Türkiye Hazırlık Maçında Japonya’ya Mağlup Oldu

ANA SAYFAHABERLER → Türkiye Hazırlık Maçında Japonya’ya Mağlup Oldu

Türkiye Hazırlık Maçında Japonya’ya Mağlup Oldu

Türkiye Hazırlık Maçında Japonya’ya Mağlup Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Japonya ile Belçika’da oynadığı hazırlık maçından 4-2 mağlup ayrıldı.

EURO 2024 Elemeleri kapsamında geçtiğimiz Cuma günü Ermenistan ile Eskişehir’de 1-1 berabere kalan milli takım, böylece bu ay içinde oynadığı maçları galibiyet alamadan tamamladı.

Japonya’ya galibiyeti getiren goller Atsuki Ito, Keito Nakamura (2) ve Junya Ito’dan gelirken Türkiye adına skoru Ozan Kabak ve Bertuğ Yıldırım değiştirdi.

Bertuğ Yıldırım, Ermenistan maçının ardından Japonya ağlarını da havalandırarak milli takım kariyerine 2’de 2 ile başladı.

“Bertuğ Bu Maçların Kazanan Oyuncusuydu”

Karşılaşma sonrasında mücadeleyi değerlendiren Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, “İlk devre çok kötüydü. Genel oyunla ilgili şunu söylememiz gerekiyor, takıma birçok kez rakibin geçiş oyununu çok şiddetli oynadığını söyledik. Ancak 3 golü de böyle yedik.” dedi.

Takımın yaptığı hataları ve rakibin fiziksel üstünlüğünü vurgulayan Kuntz, “Bireysel hatalar da vardı. Fiziki yönden Japonya ile baş edemediğimizi düşünüyorum. Buna karşın maç sonunda istediğimiz duruma geldik. Çünkü maç içinde bazı oyuncuları görmek istiyordum. Şimdi onlar ve oyunumuzla ilgili daha iyi fikir edindik.” diye konuştu.

Milli takım teknik direktörü Stefan Kuntz, Ermenistan ve Japonya maçlarında golle buluşan Bertuğ Yıldırım’ın performansına da vurgu yaptı:

“Bertuğ kesinlikle bu maçların kazanan oyuncusu diyebiliriz.”

Stefan Kuntz sözlerinin devamında ise alınan sonuçlardan pozitif noktalar çıkarabileceklerinin altını çizerek “Tabii ki her mağlubiyet insanı üzer. Ancak hem rakibi hem de sahada denediklerimizi baz aldığımızda bunun bizi çok ileri götüreceğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Kuntz sözlerini, Euro 2024 Elemeleri kapsamında oynanacak Hırvatistan maçını işaret ederek noktaladı:

“Kulakları tıkamaktansa gözleri açmak daha önemli. Şu anda kendimi Hırvatistan maçına daha iyi hazırlanabilecek durumda hissediyorum.”