Türkiye’den Roberto Carlos Geçti

ANA SAYFAHABERLER → Türkiye’den Roberto Carlos Geçti

Türkiye’den Roberto Carlos Geçti

Türkiye’den Roberto Carlos Geçti

Brezilyalı efsane Roberto Carlos, bugün 50. yaş gününü kutluyor. Birçok otorite tarafından dünya futbolunun gelmiş geçmiş en büyük sol beki olarak kabul edilen Carlos, forma giydiği kulüplerde kaldırdığı kupalar ve özellikle çektiği sert şutlarla hala futbolseverlerin hafızalarında yer ediniyor.

Brezilya’da başlayan kariyerini 1995/96 sezonu başında Inter’e transfer olarak Avrupa’ya taşıyan Roberto Carlos, yalnızca 1 sezon sonra Real Madrid’e transfer olmuştu.

Efsane olacağı beyaz formayı 11 yıl aralıksız giyen Brezilyalı Roberto Carlos, burada kaldırdığı 13 kupayla kulüp tarihinde çok özel bir yer edindi.

Bu süreçte Brezilya A Milli Futbol Takımı ile 1 FIFA Dünya Kupası ve 2 Copa America zaferi de yaşayan Brezilyalı efsanenin yolu, 2007/08 sezonu başında Türkiye’ye düştü.

Fenerbahçe, Real Madrid ile sözleşmesi sona eren 34 yaşındaki efsanevi sol beki renklerine bağladı.

Chelsea’nin Kapısından Döndü

Fenerbahçe, 2007 Temmuz’da internet sitesinden Roberto Carlos’u transfer ettiğini açıkladı.

"Fenerbahçe’miz, Real Madrid'de oynayan Brezilyalı futbolcu Roberto Carlos'u renklerine bağladı.” ifadeleriyle duyurulan transfer, sadece Türkiye’de değil dünyada da büyük yankı uyandırdı.

Roberto Carlos ve Fenerbahçe arasındaki görüşmeler, 2006/07 sezonu bitmeden başlamıştı. O dönem Türkiye’deki basın organları başta olmak üzere birçok farklı kuruluşta Roberto Carlos’un Chelsea ve Fenerbahçe arasında bir karar vereceği yazılıyordu.

Yıllar sonra bu konu hakkında açıklamalarda bulunan Roberto Carlos, “Real Madrid’den ayrıldıktan sonra önümde iki seçenek vardı: Chelsea ve Fenerbahçe. Türkiye’ye transfer olmadan 1 hafta önce Paris’te Roman Abramovic ve Peter Kenyon ile görüştük, hatta anlaşma da sağladık. Ancak daha sonra bazı sorunlar çıkınca transfer iptal oldu. Ben de Fenerbahçe’ye transfer oldum.” diyecekti.

Unutulmaz Şampiyonlar Ligi Sezonu

2.5 sezonda 104 kez Fenerbahçe forması giyen Roberto Carlos’un en unutulmaz sezonu ise 2007/08 idi.

O dönem teknik direktör Zico ile Brezilyalıların ağırlıklı olduğu güçlü bir kadro kuran Fenerbahçe’de Roberto Carlos da takım liderlerinden biriydi.

Zico’nun liderliğinde tarihinin en iyi UEFA Şampiyonlar Ligi performansını sergileyen Fenerbahçe; Inter, PSV ve CSKA Moskova’nın olduğu gruptan 11 puanla çıktı. Son 16 turunda Sevilla ile iki unutulmaz maç oynayan Fenerbahçe’de Roberto Carlos, Kadıköy’deki maçta forma giyse de deplasmanda sakatlığı sebebiyle kadroda yer alamadı.

Sarı lacivertli ekibin Sevilla’yı elemesinin ardından çeyrek finaldeki Chelsea maçlarında da süre alamayan Roberto Carlos, o sezon tüm kulvarlarda 35 maça çıkmıştı.

Fenerbahçe kariyerine 2 Türkiye Süper Kupası sığdıran Roberto Carlos, 2009/10 sezonunun devre arasında ülkesi Brezilya’nın Corinthians takımına transfer oldu.

2016’da futbolu Hindistan’da bırakan Roberto Carlos, daha sonra Sivasspor ve Akhisar Belediyespor’da teknik direktörlük yaparak Türkiye ile bağlarını koparmadı.

Roberto Carlos şu anda Real Madrid’de yöneticilik yapıyor.