Türkiye Ermenistan ile Berabere Kaldı

ANA SAYFAHABERLER → Türkiye Ermenistan ile Berabere Kaldı

Türkiye Ermenistan ile Berabere Kaldı

Türkiye Ermenistan ile Berabere Kaldı

EURO 2024 Elemeleri kapsamında D Grubu’nda Türkiye ile Ermenistan, Eskişehir’de karşı karşıya geldi.

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın gruptan çıkma yolundaki kritik mücadelesi 1-1’lik skorla sonuçlandı. Maçta iki takım adına da goller ikinci yarıda gelirken Ermenistan’da Artak Dashyan, Türkiye’de de Bertuğ Yıldırım golleri atan isimler oldu.

21 yaşındaki Bertuğ Yıldırım, Ermenistan’a attığı golle ilk milli maçında golle buluşmayı başardı.

Bu sonucun ardından Türkiye, D Grubu’nda 5 maç sonunda 10 puana ulaşırken Ermenistan ise 4 maç sonunda 7 puana yükseldi.

“Kesinlikle Öz Eleştiri Gerekiyor”

Karşılaşma sonunda Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz açıklamalarda bulundu.

Skordan ve oyundan memnun olmadığını belirten Kuntz, buna karşın ilk yarıda istediklerini yapabildiklerini belirterek “İlk devre aslında sergilemek istediğimiz düşüncemizi sahaya yansıttığımızı düşünüyoruz. Ermenistan’ı baskı altına aldık, 5-6 tane pozisyona girdik. İlk devrede eleştirebileceğim tek konu golü bulamamamızdı.” dedi.

Kuntz, ikinci yarıda bir öz güven problemi yaşandığını söyleyerek her şeye rağmen rakibi baskı altına almaya çalıştıklarından bahsetti:

“Muhtemelen 15 dakika moladan sonra oyuncular sahaya çıkarken öz güvenlerinde bir düşüş oldu. Bir pozisyon hatası, ardından 2 oyuncunun ıska geçmesi rakibin golü bulmasına neden oldu. Ona rağmen takım direnmeye çalıştı, böylelikle Ermenistan’ı yine baskı altına almaya çalıştık.”

“Bazı Oyuncular Umduğumuz Performansı Göstermedi”

Stefan Kuntz, sözlerinin devamında takımının negatif ve pozitif yanlarına da değindi:

“En sonunda golü bulmayı bildik. Pozitif görebileceğimiz konu takımın son ana kadar bırakmamış olması. Negatif görebileceğimiz konu, kesinlikle eksiklerimiz bugün sahaya yansıdı. Ayrıca bazı oyuncularımız da umduğumuz performansı gösteremedi.”

Saha kenarındaki sakinliği ile ilgili de konuşan Alman çalıştırıcı, “Ben olabildiği kadar sakin bir kafayla orada analizimi yapmaya çalışıyorum. Böylelikle doğru kararları vermeye çalışıyorum. Elimizden geleni yaptığımızı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Kuntz ayrıca takımdaki forvet eksikliğinden de bahsederek, “Tribünler kesinlikle çok iyi bir şekilde bize destek oldu. İlk devrede biraz daha hızlı oynayabilirdik, ona rağmen 5-6 pozisyona girdik. Böyle maçlarda bazen golü atabilecek forvetin eksik olduğunu görebiliyorsunuz.” dedi.

Maçın sonucuyla ve oynanan oyunla ilgili bir öz eleştiri yapmaları gerektiğinin altını çizen Stefan Kuntz, “Ermenistan’a karşı burada 1-1 kalıyorsanız kesinlikle öz eleştiri yapmanız gerekiyor. Bazı şeyleri daha iyi yapmamız gerektiğini biliyoruz.” şeklinde konuştu.

“Değiştirdiğimiz oyuncuların sahaya pozitif yansıdığını düşünüyorum.” diyen Kuntz, gelecek hedefleriyle ilgili ise net konuştu:

“Ben takıma hiç kimsenin bize bir şey hediye etmediğini söyledim. Ekim ayındaki maçlarda 6 puan almamız gerekiyor.”

“Tabii ki Öfkeliyim”

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın kaptanı Hakan Çalhanoğlu ise maç sonunda öfkeli ve üzgün olduğundan bahsetti.

Zeminin istediklerini gibi olmadığını söyleyip Eskişehir’deki taraftarlara teşekkür eden Çalhanoğlu, “Mutlu muyum? Değilim. Tabii ki öfkeliyim. Beraberlik bize yakışmadı. İlk yarı maçı bitirmemiz gerekiyordu. Şansları bulduk ama değerlendiremedik. Yine de lideriz, kazansak daha iyi olurdu ama önümüze bakmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Takıma yardımcı olmak için geldiğinin altını çizen Inter’in yıldızı, “Daha iyi olmamız gerekiyor, çok basit hatalar yaptık. İtalya’dan geliyorum, formdayım. Motive olarak geldim buraya. Elimden geleni yapıp takıma yardımcı olmaya çalışıyorum. Gelip de bu maçı berabere bitiriyoruz. Moralim bozuluyor tabii ki…Ermenistan’ı evinde yenemiyorsak bazı şeyleri düzeltmemiz gerekiyor. Daha dikkatli, daha konsantre olmamız gerekiyor. Çünkü böyle maçları alıp rahatlayabilirdik.” dedi.