Trabzonspor Yoluna Konferans Ligi’nde Devam Edecek

ANA SAYFAHABERLER → Trabzonspor Yoluna Konferans Ligi’nde Devam Edecek

Trabzonspor Yoluna Konferans Ligi’nde Devam Edecek

Trabzonspor Yoluna Konferans Ligi’nde Devam Edecek

Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı’nın takımın başındaki 100.resmi maçında UEFA Avrupa Ligi son hafta mücadelesinde Ferencvaros’u ağırladı.

7.dakikada Anastasios Bakasetas’ın ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşla öne geçen bordo mavililer, maç boyunca bu skoru korumayı bildi ve maçı 1-0 kazandı.

Ancak grubun diğer maçında Monaco’nun Kızılyıldız’ı 4-1 yenmesiyle birlikte Trabzonspor 9 puana ulaşmasına rağmen grubu 3.olarak tamamladı.

Ferencvaros lider, Monaco ikinci olarak UEFA Avrupa Ligi’nde yollarına devam ederken Trabzonspor UEFA Konferans Ligi’nde play-off oynayacak.

“9 Puanla Gruptan Çıkamamanın Üzüntüsünü Yaşıyoruz”

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, 1-0 kazanılan maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Maçı değerlendirmeye başlayan Avcı, "9 puanla gruptan çıkamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Son dönemlerin ilk yarısı itibarıyla en iştahlı, görkemli oyununu oynadık. Oyun planına sadık kaldık. Pozisyon zenginliği, rakibe baskı, pozisyon vermeme anlamında istediklerimizi yaptık. İlk yarı itibarıyla büyük keyif aldık." dedi.

Avcı, sözlerine "Kontrol bizim elimizdeydi. Rakibe sadece 1 şut pozisyonu verdik. Ancak daha fazla üretmeliydik. Oyuncuların sürelerini, sakatlıkları düşündük. Umut'un ufak sakatlığı vardı. İhtiyaç duysak alacaktık ama almadık. Oyuna giren çıkanlar doğru cevap verdi. Grubun liderini tek yenen takımız. 9 puanla 3. sırada kaldık. Kısmet, yol haritası böyle oldu. Oyuncularımı, rakibi tebrik ediyorum. Başakşehir lider çıktı, Sivasspor lider çıktı. Fenerbahçe'ye de başarılar diliyorum. Ülke futboluna katkı sağlıyorlar." şeklinde devam etti.

Son olarak takımının başındaki 100.karşılaşması hakkında konuşan Avcı, "Trabzonspor ailesine, taraftarına, kulüp başkanına, çalışanlara, bütün personele, ekibime, oyuncularıma minnetlerimi sunuyorum. Hep beraber harika duygular yaşıyoruz. İkinci sene doluyor, üç sezon dolu dolu geçiyor. Bunun içinde 3 kupa, saygı, sevgi var. Organizasyonlar geliştirmeye çalışıyoruz. Şükranlarımı sunuyorum. Her zaman her yerde bu desteği bana gösterdiler. Onlardan bir ricam daha var. Onlarla çok güzel hikayeler yazıyoruz. Bizi bırakmasınlar. Pazar gününden itibaren onları full şekilde bekliyorum. Geçen sene beraber yaptıysak, ikinci şampiyonluk yoluna çıkarken onlara ihtiyacımız var." ifadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.

Öne Çıkanlar

Trabzonspor’un maçta bulduğu tek golün sahibi Anastasios Bakasetas, Avrupa’da yeni bir rekorun sahibi oldu.

Grupta çıktığı 6 karşılaşmada da en az bir gole direkt etki eden Yunan futbolcu, UEFA Avrupa Ligi’nde bunu başaran ilk isim olarak tarihe geçti.