Tüm Premier League Takımlarının Transfer Hedefleri

ANA SAYFAHABERLER → Tüm Premier League Takımlarının Transfer Hedefleri

Tüm Premier League Takımlarının Transfer Hedefleri

Tüm Premier League Takımlarının Transfer Hedefleri

FourFourTwo’dan Ryan Dabbs; Matthew Ketchell ve Mark White’ın katkılarıyla Premier League takımlarının ocak transfer dönemi öncesindeki ihtiyaçlarını tek tek belirledi.

 

Ocak transfer piyasası, imzalar söz konusu olduğunda yılın en hareketli zamanıdır. Bu dönemde Philippe Coutinho'yu dokuz basamaklı bir rakama, Fernando Torres'i teslim tarihinde veya Andy Carroll'u (ne kadar maliyeti olduğunu yalnızca Tanrı bilir) alabilirsiniz.

Kulüpler artık bu dönemde karşılarına çıkan fırsatları sadece sezonun geri kalanında kendilerine yardımcı olması için değerlendirerek eskisinden çok daha mantıklı davranıyorlar.

Sezonun yarısı bile bitmemişken ve oynanacak daha çok maç varken, kimin neye ihtiyacı var?

Premier League’deki her takımın zayıf yönlerini gözden geçirelim ve bu ay kimlerin harekete geçebileceğini görelim.

Arsenal

Yaz transfer döneminin son günlerinde Arsenal'in elinden kaçırdığı kanat oyuncusu, üç ay sonra İngiltere Premier League’e her zamankinden daha yakın görünüyor. Topçular, Bukayo Saka'nın eksikliği konusunda paniğe kapıldı. Bildirildiğine göre Mykhaylo Mudryk görüşmeleri ilerlerken, onun kadro derinliği için ihtiyaç duyulan isim olduğu konusunda ikna olunmuş gözüküyor.

Her ne kadar Mudryk, Arsenal'in en büyük önceliği olsa da Thomas Partey'in sakatlanması, şampiyonluk hedefine çok daha fazla zarar verecek gibi görünüyor. Ocak döneminde en iyi 6 numaralardan biri hedeflenirse (henüz böyle bir ihtimal çok zayıf) orta saha sıkıntılarını hafifletebilir.

Aston Villa

Unai Emery, Aston Villa'ya geldi ve mutsuz bir kadro içinde iyimserlik sağladı ancak hala eksik oldukları bazı göze çarpan noktalar var. Bunların en önemlisi, geniş alanları kullanabilecek oyuncular.

Leon Bailey, birinci takım kadrosunda kanatlarda hızıyla fark yaratabilecek tartışmasız tek oyuncu ve Emery, Jamaikalıyı daha merkezi bir pozisyonda kullanmayı tercih ettiğinden, ligde kalmak için hızlı ve tehditkar bir kanat oyuncusu bulmak Villa'nın servet dökmesine yol açabilir.

Bournemouth

Kağıt üzerinde, Bournemouth sahada çok sayıda farklı profile sahip sağlam bir kadroya sahip. Ocak ayında ihtiyaç duydukları şeyin yeni bir oyuncu değil, menajer Gary O'Neil'in takımını nasıl bir araya getireceğini çabucak öğrenmesi olduğu söylenebilir: Dominic Solanke ve Kieffer Moore'u ön planda birlikte seçmek işe yaramıyor.

Savunmayı organize edecek bir lider, sadece şimdi değil, önümüzdeki birkaç sezon için Bournemouth için ideal olacaktır. Yine de sezon ortasında doğru profili bulmak zor bir iştir.

Brentford

Ivan Toney, hakkındaki kumar iddiaları nedeniyle bir yasakla karşılaşabilir. Bununla birlikte Brentford, Liverpool'a karşı şov yapmak için 9 numaralarına ihtiyaç duymadıklarını kesin olarak kanıtladı. Yine de geleceği, acımasızca soğuk bir gerçekçilikle planlamak, Bees'in başarısının üzerine inşa edildiği şeylerden biri.

Toney bir noktada yeni bir yola çıkabilir ve kadroda onun gibi bir oyuncu yok. Elbette, Yoane Wissa ve Bryan Mbeumo, Kırmızılar’a karşı alınan 3-1'lik galibiyette mükemmellerdi ancak Toney'nin yerine geçebilen, defans oyuncularına zorluk çıkarabilen ve belki de takım için şans yaratabilecek gerçek bir forvet onlara yardımcı olabilir.

Brighton & Hove Albion

Alexis Mac Allister ve Moises Caicedo, şimdilik hala Brighton oyuncuları. Kulübün hiyerarşisi, bu iki oyuncu satılmadan önce rakipsiz scouting ağlarının değerli madenleri keşfetmesi sayesinde onların yerine geçebilecek yedek oyuncuları çoktan duyurdu.

Tabii ki Mac Allister ve Caicedo gibi oyuncuları kaybetmek büyük bir darbe olacak ancak Brighton'ın oyuncularla - özellikle orta sahada - imzalama rekoru hafife alınacak bir şey gibi gözükmüyor.

Chelsea

Chelsea'nin kalıcı olarak imzaladığı son orta saha oyuncusu 2019'da Mateo Kovacic'ti. Maviler, o zamandan beri Hırvat oyuncuyla birlikte N'Golo Kante ve Jorginho’yu kullanıp her zaman belirli  bir kapasitenin üzerinde yer aldı.

Ancak Kante'nin sakatlanmaya eğilimli olması ve Jorginho'nun yaz aylarında sözleşmesinin sonuna gelmesiyle birlikte, Chelsea’nin büyük takımlara karşı rekabet edebilmek için şu anda umutsuzca bir yenilenmeye ihtiyacı var.

Bir orta saha oyuncusuyla sözleşme imzalamak, Graham Potter'ın Brighton'da kendisi için çok önemli olduğunu gösterdiği orta sahayı kurmasına izin verecek. Bu noktada Enzo Fernandez, Maviler’e katılmaya hazır görünüyor.

Crystal Palace

Crystal Palace, Manchester United'a takıma çok para kazandırarak giden Aaron Wan-Bissaka'nın yerini hala doldurmadı. Buna karşın son 18 ayda oldukça etkileyici gözüken Palace’ın daha acil bir sorunu var.

Wilfried Zaha, 12 maçta 6 golle skor yükünü çekiyor. Odsonne Edouard'ın ligde sadece 3 golü varken, Jordan Ayew'in ise henüz golü yok. Yaz aylarında Edouard'a meydan okuyacak yeni bir 9 numara şart ama şimdi bir tane için anlaşmaya varılabilir. Örneğin, Ben Brereton Diaz'ın sözleşmesi sezon sonunda bitiyor ve muhtemelen şu anda 10 milyon sterline transfer olabilecek durumda.

Everton

Defansif olarak oldukça güçlü olsalar da Everton'ın bu sezon mücadele ettiği zorluklar hücum tarafında. Sakatlığı sebebiyle bu sezon sadece 8 maçta forma giyen Calvert Levin'in boşluğunu Neal Maupay doldurmaya çalıştı. Salomon Rondon serbest bırakıldığında Ellis Sims, Sunderland'deki kiralık sözleşmesinden geri çağrıldı ancak bunlar, zorlu bir sezonda onlara yine de yeterli gol sayısını getirmedi.

Topu filenin arkasına soktuğu kanıtlanmış bir forvetle sözleşme imzalamak, Everton'ın küme düşmeyi savuşturmasına yardımcı olabilir. Bu aynı zamanda Calvert-Lewin'in üzerindeki baskıyı da azaltır.

Fulham

Fulham saha genelinde güçlüyken, Aleksandar Mitrovic'in yerini alacak bir forvet, Sırp oyuncunun tam olarak formda olmadığı zamanlarda kenarda dinlenmesini sağlayacaktır. Gerçekten de Mitrovic, sezonun büyük bölümünde ayağında ve ayak bileğindeki sakatlıklarla oynadı. Buna rağmen 15 maçta 11 gol atarak çok kötü bir performans da göstermedi.

Bununla birlikte, tamamen formda bir Mitrovic'in neler yapabileceğini hayal edin. Bu da Marco Silva'nın, o tam formuna kavuşana kadar o bölgeye yetkin bir forvet getirmesini mantıklı kılıyor.

Leeds United

Leeds yazın bir forvet almak istiyordu ve görünüşe göre Cody Gakpo için şansını deniyordu. Yine de yazın bazı güzel transferler yaptılar. Wilfried Gnonto iyi bir katkı yapsa da Yorkshire ekibini tehlikeden uzak tutmak için daha golcü birine ihtiyaç duyulabilir.

Patrick Bamford benzeri bir golcü, Jack Harrison ve Luis Sinisterra gibi isimlerin etkilerini arttırmak için iyi bir yol gibi görünüyor.

Leicester City

Dünya Kupası sonrası üç maçını da kaybeden Leicester City’nin transfer gündeminde nereden başlayalım?

Riyad Mahrez ayrıldığından beri Tilkiler’de elit seviyede bir sağ kanat oyuncusu yok. Patson Daka, Jamie Vardy ve Kelechi Iheanacho bu sezon gol sayısında James Maddison tarafından geride bırakıldı. Yazın Newcastle United’a bedava gitme ihtimali olan Youri Tielemans da cabası. Buna karşın transfer hedefleri onlar için en büyük endişe kaynağı değil.

Wout Faes bu sezon savunma hattına yerleşti ancak Danny Ward, korkunç bir başlangıçtan sonra performansını yükseltmesine rağmen kale hala güvenli değil. Bu ay Kasper Schmeichel ve başka bir stoperin yerlerine, başka bir orta saha oyuncusu ve kanat oyuncusu almak ideal olacaktır.

Liverpool

Son zamanlarda sıkça ortaya çıktığı üzere, Liverpool'un orta sahası yaşlanmış durumda. Bir zamanlar Premier Lig'de ve Avrupa'da maçlara hükmeden oyuncular artık o zamanki yoğunluktan yoksun görünüyor. Fabinho, bir zamanlar olduğu oyuncunun gölgesi gibiyken Naby Keita ve diğerleri ise gerekli standartları karşılamıyor.

Orta sahaya biraz enerji ve coşku aşılamak, Jürgen Klopp'un yapılacaklar listesinin başında görünüyor, Ancak Jude Bellingham'ı transfer etme önceliği, eğer gerçekten de Kırmızılar’a gelmeye karar verirse muhtemelen yaza kadar beklemek zorunda kalacak.

Manchester City

Manchester City'nin son derece yetenekli oyuncularının tümü için kenarlarda tempolu bir oyuncuya oyuncunun eksikliği hissediliyor. Leroy Sane onlara mükemmel uyum sağlayabilirdi tabii onu üç sezon önce satmamış olsalardı.

Elbette Erling Haaland katıldığından beri aralıksız gol attı ve Kevin De Bruyne ona zahmetsizce asist yaptı. Ancak hücumlarına başka bir opsiyon eklemek onları durdurulamaz hale getirir. Riyad Mahrez ve Jack Grealish, zıt kanatlarda benzer oyuncular olduğu için tempolu bir oyuncu tüm takımın dinamiğine büyük fayda sağlayacaktır.

Manchester United

Cristiano Ronaldo yokken ve Anthony Martial sakatlanmaya eğilimliyken, dünya çapında bir forvetle sözleşme imzalamak Manchester United için büyük önem taşıyor. Sadece küçük bir sorun var, görünüşe göre Kırmızı Şeytanlar’ın ihtiyaç duyduğu kalıba uyan herhangi bir oyuncu yok.

Erik ten Hag, hızlı bir düzeltme istemediği sürece (Odion Ighalo’yu unutmayalım), birlikte çalışabileceği ve uzun bir süre boyunca geliştirebileceği bir oyuncuyu tercih ettiğini belirtti. Ocak ayında bu imzayı atmak zor ama en azından Marcus Rashford'u formda tutuyorlar.

Newcastle United

Eddie Howe, Jonjo Shelvey sezon öncesinde ciddi bir hamstring sakatlığı yaşamadan önce yaz aylarında bir orta saha oyuncusu istedi. Newcastle United cesaretini topladı ve Leicester City'den James Maddison için oldukça büyük bir ücret ödemeyi seçti. Shelvey şimdi bir sakatlık geçiriyor ve şubat ayına kadar yok. Bu nedenle 6 numarayı güvence altına almak ana öncelik haline geldi.

Orta sahada yer alacak yeni bir oyuncu kadroya derinlik katarken aynı zamanda Bruno Guimaraes'in performansını daha da yukarılara taşımasını sağlar. Maddison bu ay satın alınamayacak kadar pahalı (ve yaralı) olabilir. Bu nedenle Youri Tielemans, Moises Caicedo ve Declan Rice gibi isimler düşünülebilir.

Nottingham Forest

Yaz aylarında 22 transfer yaptıktan sonra Forest'ın yeterince güçlendiğini düşünürdünüz. Ne yazık ki, Premier Lig'e dönüşleri pek işe yaramadı ancak sezonun bitmesine hâlâ çok var ve henüz yarı yolda kalmadılar.

Forest'ın orta sahaya biraz sakinlik eklemesi gerekiyor ve baskı altında topa hakim bir orta saha oyuncusu onlara çok yardımcı olacaktır. Remo Freuler ve Orel Mangala, topu geri kazanma konusunda ustalar, ancak oraya biraz daha sakinlik katabilecek bir oyuncu eklemek, onlar için daha fazla topa sahip olmayı teşvik ediyor.

Southampton

Bu, Southampton'ın nerede güçlenmesi gerektiği sorusu değil, daha çok Southampton'ın kimi geliştirmeyi tercih edeceği sorusu.

Gerçekten de Southampton, deneyimsiz, genç ve aç oyuncularla sözleşme imzalama konusunda şimdiye kadar başarılı olamadı.

Bunun yanında Premier Lig zekasına sahip tecrübeli oyuncuları getirmek de genç oyunculara yardımcı olacaktır. Tabii ki Romeo Lavia gibi genç oyuncular tecrübesiz isimlerden bağımsız olarak da başarılı oldu ancak ilk profesyonel sezonlarında onlara rehberlik edecek daha deneyimli kişilerin varlığı gençlerin gelişimine engel olmaktan çok onları ileriye taşıyacaktır.

Tottenham Hotspur

Yaratıcılık açısından, Tottenham tempodan kilometrelerce uzakta. Dejan Kulusevski olmadan, Spurs'ün nasıl şans yaratabileceğini anlamak gerçekten zor. Harry Kane daha derine gelebilir ancak sonuç olarak bu olursa ilerideki en büyük tehditlerini kaybederler. Ek olarak, Heung-min Son’un bu sezon sadece bir maçta gol atması da hücumda işleri zorlaştırıyor.

İğne deliği pasları atmayı seven bir orta saha oyuncusu veya forvet (mesela Christian Eriksen) bu sorunu çözecektir. Üstelik yeni oyuncular maçların ilk yarısında da futbol oynamayı bilirlerse daha iyi olacak.

West Ham United

Bazı West Ham taraftarları, Londra Stadyumu'nda ihtiyaç duyulan değişikliğin sahadan çok kulübede olduğunu iddia edebilir. Ancak David Moyes'un devam ettiğini varsayarsak, bu takımın onun ideallerinden çok uzak olduğu açık.

Moyes her zaman çalışkan oyunculara teknik dehalardan daha çok değer verdi. Bu da West Ham kadrosunu kanatta Pablo Fornals, orta sahada Tomas Soucek ve kanallarda Michail Antonio gibi bir koşucu etrafında kurdu. Gianluca Scamacca ve Lucas Paqueta gibi oyuncular çok iyi oyuncular ama onlar "Moyes oyuncuları" mı?

Ön dörtlü arasında oynayabilen, hava mücadelelerini ve ikinci topları kazanabilen ve diğer forvetleri birbirine bağlayabilen bir Cahill veya Fellaini menajeri takımda tutmak için cevap olabilir.

Wolverhampton Wanderers

Bir golcüyle sözleşme imzalayamazsa, Wolves da Premier Lig'e veda edebilir. 17 maçın ardından sadece 10 gol attılar ve bu da onları bu sezon ligde en az gol atan takım yapıyor. Diego Costa, Chelsea'deki şöhretinden yoksun olduğu için ön tarafta sönük bir yıldız olduğunu kanıtladı.

Bu arada, Raul Jimenez anlaşılır bir şekilde birkaç sezon önce savunmaları terörize eden oyuncunun gölgesi gibi görünüyor. Julen Lopetegui, Wolves'un ayakta kalmasına yardımcı olabilecek bir koç ama bu, topu kaleye sokacak bir forvete sahip olup olmamalarına bağlı.