Trabzonspor’un Rakibi Belli Oldu

ANA SAYFAHABERLER → Trabzonspor’un Rakibi Belli Oldu

Trabzonspor’un Rakibi Belli Oldu

Trabzonspor’un Rakibi Belli Oldu

UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeki temsilcilerimizden Trabzonspor’un Play-off turundaki rakibi Nyon kentinde gerçekleştirilen kura çekimi sonucunda belli oldu.

Bu sezon ülkemizi UEFA Avrupa Ligi gruplarında temsil eden Trabzonspor, AS Monaco, Ferencvaros ve Kızılyıldız ile birlikte H Grubu’nda mücadele etti.

Grupta oynadığı 6 karşılaşmadan 3 galibiyet 3 mağlubiyet alan ve hanesine 9 puan yazdıran Trabzonspor, 10’ar puanlı AS Monaco ve Ferencvaros’un ardından grupta 3.sırada yer aldı. Bu sonucun ardından UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne katılım hakkı elde eden Bordo-mavililer, Demir Grup Sivasspor ve Medipol Başakşehir ile birlikte bu turnuvadaki üçüncü temsilcimiz oldu.

Rakibimiz FC Basel Oldu

Nyon’da gerçekleştirilen kura çekimi sonucunda Trabzonspor’un rakibi İsviçre temsilcisi FC Basel oldu.

Bu sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde H Grubu’nda Slovan Bratislava, Pyunik ve Zalgiris Vilnius ekipleriyle birlikte yer alan FC Basel, 6 maç sonunda 3 galibiyet 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 11 puan topladı ve gruptan çıktı.

İsviçre Ülke Puanında Takip Ediyor

Bu sezon Avrupa kupalarında 4 takımla temsil edilen Türkiye, UEFA ülkeler sıralamasında topladığı 31 bin 100 puanla 12.sırada bulunuyor. Türkiye’yi, 13.sırada 29 bin 175 puanlı İsviçre takip ediyor.

Bu durum da Trabzonspor’un, İsviçre’nin Avrupa kupalarındaki tek temsilcisi FC Basel’i elemesi halinde ülke puanına yapacağı katkıyı daha da kritik hale getiriyor.