“Trabzonspor’un Bugünü Dünden Daha İyi Olmalı”

ANA SAYFAHABERLER → “Trabzonspor’un Bugünü Dünden Daha İyi Olmalı”

“Trabzonspor’un Bugünü Dünden Daha İyi Olmalı”

“Trabzonspor’un Bugünü Dünden Daha İyi Olmalı”

Trabzonspor’da geçtiğimiz günlerde göreve getirilen Hırvat teknik direktör Nenad Bjelica, takımıyla yapacağı antrenman öncesinde geniş bir basın toplantısı düzenledi.

Kulüple yaptığı görüşmelerin çok uzun sürmediğinden bahseden Hırvat çalıştırıcı, kadro planlamasından mantalitesine kadar birçok noktada görüşlerini aktardı.

İşte Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica’nın açıklamalarından öne çıkanlar:

“Problemleri Olan Bir Kulübe Geldiğimin Farkındayım”

Nenad Bjelica, basın toplantısına Trabzonspor ile yaptığı görüşmeler hakkında bilgi vererek başladı.

Kulüple çok kısa sürede anlaştıklarını belirten Bjelica, “Trabzonspor ile yaptığımız görüşmeler aslında çok uzun sürmedi. İki günlük bir görüşme sürecinden bahsediyoruz. Kulübün bana olan ilgisini net bir şekilde anlatmasıyla hem benim burada olmak istememden hem de kulübün benimle çalışmak istemesinden dolayı, herkes görüşlerini çok net ve hızlıca ifade ettiği için 2 gün süren kısa bir görüşme periyodumuz oldu.” dedi.

Türkiye’ye gelmeden bordo mavili kulüple ilgili bilgi sahibi olduğunu söyleyen Nenad Bjelica, ilk izlenimlerini de aktardı:

“Buraya gelmeden önce Trabzonspor’un zaten çok büyük bir kulüp olduğunu, Türkiye’nin son şampiyonu olduğunu ve ne kadar büyük hedeflere koştuğunu bilen birisiydim.”

“Tabii ki problemleri olan bir kulübe geldiğimin de farkındaydım çünkü bu sorunlar olmasaydı eğer ben de burada olmazdım. Hep beraber çalışarak bu sorunları çözebileceğimizi düşünüyorum çünkü ben burada olmaktan dolayı çok mutluyum ve geldiğimden beri beklediğim şeyleri gördüğümü söyleyebilirim size.”

“Hatalar yapılmış olabilir ancak çalışan kişi hata yapabilir. Çünkü bir şeyler yapmaya çalışıyorsanız hatalar da yapabiliyorsunuz bu süreç içinde. Buraya geldiğimiz ilk andan itibaren tek hedefimiz yarışmacı, güçlü, her maçta kazanmak için mücadele eden ve kazanan bir takım oluşturmak. Bu hedeflerimizi gerçekleştirmek adına da çok çalışmamız gerekiyor. Oyuncu grubunda gördüğüm şeylerden bir tanesi de çalışmaya ve bizimle birlikte bu uğurda mücadele etmeye hazır olmalarıydı.”

Değişime Açık Bir Sistem

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, kulübün geleceğine yönelik kadro planlamasında henüz net bir kararı olmadığının altını çizerek “Henüz herhangi bir karar alınmadı. Sadece 2 antrenman yapıp 1 maç oynayabildik. Dolayısıyla çok kısa süredir bir arada olduğunuz insanlarla ilgili bir karar alabilmenin çok da adil olacağını düşünmüyorum. Önümüzdeki günlerde, haftalarda yönetimimizle yapacağımız toplantılarda bu konu gündeme gelecektir. Hep beraber konuşacağız ama bahsettiğim gibi önümüzde değerlendirilecek çok fazla kriter olacak.” diye konuştu.

Ligin kalan bölümünde birçok oyuncusuna şans vereceğini söyleyen Bjelica, “Sezon içinde çok fazla süre alamayan oyuncularımıza ve genç oyuncularımıza da süre vereceğiz.  En azından önümüzdeki sene kuracağımız takımın bir resmini çizebilmek adına biz de o genç oyuncularımıza şans vermeye çalışacağız. Hep beraber bu bir buçuk aylık süreci önümüzdeki senenin bir hazırlığı olarak kullanmaya çalışacağız.” dedi.

Hırvat çalıştırıcı bordo mavili kulüpte değişime açık bir sistemleri olacaklarının da altını çizdi:

“Bizim sistemimiz her zaman değişime açık bir sistem olacak. Çünkü hiçbir zaman sistemler maç kazanmaz. Size maçları kazandıracak olan organizasyon, yaratıcılık ve oyun disiplinidir. Dolayısıyla bu tür detaylar size maçı kazandırır ve kaybettirir.”

“Çok Yoğun Bir Futbol Ritmi Gördüm”

Nenad Bjelica, basın toplantısının bir bölümünde Süper Lig’deki rekabeti ve ligin yapısını da değerlendirdi:

“Çok yarışmacı bir lig olduğunu görüyorum. Belki büyük takımlar gibi geçmişleri olmasa da sizleri sezon içinde şaşırtabilecek çok fazla takımın olduğu bir lig olarak görüyorum. Bu ligde maç kazanabilmek kolay değil.”

“Gelmeden önce Süper Lig’i birçok kez TV’den takip etmeye çalışmıştım. O maçlarda dolu stadyumlar, iyi futbolcular, iyi antrenörler gördüm. Dolayısıyla çok yoğun bir futbol ritmi gördüğümü söyleyebilirim.”

“Tüyleriniz Diken Diken Oluyor”

Takımın başında çok kısa süre geçirdiğini hatırlatarak henüz Trabzon’u tanıma şansı bulmadığını belirten Bjelica, “Şehri detaylıca tanıma fırsatını belki bulamadım. Vakit buldukça hem şehri tanıyıp insanlarla iletişime geçmeye hem de takımı olduğundan daha iyi yapmaya çalışacağız.  Çünkü hep söylediğim gibi Trabzonspor’un bugünü, dünden daha iyi olmalı, biz de bunu yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Trabzonspor’un 2021/22 sezonu şampiyonluk kutlamalarını seyrederken çok etkilendiğini söyleyen Nenad Bjelica, hedeflerinin bu kutlamaları tekrar yaşatabilmek olduğunu vurguladı:

“Geçen seneki şampiyonlukla ilgili videoları bana gönderen kişiler oldu, ben de izledim. Gerçekten izlediğiniz tüyleriniz diken diken oluyor. Biz de takımımızla birlikte aynı başarıları ve bu kutlamaları tekrar yaşayabilmek adına var gücümüzle çalışacağız.”

“Genç Oyunculara Fırsat Vermeye Çalıştım”

Gelen bir başka soru üzerine kariyerinde daha önce genç oyunculara verdiği önemi vurgulayan Trabzonspor Teknik Direktörü, “Daha önce çalıştığım bütün takımlarda hep altyapı hocalarıyla ve oyuncularıyla sürekli iletişim halinde olan birisi oldum. Burada da böyle olacak. İlk başta geldiğimizde çok fazla vaktimiz olmadığı için önce A takım oyuncularını tanıdıktan sonra belki bize katılacak olan altyapıdan oyuncularımız olacak. Şimdilik bu kısa sürecin geçmesini bekliyoruz. Çünkü daha önce çalıştığım tüm takımlarda genç oyunculara fırsatlar vermeye çalıştım.” ifadeleriyle bu durumu açıkladı.

Nenad Bjelica, oyuncularıyla yaptığı konuşmanın detaylarını kamuoyuyla paylaşarak beklentilerini dile getirdi:

“Mental olarak kritik bir noktadayız. Oyuncularımla geçen gün yaptığım toplantıda, önümüzdeki 7 maçlık süreci; bizim gibi bu sürecin çok önemli olduğunu düşünen oyuncularla oynayacağız. Bizimle beraber kimlerin kalmak istediğini, kalabileceğini görebileceğimiz bir süreç olacak. Onlara, bu 7 maçın tamamını kazanmak isteyen oyuncularla birlikte yola devam edeceğimi söyledim. “

“Hem yönetimimiz hem oyuncularımız hem de antrenörlerimizle tabii ki bu sene üzerinde de konuşuyoruz. Tabii ki hatalar yapılmış olabilir. Bu hem oyuncu hem kulüp tarafından olabilir. Ben de bunların üzerine gidip, bu hataları tekrar yapmamak adına herkesle görüşmelerimi sürdürüyorum”.

“Taraftarlara Bunun Sözünü Verebilirim”

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, basın toplantısının son bölümünde ise taraftarlara seslendi.

Bordo mavili taraftarlara söz veren Hırvat çalıştırıcı, şu ifadeleri kullandı:

“Taraftarlara önümüzdeki sezona dair şunları söyleyebilirim, şunun sözünü verebilirim: Yarışmacı bir takımları olacak. Her zaman bütün maçlarda, baştan sona mücadele edip çalışan, her şeyini veren bir takım görecekler. Benim tüm takımlarımda bu hep böyle oldu. Benim tüm oyuncularım hep ellerinden gelen her şeyi yapan isimler oldular. Taraftarlarımızın şikayet ettiği az maç oldu. Bunun sözünü verebilirim. Onların ne kadar önemli olduğunu biliyor ve onları hayal kırıklığına uğratmak istemiyoruz. Hayal kırıklığından kasıt sonuçlar değil aslında. Çünkü maçta her sonucu alabilirsiniz ama önemli olan elinizden geleni yaparak sizi sevenleri hayal kırıklığına uğratmamaktır.”