Trabzonspor Teklic’i Kadrosuna Kattı

ANA SAYFAHABERLER → Trabzonspor Teklic’i Kadrosuna Kattı

Trabzonspor Teklic’i Kadrosuna Kattı

Trabzonspor Teklic’i Kadrosuna Kattı

Nenad Bjelica yönetimindeki Trabzonspor, bu sezonki üçüncü Hırvat oyuncusunu renklerine bağladı.

Daha önce Mislav Orsic ve Filip Benkovic’i transfer eden bordo mavililer, NK Varazdin’den Tonio Teklic’i kadrosuna kattığını açıkladı.

23 yaşındaki ofansif orta saha oyuncusu, Trabzonspor ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Teklic için NK Varazdin’e 1 milyon € bonservis ödeyecek olan Trabzonspor’un oyuncuya da 2023/24 sezonunda 600 bin €, 2024/25 sezonunda 700 bin € ve 2025/26 sezonunda ise 800 bin € ödeyeceği bildirildi.

Hırvatistan Dışında İlk Kez

Profesyonel futbolculuk kariyerindeki ilk adımları Hajduk Split formasıyla atmaya başlayan Tonio Teklic, 2019 yılında Hırvat kulübünün A takımına yükseldi.

2019-2022 arasında bonservisi Hajduk Split’te bulunan Teklic, buna karşın NK Varazdin (2 kez) ve Hrv Dragovoljac gibi takımlara kiralık olarak gönderildi. Hajduk Split formasıyla sadece 37 maça çıkabilen genç oyuncu, bu maçlarda 2 gol atıp 1 de asist yaptı. 2022/23 sezonunda, daha önce iki kez kiraladığı futbolcuyu bonservisiyle kadrosuna katan NK Varazdin, bu sezon başında ise Trabzonspor’dan gelen teklifi kabul etti.

Kariyerinde ilk kez Hırvatistan dışında bir kulübe katılacak olan Tonio Teklic, Trabzonspor’da vatandaşı Nenad Bjelica’nın yönetiminde Orsic ve Benkovic ile birlikte mücadele edecek.