Trabzonspor Son Bölümde Galip Geldi

ANA SAYFAHABERLER → Trabzonspor Son Bölümde Galip Geldi

Trabzonspor Son Bölümde Galip Geldi

Trabzonspor Son Bölümde Galip Geldi

Trabzonspor ile Yukatel Kayserispor, Süper Lig’de milli takım arasının ardından 8’inci hafta mücadelesinde karşı karşıya geldiler.

Kayseri’de oynanan karşılaşmada dakika 24’te Mame Thiam’ın asistinde Gavranovic’in golüyle öne geçen ev sahibi ekip, üstünlüğünü maç sonuna taşıyamadı.

İkinci yarıda yaptığı değişikliklerle oyuna müdahale eden Abdullah Avcı’nın takımı, 78’de Bakasetas’ın penaltıdan bulduğu golle skoru eşitledi. Ardından 83’üncü dakikada, geçtiğimiz sezonunu gol kralı Umut Bozok, Maxi Gomez’in pasında fileleri havalandırarak Trabzonspor’a 3 puanı getirdi.

Abdullah Avcı Geçiş Sürecini Vurguladı

Maçın ardından yaptığı basın toplantısında takımın uyum sürecine dikkat çeken Abdullah Avcı: “Yedi sekiz tane oyuncu ağustosta gelen bir oyuncular. Bazen satıştan, bazen mecburiyetten, bazen sakatlıklardan bunu yaşadık. Ama geçiş döneminde sağlıklı gidiyoruz. İnişler çıkışlar olacak. Ama Trabzonspor her yarışın içinde olmaya özellikle kasıma kadar olan bölümü sağlıklı biçimde geçecek, bütün hedefimiz o." dedi.

Abdullah Avcı ayrıca Yukatel Kayserispor karşısındaki oyunu da değerlendirdi:

"Bugün Trabzonspor geçişten pozisyon yakaladı. Duran toptan yakaladı, set oyunundan da yakaladı pozisyonları. İkinci yarı itibariyle beni çok tatmin etti. Beraber de bitseydi bu toplantıyı yapacaktım. Topla baskı yaptık. Yani baskı hani işte risk aldı. Ona basıyor, buna basıyor değil. Topa sahip olarak bu baskıyı şiddetli bir şekilde olacak. Çünkü bunu yaptığın zaman rakibi fiziksel de yoruyorsun. Aynı zamanda kaybettiğin yerde de alabiliyorsun. Bence oyun beni ikinci yarı tatmin etti. Oyuncuların ikinci yarı itibariyle oyuna girmesi onların verdikleri katkı çok güzeldi. İyi bir galibiyet aldık zor bir deplasmanda. Organizasyonları olan bir takımdı. Zor bir galibiyet aldık. Onun için oyuncularımı tebrik ediyorum.”

Çağdaş Atan Hakem Kararlarına Tepkili

Trabzonspor mağlubiyetiyle Süper Lig’de yakaladığı 2 haftalık galibiyet serisini sonlandıran Yukatel Kayserispor’da teknik direktör Çağdaş Atan, maç sonunda oyuncularını kutladı. Çağdaş Atan: "Çok iyi maç oldu. Mücadeleci, çekişmeli, zevkli bir karşılaşma oldu. Şunu söylemek istiyorum, biz zaten Kayseri şehri olarak büyük zorluklarla mücadele ediyoruz. Transfer tahtamız kapalı. Değerli yönetimimiz maddi açıdan oyuncuları rahat ettirmek için ellerinden geleni yapıyor ama bir sıkıntımız var. Bunlar halledilir. Oyuncularımızla beraber, çok tekrar yapıyoruz, çok çalışıyoruz, çok mücadele ediyoruz, çok kafa yoruyoruz.” diyerek takımdaşlığı vurguladı.

Öte yandan sözlerine maçın hakem yönetiminden şikayetini dile getirerek devam eden 42 yaşındaki teknik direktör:

“Sahanın içinde kalmak istiyoruz ama bizim mücadelemizin karşılığında hakem yok. Biz hakemlere karşı da mücadele etmek istemiyoruz veya hakemlere karşı kazanmak gibi bir şansımızın olmadığını da biliyoruz.” diye konuştu.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Yukatel Kayserispor ile Trabzonspor arasındaki mücadelede ev sahibi ekip adına Mario Gavranovic dikkat çeken bir performans sergilerken, geçen sezonun başarılı isimlerinden Onur Bulut ve Gavranovic’in golünde asisti yapan Mame Thiam da performanslarıyla fark yarattılar.

Trabzonspor’da ise beraberlik golünü atan Bakasetas ile galibiyet golünün asistini yapan ve performansıyla Trabzonspor lehine fark yaratan Maxi Gomez galibiyette pay sahibi oldular.