Türkiye’nin Zafer Gecesi

ANA SAYFAHABERLER → Türkiye’nin Zafer Gecesi

Türkiye’nin Zafer Gecesi

Türkiye’nin Zafer Gecesi

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 Elemeleri D Grubu’nda deplasmanda Hırvatistan ile karşılaştı.

Güçlü ekibi karşısında Barış Alper Yılmaz’ın ayağından gelen golle 1-0 galip gelen milliler, grubunda puanını 13’e çıkardı ve liderliğe yükseldi.

Teknik direktör Vincenzo Montella, milli takım kariyerindeki ilk maçını galibiyetle tamamlarken 2010’da Guus Hiddink’ten sonra Türkiye A Milli Futbol Takımı başında ilk maçını kazanan ilk yabancı teknik direktör oldu.

Türkiye gruptaki kalan iki maçında; önce 15 Ekim 2023’te Letonya ile evinde, sonra ise 21 Kasım 2023’te deplasmanda Galler ile karşılaşacak.

“Ülke Ruhunu Taşıyan Bir Topluluğumuz Vardı”

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörü Vincenzo Montella, Hırvatistan karşılaşması sonrasında değerlendirmelerde bulundu.

Sözlerine Barış Alper Yılmaz’ın kaydettiği gol hakkındaki görüşlerini paylaşarak başlayan Montella, “Maçın başında da Barış’ın hızını kullanacağımızı ve onların stoperlerinin yetişemeyeceğini söylemiştim. Tanrı’ya şükür böyle bir pozisyon denk geldi.” dedi.

“Çok zor bir maça çıkmıştık. Hırvatistan, elemelerde kendi evinde hiç kaybetmemişti.” ifadeleriyle açıklamalarını sürdüren İtalyan çalıştırıcı, “Sonuna kadar mücadele eden bir takımımız vardı. Bugünlerde bu ruhu sadece saha içinde değil saha dışında da gösterdiler. Neredeyse bütün ülkenin ruhunu taşıyan bir futbolcu topluluğumuz vardı.” diyerek oyuncularının mental yapısına vurgu yaptı.

Türk milli takımına katıldığı için çok memnun olduğunu belirten Vincenzo Montella, 3 gün sonra oynanacak Letonya maçını da hatırlattı:

“Böyle bir aileye katılmak ve herkesin iştahlı, öğrenmeye aç bir oyuncu grubumuz olması çok çok önemli. Galip geldiğimizde övgüler gelir, sadece bunu devam ettirmemiz gerekiyor. Tabii ki de mutluyuz, tabii ki kutlayacağız bunu. Ancak 3 gün sonra çok önemli bir maçımız var. Tüm kutlamaları ondan sonraya saklamamız lazım.”

Vincenzo Montella ayrıca takımın geleceğine vurgu yaparak genç oyuncuların önemine değinerek sözlerini sonlandırdı:

“Biz maçı, 2005’li 2002’li ve 2000’li futbolcularla bitirdik. Bu geleceğimiz için çok önemli bir adımdı.”