Trabzonspor Son 5 Yılda Ortalama 14 Transfer Yaptı

ANA SAYFAHABERLER → Trabzonspor Son 5 Yılda Ortalama 14 Transfer Yaptı

Trabzonspor Son 5 Yılda Ortalama 14 Transfer Yaptı

Trabzonspor Son 5 Yılda Ortalama 14 Transfer Yaptı

7 şampiyonlukla Süper Lig tarihinin en fazla şampiyon olan 4.takımı Trabzonspor, geçtiğimiz 5 sezonda kadrosuna birçok futbolcu kattı.

Bordo mavililer, son 5 sezonda tam 70 transfer yaparak sezon başına 14 transfer ortalaması yakaladı. Bu süreçte önemli satışlar da yapan Trabzonspor, iddialı kadrolar kurmak için bütçe oluşturdu.

Üst Üste 2 Sezon 14 Transfer

2019/20 sezonunda Trabzonspor, tam 14 transferle kadrosunu güçlendirdi. Daniel Sturridge , Badou Ndiaye  ve Alexander Sorloth gibi önemli isimlerle anlaşan Karadeniz ekibi; şampiyonluk hedefi ile sezona başladı.

14 transferine sadece 3.96 milyon € harcayan Trabzonspor, Yusuf Yazıcı’yı Fransız ekibi Lille’e 18.5 milyon € karşılığında satarak transfer dönemini önemli bir karla kapattı.

Ancak Trabzonspor, 2019/20 sezonunda şampiyonluğu yalnızca 4 puanla kaçırdı.

Ertesi sezon da aynı sayıda transfer yapan bordo mavililer, şampiyonluk yarışının gerisinde kalmasına rağmen sezon içerisinde Abdullah Avcı ile anlaşarak gelecek sezonun temellerini attı.

Gelecek sezonki kadronun kilit oyuncusu haline gelecek olan Anastasios Bakasetas ve Vitor Hugo gibi oyuncularla sözleşme imzalayan Trabzonspor, transfer döneminde hiç satış yapmadı ve dönemi 13.35 milyon € harcayarak kapattı.

Şampiyonluk Sezonunda Transfer Rekoru

Trabzonspor, 38 yıl sonra gelen Süper Lig şampiyonluğunun elde edildiği sezon olan 2021/22 sezonunda tam 18 transfer yaparak dikkat çekti.

Trabzonspor; kadrosuna Marek Hamsik (33), Gervinho (34), İsmail Köybaşı (32), Bruno Peres (31), Edin Visca (31) ve Andreas Cornelius (28) gibi tecrübeli isimleri ekledi.

Bordo mavililer, bonservis bedeli kazanarak sadece Ekuban’ı 1.9 milyon €’ya sattı ve transfer dönemini toplamda 12.72 milyon € zararla kapattı.

Süper Lig’i Abdullah Avcı yönetiminde 8 puan farkla tamamlayan Trabzonspor, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’ne katılma hedefiyle kadrosuna 14 yeni ekleme yaptı.

Ahmetcan Kaplan (9.5 milyon €) ve Andreas Cornelius (6 milyon €) başta olmak üzere toplamda 21.11 milyon €’luk oyuncu satışı yapan Trabzonspor, Trezeguet, Maxi Gomez, Enis Bardhi ve Marc Bartra gibi önemli futbolcularla sözleşme imzaladı.

Toplamda 19.3 milyon €’luk transfer harcaması yapan bordo mavililer, ligde ve Avrupa’da istediği hedeflere ulaşamadı. Teknik direktör Abdullah Avcı ise sezon içinde görevi bıraktı.  

Yeni Sezonda Yabancı Futbolcular Tercih Edildi

Avcı’nın yerine teknik direktörlük koltuğuna oturan Nenad Bjelica, 2022/23 sezonun sonunda 2023 yaz transfer döneminde kendi ülkesinden oyunculara yöneldi.

Mislav Orsic, Tonio Teklic ve Filip Benkovic olmak üzere 3 Hırvat futbolcu ile anlaşan Trabzonspor; Dimitrios Kourbelis ve Taxiarchis Fountas olmak üzere 2 de Yunan futbolcu ile sözleşme imzaladı.

28 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla 10 yeni transfer yapan Trabzonspor, yalnızca kiraladığı futbolculardan 484 bin € gelir elde etti.

Süper Lig’e istediği başlangıcı yapamayan Trabzonspor, ligde oynadığı ilk 3 maçta 1 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldı.