Türkiye EURO 2024’e Lider Olarak Gidiyor

ANA SAYFAHABERLER → Türkiye EURO 2024’e Lider Olarak Gidiyor

Türkiye EURO 2024’e Lider Olarak Gidiyor

Türkiye EURO 2024’e Lider Olarak Gidiyor

Türkiye A Mill Futbol Takımı, EURO 2024 Elemeleri D Grubu’ndaki son maçında Galler deplasmanına liderlik için çıktı.

Karşılaşmanın henüz 7. dakikasında Neco Williams’ın attığı golle 1-0 geri düşen Türkiye, bu gole karşılığı 70. dakikada Yusuf Yazıcı’nın penaltı golüyle verdi ve maç 1-1’lik skorla sonuçlandı.

A Milli Takım, bu beraberlikle birlikte grupta 8. maç sonunda puanını 17’ye yükseltti ve lider olarak Almanya’daki EURO 2024’e gitmeyi başardı. D Grubu’nun ikinci sırasını ise 16 puanlı Hırvatistan aldı.

Türkiye, tarihinde ilk kez bir eleme aşamasını lider olarak bitirirken EURO 2024 kurasında da ikinci torbada yer almaya hak kazandı.

“Her Seferinde Ülkemizin Ruhuyla Sahada Olacağız”

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, 1-1 biten Galler maçını ve grup lideri olarak EURO 2024’e katılmış olmayı değerlendirdi.

Sözlerine maçla ilgili görüşlerini paylaşarak başlayan Montella, “Çok zorlu bir karşılaşma geçti. Beklentimizin dışında bir şey olmadı. Sadece ilk başta onların ritmini ve fiziksel gücünü biraz daha fazla hissettik. Galler, kendi tarihi boyunca evinde oynadığında ne kadar zorlu bir rakip olduğunu gösterdi. Kesinlikle ilk yarıda daha fazlasını yapabilirdik ama mutluluk verici olanı ikinci yarı başladığında mental olarak reaksiyon gösterdik. Takım gol arayışına başladı. Reaksiyon gösterdiğimiz için gerçekten mutluyum.” diye konuştu.

“Bizi destekleyen herkes ve takımdaki oyuncularım için çok mutlu ver gururluyum. Çünkü grubu lider olarak tamamladık.” diyerek D Grubu’nu lider bitirmenin mutluluğunu paylaşan İtalyan çalıştırıcı, “Beni ilk çağırdıkları andan itibaren çok gururlandım. Ben bu bayrak için sonuna kadar mücadele verip elimden gelen her şeyi yapacağım. Gerçekten ne kadar yoğun çalışmamız gerekiyorsa çalışacağız. Bu ülke için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Çünkü gerçekten burada olmak gurur meselesi.” dedi ve A Milli Takım’ın başında olmanın kendisini için ne ifade ettiğini aktardı.

EURO 2024 kuraları için de konuşan Montella, “Kim çıkarsa çıksın kurayı çok büyük bir zevkle takip edeceğiz. Baktığınız zaman üçüncü torbadaki takımlar da fena değil. O yüzden kadere karşı çok fazla mücadele etmeye de gerek yok.” dedi.

Vincenzo Montella, son olarak ise Türk halkına mesajını iletti:

“Bu akşam yaptığımız gibi her seferinde ülkemizin ruhuyla sahada olacağız.