran Sevilla, İstanbul’da 1-0 mağlup olmasına karşın tur atlayan taraf oldu.

Sevilla, çeyrek finalde ise turnuvanın güçlü ekiplerinden Manchester United karşısına çıktı. Premier League temsilcisi ile Old Trafford’da 2-2 berabere kalan Sevilla, kendi evinde ise 3-0’lık net bir skorla galip geldi ve adını yarı finale yazdırdı.

Yarı finalde Juventus ile eşleşen Jose Luis Mendilibar’ın ekibi, İtalyan rakibini toplamda 3-2 ile geçti ve bir başka İtalyan, Roma’nın finaldeki rakibi oldu.

Böylece Sevilla, UEFA Avrupa Ligi’nde en çok final oynayan takım unvanını daha da pekiştirdi. Daha önce çıktığı tüm finallerini kazanan İspanyol temsilcisi, şimdi 7.finalinde 7.kupasını kazanmayı hedefliyor.

Jose Mourinho Roma’ya Liderlik Ediyor

2021/22 sezonu başında Roma’nın başına geçen Jose Mourinho, başkent ekibiyle tarihi başarılar yakalamayı sürdürüyor.

Daha önce hiç Avrupa kupası kazanamayan Roma’yı geçen sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi’nin ilk şampiyonu yapmayı başaran Jose Mourinho, şimdi takımıyla daha büyük bir kupayı hedefliyor.

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi’ne gruplarda başlayan Roma; Ludogorets, Helsinki ve Real Betis ile birlikte bir üst tura çıkma mücadelesi verdi.

Grubunda topladığı 10 puanla bir üst turda RB Salzburg ile eşleşen İtalyan temsilcisi, ilk maçta rakibine 1-0 mağlup olmasına rağmen evinde 2-0 kazanarak adını son 16 aşamasına yazdırdı.

Son 16’da Real Sociedad’ı, çeyrek finalde ise Feyenoord’u eleyen Mourinho’nun öğrencileri, yarı finalde ise Alman Bayer Leverkusen’in karşısına çıktı.

Xabi Alonso’nun kariyerindeki ilk yarı finalde eski teknik direktörünün karşısına çıktığı serinin kazananı ise iki maçta toplam 1-0’lık skorla Roma oldu.

Böyle Jose Mourinho, kariyerindeki 5. Avrupa kupası finaline yükselerek başarılarına bir yenisini daha ekledi. Portekizli çalıştırıcı, Porto ile hem UEFA Avrupa Ligi’ni hem de UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanırken Inter’in başında UEFA Şampiyonlar Ligi’ni, Manchester United’ın başında ise UEFA Avrupa Ligi’ni kazanmayı başarmıştı.

Mourinho, geçtiğimiz sezon ise Roma ile UEFA Avrupa Konferans Ligi’ni kazanarak final kaybetmeme geleneğini sürdürmüştü.