Trabzonspor Tek Golle Kazandı

ANA SAYFAHABERLER → Trabzonspor Tek Golle Kazandı

Trabzonspor Tek Golle Kazandı

Trabzonspor Tek Golle Kazandı

Spor Toto Süper Lig’in 11.haftasında Trabzonspor, evinde Demir Grup Sivasspor’u ağırladı.

Bordo mavili takım 9.dakikada Marek Hamsik’in attığı golle maçı 1-0 kazanmayı başardı.

Bu galibiyetle beraber puanını 21 yapan Trabzonspor, ligde 4.sıraya yükseldi.

Demir Grup Sivasspor ise ligde 2 maç sonra mağlup oldu ve 10 puanla 13.sırada kaldı.

“En İyi 15 Dakikamızı Oynadık”

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, maç sonunda konuştu.

Maçı değerlendiren Avcı, "İki senedir çok rekorlar kırdık. Bir gün onları bir araya toplayacağım. İç sahada 30 maçtır kaybetmiyormuşuz. Ligin en zorlu takımlarından birisiyle, son üç haftadır çıkış yapan bir takımla oynadık. Direkt oyunları, kenar oyunları olan, fiziksel teması olan takımla oynadık. Bu sezon 17 ya da 18. resmi maçımızı oynadık. En iyi 15 dakikayı oynadık, oyun başlangıcında. Golü de bulduk, rakibin kaybedecek bir şeyi yoktu. İlk yarıda bir geçişten, sonra ofsayt olan bir de direkten dönen pozisyonları var. Savunmada dar, hücumda geniş olmayı zaman zaman kullandık."

"İkinci yarıda biraz daha final paslarını ve vuruşlarını yapmak istedik. İkinci yarıda pozisyon da vermedik. Alınan 3 puanın değeri ilerde daha çok anlaşılacak. Aksiyonlu değil daha dengeli oyunlar oynamak lazım. Her gün daha ileriyle gidiyoruz. Bazen oyun, bazen oyuncu olarak eksiklerimiz var. Sivasspor'a başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

Sakat oyuncuların durumları hakkında konuşan Avcı, "Tesiste Visca'yı görünce moralim düzeldi. Bruno ile Visca sanırım Kasım ayında bizimle beraber olacak. Her şey iyi gidiyor" diyerek sözlerini tamamladı.

“Kötü Oynamadık Ama Kötü Bir Gol Yedik”

Maç sonrası Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, karşılaşmayı değerlendirdi.

Çalımbay, "Gerçekten kötü oynamadık ama kötü bir gol yedik. Ondan sonra ataklarımız vardı, direkten dönen toplarımız vardı."

"Böyle gol yerseniz puan almanız zor olur. Bence bu maçın hakkı beraberlikti ama ben takımımdan memnunum, her şeye rağmen maçın başından sonuna kadar gol için oynadık ve sadece onu yapamadık. Ben mücadele ve oyun disiplininden çok memnum." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar

Maçta Trabzonspor adına kaleci Uğurcan Çakır, kalesinde gösterdiği göz alıcı performansla öne çıktı. Uğurcan, maçta toplam 5 kurtarış yaptı.

Marek Hamsik ise maçtan önce fiziksel durumu belirsiz olmasına rağmen sahaya çıktı ve attığı golle takımına galibiyeti getirdi.