Türkiye Kupası’nda Finalin Adı: Fenerbahçe - Başakşehir

ANA SAYFAHABERLER → Türkiye Kupası’nda Finalin Adı: Fenerbahçe - Başakşehir

Türkiye Kupası’nda Finalin Adı: Fenerbahçe - Başakşehir

Türkiye Kupası’nda Finalin Adı: Fenerbahçe - Başakşehir

2022/23 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası’nda finale çıkan takımlar, çarşamba ve perşembe günleri oynanan yarı final maçlarıyla belli oldu.

Yarı finaller sonrasında final oynamaya hak kazanan iki takım Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir oldu.

Fenerbahçe 2013’ten Sonraki İlk Kupasını Arıyor

Ziraat Türkiye Kupası’na 5.turdan dahil olan Fenerbahçe; sırasıyla kendi evinde İstanbulspor, Rizespor, Kayserispor’u eleyerek yarı finalde Demir Grup Sivasspor ile eşleşti.

Deplasmanda 0-0 berabere kaldığı rakibini Kadıköy’de 3-0 mağlup eden sarı lacivertliler, 2017/18 sezonunun sonra ilk kez Türkiye Kupası’nda finale yükseldi.

Başakşehir İlk Kupasının Peşinde

Medipol Başakşehir de Fenerbahçe gibi kupaya 5.turdan dahil oldu. 5.turda Göztepe’yi evinde mağlup eden Başakşehir, son 16’da ve çeyrek finalde seri başı değildi.

Son 16 turunda deplasmanda VavaCars Fatih Karagümrük’ü penaltılarda eleyen Medipol Başakşehir, çeyrek finalde Galatasaray’ı deplasmanda 3-2 mağlup etti ve yarı finale yükseldi.

MKE Ankaragücü’nü evindeki ilk maçta 1-0 yenen Başakşehir, Ankara’da 2-1 yenildi ve maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda bulduğu golle maçı 2-2 bitirmeyi başaran Medipol Başakşehir, finalde Fenerbahçe’nin rakibi oldu.

Teknik Direktörler İlk Kupalarını Arıyor

11 Haziran 2023 tarihinde İzmir Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanacak maç, her iki teknik direktör için de özel olacak.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Türkiye’deki ilk kupasını kazanmak için mücadele edecek.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ise, teknik direktörlük kariyerinin ilk kupasını kazanmak için hem oyuncu hem teknik direktör hem de sportif direktör olarak görev yaptığı Fenerbahçe’nin karşısına çıkacak.