Türkiye EURO 2024 Biletini Kaptı

ANA SAYFAHABERLER → Türkiye EURO 2024 Biletini Kaptı

Türkiye EURO 2024 Biletini Kaptı

Türkiye EURO 2024 Biletini Kaptı

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 Elemeleri D Grubu’nda Konya’da Letonya’yı ağırladı. Yoğun taraftar desteğiyle karşılaşmaya başlayan Türkiye, rakibini Yunus Akgün, Cenk Tosun (2) ve Kerem Aktürkoğlu’nun golleriyle 4-0 mağlup etti ve Almanya’daki turnuvaya katılım hakkı kazandı.

Türkiye, tarihinde ilk kez üst üste üçüncü defa Avrupa Futbol Şampiyonası bileti alırken toplamda ise 6. kez bu turnuvada yerini ayırttı.

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, EURO 2024’te de Türkiye’nin başında olması halinde milli takımla bir Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılan ilk yabancı teknik direktör olacak.

Daha önce bu deneyimi; 1996, 2008 ve 2016’da Fatih Terim, 2000’de Mustafa Denizli ve 2020’de Şenol Güneş yaşamıştı.

“Gurur Duyuyorum”

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, 4-0’lık Letonya galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu.

Sözlerine, “Türkiye’nin hocası olmaktan gerçekten gurur duyuyorum.” diyerek başlayan Montella, “Futbolcularımız bu hafta itibarıyla her şeylerini bana teslim ettiler. Onlarla olmaktan gurur duyuyorum. Milli takımımızla Almanya’ya gitmek beni çok gururlandırıyor. Şimdi birincilik için mücadelemizi verebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Teknik direktör Stefan Kuntz’un ayrılığının ardından göreve geldiği 2 maçı da kazanarak EURO 2024 biletinin alınmasına katkı sağlayan Montella, takımına kısa sürede yaptığı bu etkiyi iletişim becerileriyle açıkladı:

“Yıllar geçtikçe hoca olarak da özellikle iletişim konusunda geliştiğimizi hissediyorum. İletişim kurarken de daha iyi bir noktaya geldiğimi düşünüyorum. Biz burada bir birliktelik yaratmaya çalıştık.”

İtalyan çalıştırıcı, kendisinin bu gece dünyanın en mutlu teknik direktörü olduğunu söylerken maç içindeki eksikliklere de değinmeyi ihmal etmedi:

“Şu anda çok ciddi bir şekilde dünyanın en mutlu hocası olabilirim. Oyunda düzeltmemiz gereken tek şey, 1-0’dan sonra biraz fazla geri çekildik. Onu da zamanla geliştirebileceğimizi düşünüyorum.”

“Farkı Yaratan Daha Az Süre Alanlar”

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, milli takımdaki oyuncu grubunun birbirlerine ve takıma bağlılıklarından ise övgüyle söz etti:

“Burada bizim futbolcularımızın değeri ortaya çıkıyor. Buraya geldiğimiz günden itibaren milli takımlarına tutkuyla ve aşkla bağlı bir grupla karşılaştık. O yüzden oynayan - oynamayan herkes çok tutkulu. Ben iletişimi çok direkt kuruyorum. Çok dürüst ve net bir insanımdır, her seferinde futbolcularımla bu şekilde konuşurum. Futbolda nerede olursanız olun, farkı yaratan hep daha az süre alan futbolculardır. Hepsi birbirine o kadar bağlı ki…”

Takımın bağlılığı sayesinde kısa sürede kendi teknik direktörlük dokunuşlarının karşılık bulduğunu işaret eden Montella, “Ben geldiğim günden beri kendi metotlarımı aktarmaya çalıştım. Sahada ne yaptığını bilen bir takım olmasını istedim. Futbolcularımızın bu kadar tutkulu, iştahlı, öğrenmeye ve uygulamaya açık olmalarının yanında kaliteleri de ortaya çıkmaya başladı. Sonrasında da bu kadar özel 2 sonuç aldık. Onların bu kadar bağlı olması sayesinde bu sonuç geldi.” sözleriyle açıklamalarını noktaladı.