Türk Futbolundan Burak Yılmaz Geçti

ANA SAYFAHABERLER → Türk Futbolundan Burak Yılmaz Geçti

Türk Futbolundan Burak Yılmaz Geçti

Türk Futbolundan Burak Yılmaz Geçti

Türk futbol tarihinin en golcü isimlerinden biri olan Burak Yılmaz, dün yaptığı basın toplantısıyla aktif futbolculuk kariyerine nokta koyduğunu açıkladı.

Antalyaspor’un altyapısında başladığı kariyerinde sırasıyla Manisaspor ve Eskişehirspor formaları giyen Burak Yılmaz, Türkiye’deki 4 büyük kulüpte de oynayarak Sergen Yalçın’ın ardından bunu başaran ikinci futbolcu oldu.

Burak Yılmaz, Türkiye’deki kariyerinin yanında yurtdışında da ülkemizi temsil etti. 2016’de Çin temsilcisi Beijing Guoan’a transfer olan Yılmaz, 2020’de ise Fransa Ligue 1 ekiplerinden LOSC Lille’in kadrosuna katıldı.

Golcü oyuncu son olarak ise Fortuna Sittard forması giydi ve futbolu da bu kulüpte bıraktı.

Kariyerine 14 Kupa Sığdırdı

Burak Yılmaz, uzun ve başarılı kariyerinde farklı kulüplerde tam 14 kupa kaldırdı.

Kariyerinin ilk kupa zaferini 2006/07 sezonunda Beşiktaş formasıyla yaşayan milli oyuncu, o sezon siyah beyazlı kulüpte Türkiye Kupası ve Süper Kupa’yı kaldırdı.

Birçok defa Beşiktaş taraftarı olduğunu farklı mecralarda açıklıkla ifade eden Burak Yılmaz, 2006- 2008 ve 2019-2020 arasında toplam 3 sezon oynadığı siyah beyazlılarda toplamda kupa kazandı.

Oynadığı kulüpler arasında yalnızca Fenerbahçe’de hiç gol atamayan Burak Yılmaz, sarı lacivertlilerle kupa sevinci de yaşayamadı.

Öte yandan tıpkı Beşiktaş’ta olduğu gibi Trabzonspor’da da 1 Türkiye Kupası ve 1 Süper Kupa kazanan “Kral” lakaplı golcü, Galatasaray’da ise kariyerindeki ilkleri yaşadı.

Sarı kırmızılı forma altında 3 Türkiye Kupası, 3 Süper Kupa kazanan Burak Yılmaz, kariyerinin ilk lig şampiyonluklarını da 2012/13 ve 2014/15 sezonlarında Galatasaray ile yaşadı.

Tüm bunların ötesinde Burak Yılmaz’ın kariyerindeki belki de en özel şampiyonluk ise Fransa’da geldi. LOSC Lille’de oynarken Ligue 1’in yıldızlar topluluğu takımı PSG ile şampiyonluk mücadelesi veren golcü oyuncu, Fransa tarihinin en özel lig şampiyonluklarından birinde başrol oynadı.

Burak Yılmaz ayrıca LOSC Lille formasıyla bir de Fransa Süper Kupa zaferi yaşadı.

Attığı Gollerle “Kral” Oldu

Kariyerinin ilk döneminde genellikle kanat oyuncusu olarak kullanılan Burak Yılmaz, Trabzonspor’da Şenol Güneş ile çalışmaya başladıktan sonra Türk futboluna damga vuracağı santrafor pozisyonuna geçti.

Kariyerinde, Fenerbahçe haricinde oynadığı tüm kulüplerde gol sevinci yaşayan Burak Yılmaz, en golcü dönemini ise Trabzonspor’da yaşadı.

Bordo mavililerde 125 maçta 86 gol atan oyuncu; Galatasaray’da 82, Beşiktaş’ta 32, LOSC Lille’de 25, Beijing Guoan’da 19, Fortuna Sittard ve Manisaspor’da 9, Antalyaspor’da 3 ve Eskişehirspor’da ise 2 gol attı.

Gollerini milli takım forması altında da sürdüren Burak Yılmaz, ay-yıldızlı formayla 77 maçta 31 kez gol sevinci yaşadı.

Milli takım ve kulüp kariyerinde toplam 632 maçta 298 gole imza atan oyuncu, böylece Türk futbol tarihinin en özel golcüleri arasında yerini aldı.

En Başarılı Dönemleri Şenol Güneş İle Geldi

Dün yaptığı açıklamada, "Bütün hocalarıma teşekkür ediyorum, hepsi benim için çok değerlidir ama Şenol Güneş'in benim kariyerimdeki yeri çok farklıdır." diyen 37 yaşındaki golcü, kariyerinin en üretken sezonlarında Şenol Güneş yönetimindeydi.

Deneyimli teknik direktör ile hem Beşiktaş hem de Trabzonspor’da çalışan Burak Yılmaz, onun takımları için toplam 69 gol atıp 14 asist yaptı.

Burak Yılmaz, Şenol Güneş’in çalıştırdığı milli takımlarda ise 6 gollük katkı verdi.