Türkiye Samsun’da Galip Geldi

ANA SAYFAHABERLER → Türkiye Samsun’da Galip Geldi

Türkiye Samsun’da Galip Geldi

Türkiye Samsun’da Galip Geldi

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 Elemeleri kapsamında Samsun’da ağırladığı Galler’i 2-0 mağlup etti.

İlk yarısı 0-0 eşitlikle sona eren mücadelede milli takıma galibiyeti getiren goller Umut Nayir ve Arda Güler’den geldi.

Her iki oyuncu da milli takım kariyerlerindeki ilk resmi gollerine imza atarken Türkiye bu galibiyetle gruptaki puanını 9’a çıkardı. Milliler böylece 6 puanlı Ermenistan’ın önünde grup liderliğini sürdürdü.

Galler’in 41.dakikada Morrell’in kırmızı kartıyla bir kişi eksik oynadığı maçta Hakan Çalhanoğlu da 64.dakikada bir penaltı vuruşundan yararlanamadı.

“Takım Arda’ya Emanet Olacak”

Galler karşısındaki 2-0’lık galibiyetin ardından görüşlerini paylaşan Merih Demiral, özellikle Arda Güler’in attığı gole vurgu yaparak “Çok mutluyuz, muhteşem bir atmosfer var burada. Özellikle ikinci yarıda gerekeni ortaya koyduk. Çok mutluyuz. Arda’nın golü…Böyle bir golü ne zaman gördüm hatırlamıyorum.” dedi.

Maça sonradan dahil olan ve milli formayla ilk golünün heyecanını yaşayan Umut Nayir ise duygularını şu şekilde ifade etti:

“Milli forma altında görev alan herkesin amacı ortak. Çok mutluyuz, görevimizi yapabilmenin gururunu yaşıyoruz. İlk golde el olduğunu biliyordum, arkadaşlarımı yordum gol sevincinde ama sonrasında telafi ettim.”

Karşılaşmada çok şık bir gol atan 18 yaşındaki Arda Güler ise ilk milli golü için yaşadığı mutluluğu anlattı. Ceza sahasının sol çaprazından kaleye yolladığı şut öncesinde kaleciye baktığını belirten Arda, “Galibiyet aldığımız ve milli takımdaki ilk golümü attığım için çok mutluyum. Top sol ayağımdaydı, kaleciyi gördüm biraz geliyordu. Vurdum, Allah’a şükür güzel bir gol oldu.” ifadelerini kullandı.

Kaptan Hakan Çalhanoğlu ise kaçırdığı penaltı yüzünden yaşadığı üzüntüyü dile getirerek “İlk defa penaltı kaçırdım, ona üzgünüm. Ama takım arkadaşlarıma güvenebilirim. Arda ve Umut oyuna girip bize katkı sağladılar. Bu maçta daha sabırlıydık. İlk maçta demiştim, bunu başardık bugün.” dedi.

Almanya’da düzenlenecek olan EURO 2024’e gitmek istediklerinin altını çizen Çalhanoğlu, “İnşallah Almanya’ya gidersek bizim için çok güzel olur, ev sahibi olmuş oluruz. Şu anda yakınız ama büyük konuşmak istemiyorum. Önümüzdeki 2 maç çok önemli.” diye konuştu.

Hakan Çalhanoğlu son olarak ise röportaja beraber geldiği takım arkadaşı Arda Güler ile ilgili övgü dolu sözler kullandı:

“Arda’nın kalitesi belli, geleceğin 10 numarası… Bir gün biz de futbolu bırakacağız. Takım, Arda'ya emanet olacak. Çok büyük bir yetenek. Allah onu nazarlardan saklasın. İnşallah bizi gururla da temsil edecektir.”

“Burada Olmaktan Gururluyum”

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, maçın ardından değerlendirmelerde bulundu.

Stefan Kuntz, “Öncelikle atmış olduğumuz tohumların meyvelerini gördük bugün. Oyuncularımız taktiksel olarak beklentilerimizi sahaya yansıttılar. Kanatlardan gelip ortalar yapmaya çalıştık ama belki ilk başta çok pozisyona giremedik. Sonrasında golü attık ve fazlasıyla mutlu olduk ama gol iptal edildi. Burada sabırlı olmak çok önemliydi. Devrede tüm detayları anlattık, oyuna daha sabırlı girmemiz gerektiğini konuştuk. Burada taraftarı da övmem lazım. İnanılmaz bir şekilde maça destek verdiler. İkinci yarıda bir gol daha iptal oldu ama onlar takımı hep desteklediler. Hep tam da oyunun gidişatına göre destek oldular.” dedi.

Kendisinin takımın başına kalıp kalmayacağına ilişkin gelen soruyu da yanıtlayan Kuntz, "Ben neden kalmayayım? Bu sorunun nedenini anlamıyorum. Geçen yıl da 4 maç kazanmıştık ve yine gitmem gerektiğine dair yazılar yazılmıştı. Ben buradaki gelişimi görüyorum. Burada olmaktan gururluyum." şeklinde konuştu.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Türkiye’nin Galler’i 2-0 mağlup ettiği karşılaşmada en dikkat çeken isim, maça 61.dakikada girerek oyuna direkt etki eden Arda Güler oldu.

18 yaşındaki genç yıldız, attığı ikinci golle maçın sonucunu belirlerken oyunda kaldığı süre boyunca yaptıklarıyla Galler savunmasını zorladı ve galibiyetin mimarlarından oldu.