Türkiye Ermenistan’da 3 Puanla Başladı

ANA SAYFAHABERLER → Türkiye Ermenistan’da 3 Puanla Başladı

Türkiye Ermenistan’da 3 Puanla Başladı

Türkiye Ermenistan’da 3 Puanla Başladı

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Euro 2024 Elemeleri D Grubu’ndaki ilk maçında Ermenistan ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

Maçın ilk bölümünde Ozan Kabak’ın kendi kalesine attığı golle geri düşen Ay Yıldızlılar, 34. dakikada Orkun Kökçü’nün ceza sahası dışından attığı golle eşitliği yakaladı. Feyenoord kaptanı, milli takım kariyerindeki ikinci golünü kaydetti.

1-1 sona eren ilk yarının ardından ikinci yarıda oyuncu değişiklikleri yapan teknik direktör Stefan Kuntz, bu değişikliklerin karşılığını aldı.

Oyuna sonradan giren Kerem Aktürkoğlu, Enes Ünal’ın asistinde 64.dakikada maçın skorunu belirleyen golü attı.

Türkiye böylece Euro 2024 Elemeleri’ne 3 puanla başlamayı başardı.

“Bence Gol Enes’in”

Türkiye’nin Ermenistan karşısındaki ikinci golünü kaydeden Kerem Aktürkoğlu, maç sonrasında değerlendirmelerde bulundu.

Attığı golde büyük payın, asisti yapan Enes Ünal’da olduğunu belirten Aktürkoğlu, “Bence gol Enes’in. Çok güzel pas atıp çok güzel gördü beni.” dedi.

Kerem Aktürkoğlu, Ermenistan gibi takımların zorlayıcı olabileceğini belirterek, “Böyle maçlar zor olabiliyor. Önemli olan galibiyet almaktı. Salı günü çok önemli bir maçımız var, inşallah orada da çok güzel bir sonuç alacağız.” diye konuştu.

“Bu Maç Farklı Bir Maçtı”

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz ise karşılaşmayı değerlendirmeye oyundan memnun olmadığını belirterek başladı:

“Beklediğimiz performansı sahaya yansıtamadık. Gerçekçi olursak, iyi oynadığımız ve kaybettiğimiz birçok maç oldu. Bu maç farklı bir maçtı, iyi oynayamadık. Türkiye’nin maçlarına tarihsel olarak bakarsanız iyi oynayamadığı maçları kazandığı azdır. Onun için bu maçı kazanıp Euro 2024 Elemeleri’ne galibiyetle başladığımız için memnunuz.”

“Ben de kesinlikle ilk 30 dakikadan memnun kalmadım. Bu bölümde defansımızın pas kalitesi çok düşüktü. Topu yeterince hızlı bir şekilde oyuna sokamadılar. Merkez orta sahalarımızı oyuna sokamadılar, bu açıdan memnun değildik.”

“Bekleri oyuna soktuğumuzda da onların opsiyonları çok azdı. Hal böyle olunca onlar da katkı sağlayamadı. Durum böyleyken biz de ikinci yarıda 3’lü defansımızı 4’lüye çevirdik ve Salih’i merkeze aldık.”

Kendisine yöneltilen bir soru üzerine Kerem Aktürkoğlu’nun golünde asisti yapan Enes Ünal’ı da değerlendiren Stefan Kuntz, “Bugün Enes’ten daha kötü oynayan oyuncularımız da oldu. Enes’in yine de oyun içinde konsantrasyonunun yüksek olduğunu ikinci golde gördük.” diyerek oyuncusunu destekledi.

Son olarak Hırvatistan ile oynanacak grubun ikinci maçı hakkında da görüşlerini belirten Kuntz, “Bursa’daki maç farklı olacak, orada favori olarak başlamayacağız. Aynı zamanda orada taraftarımız arkamızda olacak. Milli maçlarda o duygu da dahil olduğunda her şey farklı oluyor.”diyerek sözlerini noktaladı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Karşılaşmanın en dikkat çekici performansına sonradan oyuna girerek galibiyette rol oynayan Kerem Aktürkoğlu imza attı.

Kerem Aktürkoğlu’na ek olarak maçı 1 asistle tamamlayan Enes Ünal ve Türkiye’nin ilk golünü atan Orkun Kökçü de maçta fark yaratan isimler oldular.