UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde 2-1’lik Skorlar

ANA SAYFAHABERLER → UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde 2-1’lik Skorlar

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde 2-1’lik Skorlar

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde 2-1’lik Skorlar

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde yarı final aşaması bu akşam oynanan karşılaşmalarla başladı.

İngiltere Premier League ekiplerinden West Ham United, yarı final ilk maçında sahasında Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar’ı konuk etti. Diğer taraftan İsviçre temsilcisi Basel ise İtalya’da Fiorentina’nın konuğuydu.

18 Mayıs 2023 Perşembe günü oynanacak rövanş maçları öncesinde avantaj elde etmek isteyen ekipler, 90 dakika sonunda 2-1’lik skorlarla sahadan ayrıldılar.

İngiltere’de ev sahibi ekip West Ham United kazanırken İtalya’da ise gülen taraf Basel oldu.

Basel Son Anlarda Kazandı

Bu sezon Avrupa kupalarında yarı final aşamalarındaki 5 İtalyan temsilcisinden biri olan Fiorentina, evinde Basel’i konuk etti.

Taraftarlarının da desteğiyle maça iyi başlayan Mor Menekşeler, dakika 25’te Arthur’un attığı golle 1-0 öne geçti.

1-0 sona eren ilk yarının ardından pes etmeyen Basel, 71. dakikada Andy Diouf’un golüyle beraberliği sağladı.

Karşılaşmanın 1-1’lik skorla bitmesi beklenirken 90+2’de sahneye çıkan isim ise Mohamed Amdouni oldu. Amdouni attığı golle takımına rövanş öncesinde avantaj sağladı ve karşılaşmanın skorunu 1-2 olarak belirledi.

Basel, bu galibiyetle birlikte 1977/78 sezonundan sonra Avrupa kupalarında yarı final kazanan ilk İsviçre temsilcisi olmayı başardı.

West Ham United Geriden Geldi

İngiltere’deki maçta ise West Ham United’ın rakibi AZ Alkmaar idi.

Karşılıklı ataklara sahne olan maçta gol perdesini Hollanda temsilcisi 41. dakikada açtı. Mijnans’ın asistinde topu ağlara gönderen Tijjani Reijnders, takımını deplasmanda 0-1 öne geçirirken takımlar soyunma odalarına bu skorla gitti.

Buna karşın maçı bırakmayan ev sahibi ekip, taraftarlarının da desteğiyle oyuna ağırlığını koydu ve 67’de bir penaltı kazandı. Penaltı noktasında hata yapmayan Mohamed Benrahma, skoru eşitledi.

76. dakikada sahneye çıkan Michail Antonio ise attığı golle takımına galibiyeti getirdi. West Ham United, bu skorla birlikte 21. yüzyılda Avrupa kupalarında yarı final maçı kazanan 9. kulüp oldu.