Tunus Tarihi Galibiyete Rağmen Elendi

ANA SAYFAHABERLER → Tunus Tarihi Galibiyete Rağmen Elendi

Tunus Tarihi Galibiyete Rağmen Elendi

Tunus Tarihi Galibiyete Rağmen Elendi

Katar 2022 FIFA Dünya Kupası D Grubu son maçında Fransa ile Tunus, Education City Stadium’da karşı karşıya geldi.

Fransa’nın gruptan çıkmayı garantilemiş şekilde çıktığı maçta Tunus, 2022 FIFA Dünya Kupası’ndaki ilk golünü kaydederek ilk galibiyetini aldı.

Buna karşın D Grubu’ndaki diğer maçta Avustralya’nın Danimarka’yı mağlup etmesiyle Tunus, topladığı 4 puana karşın bir üst tura yükselemedi.

Öte yandan Tunus’un aldığı bu galibiyet, Fransa’nın büyük turnuvalarda (Euro + Dünya Kupası) devam eden 13 maçlık namağlup serisini bitirdi.

Fransa, tarihinde 3. kez bir Afrika ülkesine mağlup oldu. Tunus ise ilk kez bir Avrupa temsilcisi karşısında galip geldi.

“Şimdi Başka Bir Turnuva Başlıyor”

Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps, Tunus mağlubiyetinin ardından açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik direktör Didier Deschamps, “Golün iptali, sevincimizi yarıda bıraktı. Elbette zorluklar yaşadık. Bu oyuncu tercihleri dört gün sonra bize katkı sağlayacak. Bazı oyuncular risk altındaydı ve bu diğerlerine oynama şansı verdi. Şimdi başka bir turnuva başlıyor.” ifadelerini kullandı.

Bir golü VAR tarafından iptal edilen Fransız Antoine Griezmann ise maç sonunda, "Kalifiye olduğunuzda bu maçları oynamak hele ki değişikliklerle birlikte çok zor. Herhangi bir iddianız yok ve bazıları ilk Dünya Kupası maçlarını oynuyor. Yine de her şeylerini verdiler. Elemeleri tamamladık ve artık en önemli şey Pazar günkü maç." dedi.

“Başımız Dik Ayrılabiliriz”

Fransa’yı büyük turnuvalarda 13 maç sonra mağlup eden ilk takım olan Tunus’ta teknik direktörü Jalel Kadri, maç sonunda karışık duygular içinde olduklarından bahsetti.

Grubun ilk iki maçında yapılan hatalara da değinen Jalel Kadri, "Karışık duygular içindeyiz. Fransa gibi bir takımı yendiğimiz için mutluyuz. Gurur duyabilir ve buradan başımız dik ayrılabiliriz ancak bu acı bir zafer. Daha önce yapmamız gerekenleri yapmamak bizim hatamızdı." diyerek takımının içinde bulunduğu durumu açıkladı.

Tunus'un Fransa karşısındaki galibiyet golünü atan Wahbi Khaziri ise maç sonunda duygularını şu sözlerle ifade etti:

"İyi şeyler gösterdik. Gerçek bir takım oyunu oynadık. 4 puan alıp gruptan çıkamamanın hayal kırıklığını yaşıyoruz. İlk 2 maçta yapamadıklarımız için sadece biz suçluyuz."

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Tunus adına 2022 FIFA Dünya Kupası’ndaki ilk golü kaydeden Wahbi Khazri, maçın en dikkat çeken performansına imza atsa da takımının Son 16 turuna yükselmesini sağlayamadı.

Fransa’da ise defansta görev yapan Ibrahima Konaté, Didier Deschamps’ı memnun edecek bir oyun oynayarak takımı adına öne çıktı. Ibrahima Konaté, maç boyunca girdiği 22 ikili mücadelenin 21’inden galip ayrıldı.