Trabzonspor ve Fenerbahçe Avrupa’da Galibiyet Hedefliyor

ANA SAYFAHABERLER → Trabzonspor ve Fenerbahçe Avrupa’da Galibiyet Hedefliyor

Trabzonspor ve Fenerbahçe Avrupa’da Galibiyet Hedefliyor

Trabzonspor ve Fenerbahçe Avrupa’da Galibiyet Hedefliyor

Trabzonspor ve Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde gruptan çıkma adına avantaj yakalamak için sahaya çıkacaklar.

İki temsilcimizden Fenerbahçe, yarın (13 Ekim 2022) saatler 19:45’i gösterdiğinde AEK Larnaca deplasmanında galibiyet arayacak.

Trabzonspor ise 22:00’da Fransa Ligue 1 ekiplerinden AS Monaco takımını Trabzon’da ağırlayacak.

“Avrupa’daki Kimliğimizi Tekrar Kazanmak İstiyoruz”

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 250. maçına AEK Larnaca karşısında çıkıyor

AEK Larnaca maçının öncesinde basın toplantısı için kameraların karşısına geçen Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, yarınki mücadelede hedeflerinin galibiyet olduğunu söyledi.

Portekizli teknik direktör, “Grubumuz çok dengeli bir grup, gruptaki herkesin şansı hala devam ediyor. Biz de yarın burada galip gelirsek, bizim için gruptan çıkma anlamında büyük bir adım olacak, bu yüzden buraya geldik. Yarın oynayacağımız maçta iyi bir sonuç alıp, galip gelerek belki de gruptan çıkmayı garantileyeceğiz. Biz bu maça sadece sportif çerçevede bakıyoruz, politik çerçevede bakmıyoruz." dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, sözlerine rakibe karşı iyi hazırlandıklarının altını çizerek devam etti:

"Biz sahada uygulamak istediğimiz fikirleri değiştirmeyeceğiz. Şu anda rakibimizi daha iyi tanıyoruz, onlar da bizi daha iyi tanıyorlar. Biz buradan galibiyetle ayrılabilmek ve gruptan birinci çıkabilmek için her türlü şartımızın olduğuna inanıyoruz."

Fenerbahçe’nin bir Avrupa’da bir kimliğinin olduğunu belirten Jesus, “Biz de şu anda adaptasyon sürecindeyiz, Avrupa'daki kimliğimizi tekrardan kazanmak istediğimiz bir dönemdeyiz. Biz buraya ilk geldiğimizde takım, ilk 100'de bile değildi, eğer şu anda yanılmıyorsam 70 küsurlarda olması gerekiyor. Öncelikle yapmamız şey, Avrupa'daki imajımızı tekrardan toparlayabilmektir. Final olarak değil, biz bu turnuvada oynadığımız maçlara, maç maç bakıyoruz. Bizim için en önemli ve en zor maç, bir sonraki maç." şeklinde konuştu.

“Dersler Çıkarıp Özeleştiri Yapıyoruz”

Trabzonspor, Avrupa kupalarında 145. maçına çıkacak

UEAF Avrupa Ligi H Grubu’nun üçüncü maçında AS Monaco’ya Fransa’da 3-1 mağlup olarak grupta 3 puanla üçüncü sırada kalan Trabzonspor, şansını sürdürebilmek için Fransız ekibini Trabzon’da konuk edecek.

Maç öncesinde basın toplantısında gruptan çıkma şanslarının hala devam ettiğini söyleyen Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, AS Monaco maçının önemine değindi:

"İçerdeki iki tane maçımızı kazanırsak ben gruptan çıkma ihtimalimizin yüksek olduğunu düşünüyorum. Yarın oyun 11'e 11 başlayacak. Özellikle 3 tane müsabaka oynadık Avrupa Ligi'nde, üçünde de kırmızı kart oldu. İki tane rakibe olmuştu, bir tane bizim lehimize olmuştu. Burada daha hassas ve daha dikkatli davranmamız gerekiyor."

Buna ek olarak AS Monaco’nun Ligue 1’de çıkışta olduğunu da belirten teknik direktör Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“AS Monaco bu liglerin standart ve kaliteli takımı. Formasyonlarını son müsabakalarda 4-4-2 düzeyinde devam ediyorlar. Biz diğer formasyonlara da görsellerle hazırlandık. Grupta iki tane 6, iki tane 3 puan var. Herkes çıkabilir. Dışında da kalabilir. Yarınki müsabakada taraftarımızın bize vereceği destekle beraber rakibi hem oyun hem de taraftar olarak baskı altına almak önemli. Çünkü taraftarımızla geçen sene birçok şeyi gerçekleştirdik. Onların rakibe baskısı bize pozitif destekleri olacağına son derece inancım fazla, beraber büyüyoruz çünkü. Grubun önemli maçlarından bir tanesini kendi taraftarımızın önünde kazanarak bir avantaj sağlamayı hedefliyoruz."

Abdullah Avcı, basın toplantısında ayrıca Trabzonspor taraftarına yönelik Kasımpaşa maçından sonra sarf ettiği sözler hakkında da konuştu. Taraftarlarının kendileri için önemine dikkat çeken Avcı, “Trabzonspor taraftarı çıtayı çok büyük bir yere koydu. Geçen sene bizimle beraber her şeyi yaptılar ve bize çok büyük destek oldular. Bunu her seferinde ifade ediyorum. Kutlamalarıyla dünyaya örnek oldular. Trabzonspor, taraftar nezdinde çıtasını çok yükseğe koymuştur. Onlar bizim büyük bir parçamız ve gücümüz. Ben kendi öz eleştirimi yapabiliyorum ve doğruyu bulmaya çalışıyorum. Oyuncuya ben de baskı yapabilirim, yapıyorum da. Oyuncudan maksimum verim almam gerekir. Bizim taraftarımız bunu kanıtlamış taraftar, rakibe baskı yapacak, bize destek olacak. Bunu yaptı çünkü ardından tarihi şampiyonluk geldi. Bu bir sitem değildi bir ricaydı." dedi.