“Üçüncü Kez Final Oynamanın Hayalini Kuruyorum”

ANA SAYFAHABERLER → “Üçüncü Kez Final Oynamanın Hayalini Kuruyorum”

“Üçüncü Kez Final Oynamanın Hayalini Kuruyorum”

“Üçüncü Kez Final Oynamanın Hayalini Kuruyorum”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, UEFA Avrupa Ligi’nde yarın saat 23.00’te oynanacak Sevilla maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

İşte Jesus’un basın toplantısından öne çıkanlar:

“Turu İstanbul’a Taşıyacak Gücümüz Var”

Rakip Sevilla’dan övgüyle bahseden Jesus, "Güçlü bir takıma karşı oynayacağız. Güzel tarihi olan bir takıma karşı oynayacağız. Son yıllarda bu kupayı 4 defa kazandılar. Kaliteli, yüksek seviyeli oyuncuları var. Dünya Kupası’nda Arjantin’de oynayan 3 oyuncuları var. Diğerlerinden bahsetmesek bu bile yeterli. Biz de Fenerbahçe’nin gücünü biliyoruz. İki aşamalı eleme olacak ilk maçta iyi sonuç alıp turu İstanbul’a taşıyacak gücümüz var." diyerek sözlerine başladı.

Üçüncü Final Hayali

Daha önceden Avrupa Ligi’nde iki kez final oynayan Portekizli çalıştırıcı, "Bunun hayalini kuruyorum. 3. kez final oynama hayali kuruyorum. Kaybettiklerimden biri Sevilla'ya karşıydı. Bu turda her şey mümkün. Bu turu geçersek çeyrek finale kalacağız. Kura şansı da yanımızda olursa bu turnuvada her şey olabilir." diyerek final oynamak istediklerini belirtti.

“Turnuvada Favori Değiliz”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus: Çok fazla pozisyon ürettik, rakibimizin pozisyon üretmesine izin vermedik

UEFA Avrupa Ligi’nde bu aşamadan sonra takımların Şampiyonlar Ligi seviyesinde olduğunu söyleyen Jorge Jesus, "Daha önce de belirttim. Bu turnuvadaki hedefimiz gidebildiğimiz kadar uzağa gitmek. Son 16 veya çeyrek finale kaldığında seviye Şampiyonlar Ligi gibi oluyor. Biz de iyi performans sergiledik. Ana hedefimiz Türkiye Ligi'ni kazanmak ama Avrupa’da da güzel başlangıç yaptık, devam ediyoruz. Sevilla bizden daha tecrübeli bir takım ama bizim de kendi imkanlarımız var. Biz bu turnuvada favori değiliz ama adım adım şansımızı arttırabiliriz." ifadelerini kullandı.

“Taktiksel Olarak İyi Olmamız Lazım”

Sevilla’nın tercih ettiği üçlü sistemin kendilerine yabancı olmadığını ve takımın yarın bilindik oyun planıyla sahada olacağını söyleyen Jesus, "Sevilla oyuncuları baskıya alışık oyuncular. Büyük takımlarda oynadılar, dünyanın en iyi milli takımlarında oynayan oyuncular. Bu tarz baskılara alışkınlar. Perşembe günü kendilerini göstermek isteyecekler. 6-1 kaybettiler ama bu benim için gösterge değil. Zor bir maç olacak. Zor atmosfere hazırız. Taraftarların çok ateşli atmosfer oluşturacağını biliyoruz. Taktik olarak iyi olursak biz iyi şans yakalayabiliriz. İyi olamazsak çok zorluk yaşarız." diyerek sözlerini tamamladı.